Αναπαραγωγή Να και τα κοιμισμένα μπομπιράκια

Καλημερα στη παρεα, ολα πηγαινου μια χαρα, τα μπομπιρακια μεγαλωνουν σωστα θα ελεγα, η καναρα περναει περισσοτερες ωρες εκτος φωλιας, ισως επειδη εχει ανεβει η θερμοκρασια εδω που βρισκομαι. Αυριο θα σας βαλω και φωτο απο τα μπομπιρακια. Σκεφτομαι πλεον να τους χωρισω, διοτι εχω πολυ καιρο να ακουσω τραγουδι απο τον αρσενικο, ενω ειναι ζωηρος, τρωει κανονικα, και οταν πλησιαζω κανει το κανονικο "τσιου" αλλα τραγουδι εχω αρκετο καιρο να ακουσω. Θα τον βγαλω απο ζευγαρωστρα και θα τον βαλω σε διπλανο κλουβι, ετσι ωστε να εχει αμεση οπτικη επαφη με ται παιδια του και την καναρα. Σημερα τους εβαλα για πρωτη φορα μηλο, μια φετα κοκκινο και μια πρασινο, και τα 2 πεσανε στο πρασινο, το κοκκινο μονο απο περιεργεια το τσιμπισανε. Αυριο θα εχετε φωτος.
 
Σκεφτομαι πλεον να τους χωρισω, διοτι εχω πολυ καιρο να ακουσω τραγουδι απο τον αρσενικο, ενω ειναι ζωηρος, τρωει κανονικα, και οταν πλησιαζω κανει το κανονικο "τσιου" αλλα τραγουδι εχω αρκετο καιρο να ακουσω. Θα τον βγαλω απο ζευγαρωστρα και θα τον βαλω σε διπλανο κλουβι, ετσι ωστε να εχει αμεση οπτικη επαφη με ται παιδια του και την καναρα
Να μην το κάνεις ακόμα αυτό... Ειναι πολυ πιθανο η καναρα να παρατησει τα μικρα.. Λιγακι υπομονη μεχρι να απογαλακτιστουν και μετα θα μπορεσεις να τα χωρισεις.

Σημερα τους εβαλα για πρωτη φορα μηλο, μια φετα κοκκινο και μια πρασινο, και τα 2 πεσανε στο πρασινο, το κοκκινο μονο απο περιεργεια το τσιμπισανε.
Τελεια! Μηλο ομως να δινεις αφου τα μικρα κλεισουν 7 ημερες ζωης. :)
 
Αλικη μου, και τα 2 ειναι πανω απο 10 ημερων, θα αρχισω να βαζω και καμια πρασιναδα πλεον, γιατι θυμαμαι οι γονεις λετρευαν το σπανακι
Τελεια τοτε! Να δινεις! Αλλα λιγη ποσοτητα και οχι καθε μερα. Μπροκολο, σπανακι, αντιδια, ζωχους και μηλο ειναι απο τις πρωτες επιλογες. :)
 
ειναι πανω απο 10 ημερων, θα αρχισω να βαζω και καμια πρασιναδα πλεον,
Όσο τα μικρά είναι μέσα στη φωλιά καλύτερα να αποφεύγονται τα χορταρικά και τα φρούτα γιατί οι κουτσουλιές τους γίνονται ιδιαίτερα "υγρές" και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο φτέρωμά τους... αν είναι πολλά είναι ακόμη χειρότερα.
Θα πρότεινα λίγες μέρες υπομονή μέχρι να βγουν έξω...
Εγώ τουλάχιστο αυτό κάνω.
 
Κυριε Γιαννη, εχω παρατηρησει τις τελευταιες 2 μερες οτι το ενα μπομπιρακι, εκτος με οτιδηποτε ηχο βγαζει το κεφαλακι εξω απο περιεργεια, τον βλεπω οτι και την αναγκη του την κανει εκτος φωλιας, ισα δηλαδη που βγαζει τον μπομπιροπισινο του. Βεβαια το αλλο ειναι λιγο μικρουλικο.
 
καλημερα παιδια, απο οτι καταλαβαινω δε γλυτωνω την 3η γεννα, εχτες βραδυ η θυληκια δεν μπηκε καθολου στη φωλια της, και κοιμηθηκε εξω. αυτο δεν με απασχολει διοτι βλεπω οτι τα ταιζει κανονικα. Αλλα εχτες σαν να πηρε το ματι μου ενα βατεμα, το βραδυ, το ξαναλεω, δεν ειμαι σιγουρος, αλλα σημερα το πρωι για πρωτη φορα ειδα ταισματα μεταξυ του ζευγαριου και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ. Επισης ειδα την θυληκια να κρατα νημα στο στομα της. Τι πρεπει να κανω τωρα;
α: Να βγαλω την θυληκια και να την βαλω σε αλλο κλουβι με νεα φωλια, και το ταισμα να το αναλαβει εξολοκληρου ο πατερας; Που το τονιζω μονο σημερα για πρωτη φορα τον ειδα να ταιζει τα μικρα( το οτι δεν το ξαναειδα δεν σημαινει οτι δεν συμβαινει, κβαντικη φυσικη λολ)
β: Να τα αφησω οπως εχει (με κινδυνο η μητερα να ξεπουπουλιασει τα μικρα για υλικο φωλιας;)
 
Να βγαλω την θυληκια και να την βαλω σε αλλο κλουβι με νεα φωλια, και το ταισμα να το αναλαβει εξολοκληρου ο πατερας;
Θα βάλεις νέα φωλιά και θα παρακολουθείς
Όταν τελειώσει και γεννήσει το πρώτο αυγά, μας ενημερώνεις για να σου δώσουμε οδηγίες
 
αρα η θυληκια σε νεο κλουβι; η να εχω και τις 2 φωλιες στην ιδια ζευγαρωστρα;
 
Back
Top