Γενικά Μπορώ να αγοράσω μεμονωμένους σπόρους από pet shop;

Εδώ μπορείς να αγοράσεις διάφορους σπόρους σε πολύ μικρές ποσότητες.

Γιάννη, γνωρίζεις αν πρόκειται για αρχικές συσκευασίες κλειστές ή αν μια μεγαλύτερη αρχική ποσότητα του κάθε σπόρου ανασυσκευαζεται από το κατάστημα;
 
@Giannisbox είναι όμως χύμα και τα αποφεύγω. Ευχαριστώ πολύ όμως για την απάντηση! 🙂
[automerge]1595358820[/automerge]
Δεν λέει μάρκα. Ενώ τα σπόρια που είναι από μεγαλύτερη επώνυμη συσκευασία όπως verse laga το αναφέρει. Τα κυρίως σπόρια του τέτοια είναι και ήταν πεντακάθαρα!
 
@ianos
Μεγαλύτερες συσκευασίες χρησιμοποιεί.
Τα χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια χωρίς πρόβλημα.
[automerge]1595434775[/automerge]
@Giannisbox είναι όμως χύμα και τα αποφεύγω. Ευχαριστώ πολύ όμως για την απάντηση! 🙂
Όλα χύμα είναι πριν συσκευαστουν από κάποια επώνυμη εταιρεία ή από το πετ σοπ της γειτονιάς.
Το θέμα είναι η σωστή διαχείριση και φύλαξη των σπόρων και ποιος το κάνει με υπευθυνότητα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Γιαννης17 Καλημέρα! Πήρα τα καλούδια του Φώτη σπόρους τσια, ηλιόσπορο, σουσάμι και γαϊδουράγκαθο το οποίο δεν είναι αποφλυομενο αλλά γι αυτό υπάρχουν οι άντρες! 😜 Πως το σπάμε όπως είναι όλα μαζί στο σακουλάκι η λίγα λίγα; Τα κοπανάμε μα γυάλινο μπουκάλι; Και μια βοήθεια ακόμη. Πως να τα συνδυάζω; Τον ηλιόσπορο που είναι μεγάλος να τον τρίψω στο μούλτι;
[automerge]1596096418[/automerge]
@Γιαννης17 Καλημέρα! Πήρα τα καλούδια του Φώτη σπόρους τσια, ηλιόσπορο, σουσάμι και γαϊδουράγκαθο το οποίο δεν είναι αποφλυομενο αλλά γι αυτό υπάρχουν οι άντρες! 😜 Πως το σπάμε όπως είναι όλα μαζί στο σακουλάκι η λίγα λίγα; Τα κοπανάμε μα γυάλινο μπουκάλι; Και μια βοήθεια ακόμη. Πως να τα συνδυάζω; Τον ηλιόσπορο που είναι μεγάλος να τον τρίψω στο μούλτι;
 

Συνημμένα

  • 174D90C8-F68F-49E5-98CB-7349148C41F5.webp
    174D90C8-F68F-49E5-98CB-7349148C41F5.webp
    115,1 KB · Προβολές: 12
Λοιπόν το γαϊδουράγκαθο χρειάζεται πολύ δύναμη για να σπάσει. Αμα έχεις γουδί είναι καλύτερο να το βάλεις εκεί. Λίγο λίγο να σπας κάθε φορά, όσο μια κουταλιά της σούπας.
Τον ηλιόσπορο μην τον πειράζεις καθόλου. Εφόσον είναι αποφλειωμένος θα την βρει την άκρη του.
Σήμερα δοκίμασε να του δώσεις τσία. Νομίζω θα ξετρελαθεί. Μια κουταλιά της σούπας είναι αρκετή.

Υ. Γ. Έχε υπόψην σου Μαρία πως οι τρεις από αυτοί είναι λιπαροί σπόροι. Αυτό σημαίνει ότι ο Φώτης μπορεί να τους απορρίψει λόγο ζέστης και όχι επειδή δεν του αρέσουν.
 
