Διατροφή Τι φρούτα-λαχανικά να δίνω στα μπάτζι και κάθε πότε;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης spymit92
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Χαρακτηριστικό των θηλυκών, για το είδος αυτό, είναι η αλλαγή χρώματος στη περιοχή του χαληλού (ρουθούνια) όταν είναι έτοιμα για αναπαραγωγή και όπως το λένε εκτροφικά... Πυρωμένα.Αυτό γνωρίζω κι εγω... Αν υπάρχουν και εξαιρέσεις για κάποιες συγκεκριμένες μεταλλάξεις του είδους, δε το θυμάμαι για να είμαι ειλικρινής.

Αυτό όμως που έχει σημασία και για να ξαναγυρίσουμε στο αρχικό σου ερώτημα(ωστε να είμαστε μέσα στο θέμα συζήτησης) είναι οτι καλό είναι να προσφέρεις όλα τα επιτρεπόμενα φρούτα και λαχανικά στα πουλάκια σου ώστε να τα θωρακίσεις και να πάρουν τις ανάλογες δυνάμεις για να προχωρήσουν αργότερα σε γέννα.
Καλό πλύσιμο και και στέγνωμα πριν τα προσφέρεις για να αποφύγεις πιθανών διάρροιες μόνο.
 
Θέλω να πω ότι είτε εδώ είτε στο facebook είτε σε κάποια άλλη σελίδα,
Οχι ετσι ηταν οι ριγες του... Να ερθω στο θεμα του ζευγαρώματος τωρα! Ποτε πρεπει να ζευγαρωσουν; Το κοριτσακι δεν αλλαξε χρωμα στα ρουθουνια... αλλα μου ειπαν οτι μπορει να μην αλλάξει

Έχω την Λινκ περίπου 6 μήνες αν δεν κάνω λάθος. Νιώθω όμως σαν να την έχω λιγότερο από μια μέρα. Φαντάζομαι για να ρωτάς πότε πρέπει να τα ζευγαρώσεις θα είσαι και εσύ σε παρόμοιο στάδιο. Κρίνοντας πάντα με βάση τα σκυλιά που έχω ασχοληθεί θα κάνω το ίδιο και με την Λινκ. Θα την κρατήσω αρκετά χρόνια ώστε να δω τι πρέπει να προσέξω, αν μπορώ να τις προσφέρω για χρόνια τις βασικές της ανάγκη κι αν νιώσω έτοιμος και έχω χρόνο τότε θα μπω στην διαδικασία της αναπαραγωγής.

Σε μια γραμμή μην βιάζεσαι να κάνεις κάτι χωρίς να γνωρίζεις τα βασικά οπότε για αρχή θα σου πρότεινα να το αφήσεις το θέμα ζευγάρωμα.
 
Παιδιά καλησπέρα, για να μην ανοίγω αλλο θέμα θα ήθελα να κάνω 2 ερωτησουλες..

Έχω διαβάσει ότι επιτρέπεται να φάνε τα budgies ακτινίδιο και φράουλες.

1) αν τα βάλω μαζί σε ταιστρα (σαν φρουτοσαλάτα) υπάρχει πρόβλημα;

2) τα σπόρια τόσο από φράουλα όσο και του ακτινιδιου, δεν είναι επιβλαβη; Δε τα βρήκα σε καμία λίστα σαν διευκρίνιση απλά ρωτάω για το 100%.

Ευχαριστώ!
 
Επιτρέπονται και τα δύο. Τα σπόρια δεν είναι επιβλαβή.

Με μέτρο πάντως η χορήγηση. Πρόκειται για τροφές με πολύ νερό και φυτικές ίνες που μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στο γαστρεντερικό, υδαρές κουτσουλιές κ.λπ.
 
... Και επιπρόσθετα προς το παραπάνω μήνυμα του Σταύρου, είναι τροφές με πολλά σάκχαρα και η παραμονή τους πολύ ώρα στην ταΐστρα προκαλεί την αλλοίωσή τους, οπότε βάζε μεν, λίγο και για λίγη ώρα δε.
 
Back
Top