Αναπαραγωγή Να μεταφέρω την κανάρα με τα μικρά μέσα στο σπίτι λόγω καύσωνα;

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Παιδιά θέλω την γνώμη σας.. Βγήκαν τα 3 καναρινακια.. Τα έβαλα όλα μαζί σε μια θηλυκιά. Ακόμη δεν βγήκαν απο την φωλιά.. Όλα είναι σε εξωτερικο κλουβί το οποίο δεν μπορω να το μετακινησω. Μπορω να πάρω την θηλυκιά και τα καναρινακια με την φωλιά να τα βάλω σε μια ζευγαρωστρα και να τα βάλω σπίτι; η ζέστη είναι απίστευτη. Είναι σε σκιερό μέρος αλλά είναι πολύ ζέστη..

Θα συνεχισει να τα ταιζει;
 
Κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Διαφορτική θέση και κλουβί ταυτόχρονα είναι μεγάλη αλλαγή και πολύ πιθανόν να τα παρατήσει.
 
Λίγο υπομονή να κλαρώσουν.

Μειώνεται κατά πολύ η πιθανότητα να τα παρατήσει. (αλλά πάντα υπάρχει και η περίπτωση να τα αφήσει)
 
Ψέκασε λίγο την μαμά και τα μικρά! Βάλε και μπάνιο να κάνει η μαμά... Αν είναι καλή μάνα δεν νομίζω να τα παρατήσει αλλά μην το ρισκάρεις γιατί είναι σχετικά μεγάλα και δεν νομίζω να μπορέσεις να τα ταίσεις εσύ αν τελικά τα παρατήσει...
 
Στα πουλια μου αφησα τα δοχεια για το μπανιο τους απο το πρωι μεχρι το βραδυ αυτες τις δυο μερες (μαζι με σημερα).. Να εχουν το νερο εκει, μολις ζεσταθουν να κανουν μπανιο.. Παω και εγω με το ψεκαστηρι και τους ριχνω μερικες σταγονες. Για ολα τα καναρινια μιλαω. Αλλα τα μικρα στην φωλια ειναι με ανοιχτο το στομα.. Τα λυπαμαι.. Η μανα πηγαινοερχεται για να τα ταισει.. Μην μου μεινει στο τοπο φοβαμαι. Αυριο ειπαν οτι δεν θα ειναι τοσο ζεστη. Αλλα σημερα φτασαμε τους 42.
 
Το νερό στο μπάνιο να το αλλάζεις κάθε δυο ώρες και να το έχεις μόνιμα. Αλλά πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε αλλαγή γιατί μπορεί να κουτσουλήσουν μέσα και μετά να πάνε να πιουν! Οπότε προσοχή!

Τώρα όσον αφορά τα μικρά ρίξε νερό στο μπαλκόνι εκεί που είναι από κάτω μπας και δροσιστεί λίγο ο χώρος... Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.. Εκτός αν ρισκάρεις να τα βάλεις σε ζευγαρώστρα με την μαμά τους!
 
πέφτει η θερμοκασία, υπομονή, εδω πέρασαν τα δύσκολα! Βάλε τους και αγγουρΆκι (πλυμένο με την φλούδα) αν εχεις, τα βοηθάει.
 
Το νερό στο μπάνιο να το αλλάζεις κάθε δυο ώρες και να το έχεις μόνιμα. Αλλά πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε αλλαγή γιατί μπορεί να κουτσουλήσουν μέσα και μετά να πάνε να πιουν! Οπότε προσοχή!

Τώρα όσον αφορά τα μικρά ρίξε νερό στο μπαλκόνι εκεί που είναι από κάτω μπας και δροσιστεί λίγο ο χώρος... Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.. Εκτός αν ρισκάρεις να τα βάλεις σε ζευγαρώστρα με την μαμά τους!


Ειναι στην μεγαλη κλουβα και εχουν χωρο να πετανε.. Δεν ειδα κουτσουλιες στο νερο του μπανιου.. Αλλα θα το αλλαζω οποτε μπορω επειδη ειναι ζεστη και δεν μπορω να πηγαινω συνεχεια..

Σημερα θα χαμηλωσει η θερμοκρασια ειπαν. Για να δουμεεε
 
Καλό θα ήταν θηλυκές που κλωσάνε ή έχουν αυγά ή μικρά να είναι είτε μόνες τους είτε με το ζευγάρι τους σε ζευγαρώστρα ώστε να υπάρχει έλεγχος, να μην υπάρχει στρες και ανταγωνισμός.

