Αναπαραγωγή Να ενωσω ή οχι το ζευγαρι;

Εγγραφή
30 Μαρ 2015
Μηνύματα
509
Πόλη
Άργος
Λεω την ιστορια περιληπτικα γιατι πολλα τα εχω γραψει αναλυτικα. Το ζευγαρι εχει 2 μικρα απο 19/4. Τα ειχα μαζι εως 29/4. Τα χωρισα(σε αλλο κλουβι ) γιατι ο αρσενικος εξασθενησε την καναρα., δεν την αφηνε να τρωει, ενω την ταιζε και ταιζε μικραΗταν καλος πατερας αλλα κακος συζυγος. Μπορω να μεταφερω την καναρα με την φωλια σημερα στο κλουβι του αρσενικου που ειναι ζευγαρωστρα;Η καναρα ζηταει αμεσα φωλια, δειχνει εντονο ενδιαφερον στον αρσενικο, ο αρσενικος επισης. Εννοειται οτι δεν μπορω να βαλω τον αρσενικο στο κλουβι της καναρας γιατι ειναι ακαταλληλο. Στις 29 που εκανα την αλλαγη και πηγα την φωλια (λογω προβληματος) ο αρσενικος τα ταιζε. Η καναρα δεν τα αναγνωριζε οταν εγινε καλα και για 30/40 λεπτα που ηταν μονη της με τα μικρα. Μολις την επεστρεψα μαζι με την φωλια στο παλιο κλουβι αμεσως μπηκε. Εννοειται δικια μου η ευθυνη και ο χειρισμος αν το κανω, ζηταω να τον βελτιωσω με τις συμβουλες σας η' τι θα κανατε καλυτερα. Η' ΠΑΛΙ θεωρειται πως ειναι μεγαλο ρισκο;
 
Όχι δεν είναι ρίσκο...
Θα ενώσεις τα πουλιά στο κατάλληλο κλουβί και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα απολύτως...
Δε χρειάζεται να ανησυχείς...
Ίσως η πίεση του αρσενικού ήταν μεγαλύτερη στο θηλυκό λόγω και του περιορισμένου χώρου... Εσύ απλά να παρακολουθείς τα τεκταινόμενα...
Άντε και καλά αποτελέσματα.
 
ΟΚ Γιαννη, με εβγαλες απο μεγαλο βαρος γιατι τα βλεπω χωρια να τρελλαινονται περισσοτερο. Εννοειται για ολα τα αλλα θα ειμαι προσεκτικος. Ευχαριστω και θα ενημερωσω .
ΥΓ πως τα καταφερνεται με τοσα ζευγαρια και να εχετε και ''εμας''(τους νεους) να σας ζαλιζουμε με τα μικροπροβληματα μας:
 
Ενημέρωση και φωτογραφίες..
Καλή συνέχεια.
ΥΓ πως τα καταφερνεται με τοσα ζευγαρια και να εχετε και ''εμας''(τους νεους) να σας ζαλιζουμε με τα μικροπροβληματα μας:
Όταν αγαπάς κάτι... Να το αγαπάς με ανιδιοτέλεια και χωρίς περιορισμούς...
Ειδικά από τα καναρίνια η αγάπη επιστρέφεται.
 
Αυτο με τις φωτογραφιες ειναι δυσκολο για την ωρα. Ειμαι πολυ σκραπας στο λαπτοπ και δεν το εχω κανει καν. Θα διαβασω ομως πως γινεται και σε λιγες μερες θα τα καταφερω πιστευω.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ μολις ταισε η καναρα στο καινουργιο σπιτι αφου εφαγε πρωτα. Η Αλλαγη πετυχε. Σε ευχαριστω. ΤΗν εχω μονη της με τα μικρα και ο αρσενικος με χωρισμα για λιγο ακομα.ΙΣΩς και παραπανω γιατι τα ειδα μολις τωρα με επιθετικη διαθεση μεταξυ τους.
ΥΓ Η απαντηση σου στο ερωτημα μου ηταν αυτονοητη αλλα ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ! Πως θα μπορουσε να ειναι και αλλιως αλλωστε!
 
