Διατροφή Να δίνω αυγοτροφή στα μπάτζι;

Arti -We-Pe-

PB New Member
Εγγραφή
20 Αυγ 2009
Μηνύματα
80
Πόλη
Ηράκλειο
ειδα σε ενα βιντεο οτι οι νεοσσοι μπατζι τρωνε απο το κουταλακι(εαν θες να τα μεγαλωσεις εσυ)αυγοτροφη ή κατι τετοιο... Να παω να τους \αγορασω για να τρονε; Κι εαν η μητερα δεν με αφησει να τα μεγαλωσω εγω;
 
δεν ξερω φυσικα ποιο βιντεο ειδες αλλα πιθανοτερο ειναι να μην ειναι αυγοτροφη, αλλα ειδικη κρεμα για νεοσσους!
Αν δεν υπαρχει λογος επιβιωσης του νεοσσου καλο ειναι να μην επεμβαινουμε κ να αφηνουμε τα πουλια να κανουν την δουλεια τους, αυτα ξερουν καλυτερα! 🙂

Το ταισμα ενος νεοσσου δεν ειναι ευκολη υποθεση για καποιον που δεν ξερει να το κανει, υπαρχουν πολλοι κινδυνοι οπως μολυνσεις, εγκαυματα, πνιγμος...

πρεπει να γινεται υπο προυποθεσεις κ καλυτερα σαφως να μας δειξει κ να μας καθοδηγησει ενας εμπειρος εκτροφεας, αν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα κατα την ταπεινη που αποψη ειναι σοφοτερο να αποφευγουμε την αναπαραγωγη μεχρι να ειμαστε ετοιμοι να αντιμετωπισουμε ολες τις τυχον δυσκολιες που θα προκυψουν! 🙂
 
απλα θα συμφωνησω με την anatoly.
εχω μεγαλωσει μικρο bungie επειδη ειχε φυγει(διεφυγε) απο το κλουβι η θηλυκια και ο αρσενικος δεν το ταιζε.
καθε 2 ωρες ταισμα οχι με κρεμα εμποριου αλλα με δικη μας πατεντα(αλεσμενη τροφη για παπαγαλακια-μηλο τριμμενο-βραστη πατατα-βραστο αυγο και λιγο νερακι να γινει χυλος). Ευτυχως ηταν καλοκαιρι και δεν ειχε προβλημα το πουλακι και καταφεραμε να το κανουμε ενα ηρεμο θηλυκο bungie το οποιο ηταν και η ατραξιον του σπιτιου.
μεχρι να μεγαλωσει ομως και να τρεφεται μονο του ειμασταν ανα 2 ωρες σε πληρη συναγερμο!

για αυτο καλυτερα να το μεγαλωσουν οι γονεις του.
αν θες βγαλτο μολις φτερωσει καλα να σε συνηθισει και να σε μαθει για να μην σε φοβαται μετα και να γινει ηρεμο πουλακι.
 
για αυτη την κρεμα που ειπες... Να τη φτιαξω μονη μου ή θα ηταν καλητερο να την αγορασω;
 
Άρτεμις, υπάρχουν στο εμπόριο τροφές που προορίζονται αποκλειστικά για νεοσσούς, όπως το Handmix, για παράδειγμα, όπως και τόσες άλλες τροφές νεοσσών άλλων εταιρειών.

Το τάισμα στο χέρι δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο φαίνεται. Πρέπει να προσέξεις την θερμοκρασία της κρέμας, αν θα είναι περισσότερο ή λιγότερο υγρή, θα πρέπει να καθαρίζεις επιμελώς τα εξαρτήματα για να αποφύγεις την μετάδοση μικροβίων στον νεοσσό και πολλά άλλα ακόμα που παίζουν καθοριστικό ρόλο για την επιβίωσή του. Το ιδανικότερο είναι να σου δείξει κάποιος εμπειρότερος, αν δεν έχεις πείρα και δεν ξέρεις να το κάνεις.

Δεν θέλω να σε αποτρέψω, αλλά να σε προϊδεάσω για το τι θα συναντήσεις και τι θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου εφόσον αποφασίσεις να το επιχειρήσεις και να μεγαλώσεις εσύ το πουλάκι.

Πάντως, δεν είναι ανάγκη να το ταϊσεις στο χέρι το πουλάκι για να γίνει ήμερο, όπως προείπε κι ο Γιάννης. Μπορείς να το βγάζεις απ' τη φωλιά για 5-10 λεπτά την ημέρα για να αρχίσει να εξοικειώνεται με την ανθρώπινη παρουσία, όταν έχει μεγαλώσει λιγάκι.
 
ενταξει, αμα ειναι ο μπαμπας μου που ξερει 100% θα με βοηθηση αλλα θα προτημουσα να τα μεγαλωσει η μαμα τους..
 
Back
Top