Διατροφή Να δώσω μεμονωμένα γύρη και σπόρους τσια;

Τους σπόρους κία τους δίνουμε μεμονωμένα σε ξεχωριστό κουπάκι αυγοτροφής πχ, μαζί με άλλους σπόρους "υγείας" ή μόνο του ανά περιόδους.
Διάβασε διάφορα θέματα και άρθρα όπως τα παρακάτω:
https://community.petbirds.gr/threads/Αγκαθι-μαριας-καμελινα-κια.26582/


https://community.petbirds.gr/threads/Το-φαινόμενο-chia-gel.17806/

Την γύρη την δίνουμε ως επί το πλείστον ανακατεμένη στην αυγοτροφή, δεν έχω διαβάσει ή δεν το θυμάμαι για ξεχωριστή χορήγηση.
 
Μπορω να δώσω μεμονωμένα γύρη και σπόρους τσια;
Μπορείς να την βάλεις ανακατεμένη με την αυγοτροφη όπως σου είπε και η Μαρία. Σε περίοδο πτερροροιας. Πιστεύω πιο πολύ πως σ'αυτή την περίοδο είναι απαραίτητη. Στην εποχή συντήρησης δεν νομίζω να χρειάζεται καν.
Α και λέγεται κια οχι τσια βρε. 🙂
 
Ή γύρη " βολευει" να δίνεται με αυγοτροφη για καλύτερη αποδοχή, είναι προτιμότερο από μόνη της.
Ένα άλλο κόλπο είναι να την δυαλισεις με ελάχιστο νερό, με την βοήθεια μίξερ για καφέ και να προσθέσεις μετά κάτι για απορρόφηση υγρασιων π.χ ρασκ , κους κους, κά
 
Βασίλη.. Ο καλύτερος τρόπος χορήγησης νωπής γύρης είναι μέσω της αυγοτροφής. Μια κουταλιά κοφτή της σούπας είναι αρκετή σε 1 κιλό αυγοτροφής.
Γύρη μπορείς εύκολα να βρεις από παραγωγούς-πωλητές μελιού στις λαικές αγορές, είναι σχετικά ακριβή σε σχέση με την ποσότητα ( 5€ τα 250gr).🤬
Κατά την γνώμη μου..στην περίοδο συντήρησης που πλέον μπήκαμε σιγά-σιγά, δεν πιστεύω πως θεωρείται υποχρεωτική η χορήγησή της ενώ κατά την αναπαραγωγή.. Θεωρείται από πολλούς σημαντικό βοήθημα στην τόνωση των πουλιών.👍
 
Μπορείς να την βάλεις ανακατεμένη με την αυγοτροφη όπως σου είπε και η Μαρία. Σε περίοδο πτερροροιας. Πιστεύω πιο πολύ πως σ'αυτή την περίοδο είναι απαραίτητη. Στην εποχή συντήρησης δεν νομίζω να χρειάζεται καν.
Α και λέγεται κια οχι τσια βρε. :)
χαχα συγνώμη το κατάλαβες παντός. Μαρεσουν οι παρατηρήσεις διορθώνωμε
 
στην περίοδο συντήρησης που πλέον μπήκαμε σιγά-σιγά, δεν πιστεύω πως θεωρείται υποχρεωτική η χορήγησή της ενώ κατά την αναπαραγωγή.. Θεωρείται από πολλούς σημαντικό βοήθημα στην τόνωση των πουλιών.👍
Θα συμφωνήσω... Σιγά σιγά θα πρέπει να κόβουμε τα πολλά "έξτρα" που δίναμε λόγω πτερόροιας! Ακόμα και το μείγμα σπόρων σταδιακά θα πρέπει να γίνει πιο λιτό. Να καταλάβουν πως ήρθε ο χειμώνας. :)
 
εγω παιδια εχω τα δικα μου μελισσια οποτε βγαζω την δικη μου γυρη και ανοιξη... Παντως δεν το ηξερα για την γυρη...
για την παπαρουνα τι εχετε να μου πειτε;βαζω ανα διαστηματα λιγο στα πουλια...
 
Εχω κι εγω σπορους παπαρυνας. Βαζουμε αφοβα λοιπον; Γιατι και σε εμας κανει πολυ καλο, φανταζομαι και στα μικρα μας.
 
.. Ο παπαρουνόσπορος προσφέρεται συνήθως για να ''καλμάρει'' το πουλί το οποίο πιθανότατα να έχει συσωρρεύσει ένταση μέσα του για χ/ψ λόγους. Προσωπικά, δεν τους έχω προσφέρει ποτέ.. Ούτε πρόκειτε.
αντί να ψαχνόμαστε τι προσφέρει ο ένας σπόρος και τι ο άλλος.. Καλύτερη επιλογή θεωρώ ένα σωστό μείγμα all season και καθαρίσαμε. ( π.χ vadigran 4 seasons / vadigran posture )👍
Μην υπερβάλλουμε..στην προσπάθειά μας για το καλύτερο!😉
 
.. Ο παπαρουνόσπορος προσφέρεται συνήθως για να ''καλμάρει'' το πουλί το οποίο πιθανότατα να έχει συσωρρεύσει ένταση μέσα του για χ/ψ λόγους.
Δημήτρη υπάρχουν πολλές ιστορίες και μύθοι γύρω απο σπόρους τύπου πυρώνω - ξεπυρώνω - καλμάρω κτλ. Προσωπικά δεν έχω βγάλει άκρη σε τίποτα. Σε μείγματα για αγριοπούλια βέβαια υπάρχουν όλα... Και η παπαρούνα.Άλλη διαφοροποιηση πέραν της ευαισθησίας αυτών,του μεταβολισμού και των δυναντοτήτων του ράμφους δεν μπορώ να σκεφτώ ή να βρώ. Κάνω χρήση παπαρούνας 2 χρόνια, δεν έχω δεί κάτι ανησυχιτικό, φυσικά αυτό δεν λέει τίποτα.
Ας ανοιχτεί ένα θέμα για τους μύθους και τις επιστημονικές αλήθειες για τα αγαπητά μας σποράκια, να γελάσουμε και να ενημερωθούμε.
 
..Dημήτρη.. Αν θυμάμαι καλά,υπάρχουν θέματα εντός σχετικά με τον εν λόγω σπόροκαι σε παλαιότερη μου ερώτηση η απάντηση που πήρα ήταν !meh!meh
θα είμαι ειλικρινής..άλλοι λένε πως ''πυρώνει'' τα πουλιά, άλλοι ότι τα ''χαλαρώνει'',
με τέτοιες αντιφάσεις λοιπόν...όχι απλά δεν βγάζεις άκρη αλλά και δεν τους προσφέρεις!👍
 
Πρόκειται (ο παπαρουνόσπορος) για θρεπτικό, λιπαρό σπόρο, συνεπώς παχυντικό που δίνει ενέργεια και βοηθά στην αναπαραγωγή, αλλά θα πρέπει να δίδεται σε μικρές ποσότητες. Κατά τα άλλα, σε καθημερινή χρήση είναι σχετικά καταπραϋντικός.
Ομοίως τον αποφεύγω
 
Back
Top