Απο την μερα που τα ενωσα με χωρισμα ενω φιλιουνται μεταξυ τους 3-4 φορες που ετυχε να τα δω,τις πιο πολλες φορες ομως τσακωνονται μεσα απο το χωρισμα. Μολις ανοιξω το χωρισμα γινεται πολεμος με ευκολο θυμα την καναρα που τρεχει να κρυφτει και δεν μπορει. Δεν εχω καταφερει ουτε 5 λεπτα να τα αφησω μαζι,5-6 φορες που το δοκιμασα μεχρι τωρα. Σημερα η καναρα απο την ωρα που ηρθα, δεν πλησιαζει στο χωρισμα και ετσι δεν υπαρχει τσακωμος η' φλερτ απο τα καγκελα γιατι ξεκινησε να φτιαχνει φωλια η' δειχνει φοβο. Εντωμεταξυ τα μικρα τα εχω απο την αρχη με τον πατερα που ταιζει ασταματητα και αμεσως.. Η καναρα απο την αρχη δεν ειχε και πολλη διαθεση να ταιζει και ολα μαζι δεν γινοντουσαν να ειναι. Η καναρα μερικες φορες και εδω και 5/6 μερες σηκωνει ψηλα την ουρα της και ταυτοχρονα τοκεφαλι της σαν κοτα που πινει νερο (πως να το πω😉Ειναι ενδειξη οτι περιμενει αυγο; Οαρσενικος ειναι φουλ πυρωμενος, αλλα ο τσακωμος και το κυνηγητο ειναι πολυ πιο εντονος απο πρωτα με αποτελεσμα να δυσκολευομαι να τα αφησω, παρολο που πρωτα τα ειχα μαζι αναγκαστικα και μπορουσα να κανω υπομονη. Πως να το χειριστω;
 
Θα πρέπει στις στιγμές που η κανάρα παίρνει τη στάση που περιγράφεις ο αρσενικός να βρίσκεται στο χώρο της.
Θα πρότεινα να περάσει ο αρσενικός στη μεριά του θηλυκού και τα μικρά μόνα από την άλλη. Διαφορετικά κινδυνεύεις άμεσα με μη γονιμοποιημένα αυγά.
 
Κι γω πιστεύω πως όλο αυτό το κυνηγητό είναι ερωτικό παιχνίδι! 😉 και η κανάρα σου τον θέλει αλλά το παίζει και λίγο δύσκολη ως κλασική γυναίκα! Άστα και πιστεύω θα ηρεμήσουν... Θα την καταφέρει αν είναι gentleman!
 
Φαινεται πως τα πουλια σας διαβασαν χτες βραδυ πριν απο μενα και το πρωι -σηκωθηκα νωρις νωρις-πριν την δουλεια. Βλεπω την καναρα να εχει ερθει στο χωρισμα και να ταιζει ενα μικρο. Μολις το ειδε ο αρσενικος ''τρελαθηκε''.Ανεβηκε να ζευγαρωσει το μικρο και μετα καθησε κατω και περιμενε να φιληθει με την καναρα. Δεν εχασα ευκαιρια, πριν πλησιασουν ανοιξα το χωρισμα. Μην τα πολυλογω ειδα 4-5 βατεματα και τα πουλια καθησαν μετα αντικρυ κατω με το κεφαλι και την ουρα πανω στη σταση που ειχα περιγραψει την καναρα. Εμειναν μαζι 3τεταρτα περιπου, αλλα τα χωρισα γιατι αρχισαν παλι εντονοι τσακωμοι και επρεπε να φυγω για δουλεια. Θα επειχηρησω πιο καλα τα σαβ/κυριακο για μονιμη ενωση . Ξεχασα να πω πως χτες αργα το απογευμα τα μικρα κλαρωσαν. Σας ζαλιζα ε;
 
Back
Top