@Γιαννης17 Λοιπόν του έβαλα σπόρους τσία και τρώει σα να μην υπάρχει αύριο! 😀 Μια φορά την εβδομάδα του δίνω και τώρα στην πτερόροια ή μήπως λίγο πιο συχνά και να το μειώσω στη συντήρηση; Και κάθε φορά πιστεύεις από το καθένα; Η σήμερα τσια αύριο σουσάμι και μεθαύριο ηλιόσπορο; Συγνώμη για τον βομβαρδισμό ερωτήσεων αλλά θέλω να είμαι σίγουρη! 🙂
 
Κοίτα αν θέλεις την γνώμη μου μπορείς να δίνεις 2 φορές την εβδομάδα. Αλλά έχει πάντα να κάνει με τον σπόρο που δίνεις. Πχ αν είναι λιπαρός σαν τον ηλιόσπορο τότε καλύτερα να του δίνεις μια φορά κάθε 10 μέρες ή και πάρα πάνω. Εγώ το καλοκαίρι στα καναρίνια δίνω συνήθως, μαρουλόσπορο, ραδικόσπορο, σπόρο αντιδιού, ρόκας, και μερικούς άγριους που είναι εποχικοί σπόροι.
Το χειμώνα όμως δεν υπάρχει πρόβλημα και δίνω από όλους.
Καλύτερα κάθε φορά να δίνεις διαφορετικό σπόρο στο πουλί.
 
γαϊδουράγκαθο το οποίο δεν είναι αποφλυομενο αλλά γι αυτό υπάρχουν οι άντρες! 😜
Με άλλα λόγια, αν δεν τα καταφέρεις να τον αποφλοιώσεις μόνη σου, θα του τον .ταΐσεις με τα φλούδια; (εννοείται αστειεύομαι, αλλά φαντάζομαι τον εαυτό μου δύσμοιρο, κάθιδρο να κοπανιέμαι με ένα μπουκάλι τρίβοντας το γαΐδουράγκαθο και στο τέλος να απαντώ...ποιο; ...ποιο γαϊδουρόγκαθο; αχου, το είχα αφήσει έξω και θα πέρασε κανένας γάιδαρος και τό 'φαγε.)
Και για να σοβαρευτώ...εξαρτάται το τι θα δίνεις από τη φάση του πτηνού και από τη βασική του τροφή, το βασικό εμπορικό μείγμα σπόρων που του δίνεις. Αν ας πούμε είναι σε πτερόρροια του δίνεις πιο συχνά σπόρους έξτρα, αν είναι σε κρύο επιλέγεις μεγαλύτερη συχνότητα λιπαρών, στην αναπαραγωγή από όλα - ίσως όχι τσία όταν θα έχουν μικρά, τουλάχιστον για το φόβο των Ιουδαίων - αν είναι σε ξεκούραση ακολουθείς πιο αραιή συχνότητα.
Το σουσάμι ας πούμε έχει σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, επομένως τώρα στην πτερόρροια που χρειάζεται να φτιάξει φτερά, του δίνεις 2 -3 φορές την εβδομάδα όταν π.χ. δεν του δίνεις αυγό.
Παρεπιπτόντως, αυγό κάθε πότε δίνεις;
 
@ianos χαχαχα! Άντρα εννοούσα τον αντρα μου!
Το ξέρω Μαρία μου, το κατάλαβα, και στο σημείο αυτό θα ήθελα να δηλώσω ότι χαίρομαι πολύ που η γυναίκα μου δεν έχει καναρίνι που να θέλει να το ταΐσει αποφλοιωμένο γαϊδουράγκαθο. 🤪
Πέρα όμως από το αστείο, θα ήθελα να συμπληρώσω ότι αν κάνεις αυτό που σου προτείνει ο @Γιαννης17 , δλδ σπας τους σπόρους λίγους - λίγους, θα διατηρηθούν καλύτερα τα θρεπτικά τους συστατικά πιστεύω, οπότε θεωρώ καλύτερα που τους προμηθεύτηκες με το τσόφλι.
Αυγοτροφή στη πτερόρροια μπορείς να δίνεις και 3-4 φορές την εβδομάδα (ή αυγό με το τσόφλι)
 
@Tony Forpus για τον ηλιόσπορο ρώτησα αν χρειάζεται multi γιατί μου φαίνεται μεγάλος για να μπορέσει να τον φάει κι ας είναι καθαρισμένος! Το γαϊδουράγκαθο βλέπω να το κάνουμε ρόφημα για μας 😜και να ψάξω να βρω αποφλυομενο, γιατί το μαγαζί που πήρα τα υπόλοιπα ειχε μόνο με τη φλούδα.
 

Συνημμένα

  • B7B6DA91-25B6-4432-B85C-C8C25599870C.webp
    B7B6DA91-25B6-4432-B85C-C8C25599870C.webp
    208,6 KB · Προβολές: 6
Back
Top