Αν έχει πολύ ζέστη για σένα φαντάσου για τα καναρίνια σου που έχουν και τόσο φτέρωμα! Ζεσταίνεσαι, δε ζεσταίνεσαι να πηγαίνεις να αλλάζεις το νερό, να τα ψεκάζεις και να ρίχνεις νερό και στο μπαλκόνι να δροσίζεται ο χώρος! Με συγχωρείς για το αυστηρό ύφος αλλά το ότι κάνει ζέστη δεν είναι δικαιολογία και περισσότερα πουλιά έχουν πεθάνει στον καύσωνα παρά στο κρύο. Είναι κρίμα γιατί έχεις και μικρά!
 
Αλικη τι λες; Τα ζευγαρια μου ειχαν δικο τους κλουβι.. Τωρα ειναι σε μεγαλο κλουβι ολα γιατι τελειωσα την αναπαραγωγη... Μονο η θηλυκια με τα κοκκινα καναρινια βρισκεται σε ξεχωριστο κλουβι με τα μικρα.. Συνεχεια παω και ελεγχω αλλιως δεν θα γνωριζα πως ζεσταινεται η θηλυκια αλλα και τα μικρα... Το οτι κανω για τα πουλια δεν μπορεις τα φανταστεις... Και δεν ειναι σε μπαλκονι αλλα σε μεγαλη αυλη. Πηγαινω το πρωι αλλαζω φαγητο, βαζω φρουτα ή λαχανικα, αλλαζω νερο και τοποθετω μπανιερες.. Μετα καθε λιγο πηγαινω και ψεκαζω το κουνελι με νερο για να ζησει και ελεγχω τα πουλια αν εχω νερο στις ποτιστρες.. Φευγω το τα φρουτα ή τα λαχανικα.. Δεν μενω πολυ ωρα εκει γιαυτο αναφερα την ζεστη και δεν ηξερα πως καθε δυο ωρες πρεπει να αλλαζω το νερο.

Το τι κανω για τα ζωα δεν μπορεις να φανταστεις.. Ποτε μην στηνεις καποιον στον τοιχο οταν δεν εχεις μια ολοκληρωμενη εικονα για το πως φερεται στα ζωα του και κυριως οταν δεν γνωριζεις τι περνα στο σπιτι του.. Δεν θα πω κατι αλλο.. Ξερω πως μιλησες ετσι επειδη θες να προστατεψεις και να βοηθησεις τα πουλια..
 
Αριάδνη μου με συγχωρείς για την παρεξήγηση αλλά από το προηγούμενο μήνυμά σου αυτό το συμπέρασμα έβγαλα! Δε χρειάζεται να απολογείσαι σε μένα όπως και σε κανέναν για το τι κάνεις για τα ζωάκια σου και τι όχι! Και εννοείται πως όλα αυτά τα είπα φιλικά και δε σε έστησα στον τοίχο! Όπως και να χει σου ζητώ συγγνώμη που σε έκανα να αισθανθείς έτσι!
 
Σου ειπα δεν σε παρεξηγησα.. Αλλα αποδειξα τι ειναι για μενα τα ζωα.. Εχω ενα αδεσποτο σκυλακι σπιτι, παλευω με τους γονεις μου καθημερινα για να το κρατησουμε ακομη λιγες μερες μεχρι να βρω σπιτι. Ειχα ανοιξει παλια θεμα για το πως θα απομακρυνω μυρμηγκια χωρις να τα σκοτωσω, βρηκα στο δρομο ενα νεοσσο και τον εφερα σπιτι για να το βοηθησω να ζησει. Αγορασα πολυβιταμινες, ασβεστιο και αντιβιωση για σαλμωνελα για το κοκκινο καναρινι μου. Τα ζωα τα λατρευω... Μπορει περισσοτερο και απο τους ανθρωπους. Γι αυτο θυμωσα.. Αλλα ταυτοχρονα σε δικαιολογουσα.
 
Επαναφερω την ερωτηση.. Με διαφορετικο λογο... Χθες μου εφαγαν 6 πουλια οι γατες που εχω σπιτι.. Σημερα καταλαβα ποια γατα ηταν.. Πηγε 3 φορες και ενοχλησε τα πουλια.. Τηβ πρωτη φορα εβαλε το κεφαλι της στο κλουβι που ηταν τα 6 πουλια.. (Δεν εφτιαξα την πορτα) και εψαχνε για καινουργιο μεζε.. Αφου ειδε οτι δεν εχει προσπαθησε να ανοιξει την πορτα οπου εχω το συγκεκριμενο ζευγαρι που αναφερω στο θεμα.. Εφτιαξα την πορτα και εκανα οτι περνουσε απο το χερι μου αλλα παλι φοβαμαι...

Να τα βαλω σπιτι; Μεχρι να μπορουν να τρωνε μονα τους για να μπουν στην μεγαλη κλουβα.. Θα τα ταιζει;
 
Βάλε τα Αριάδνη μέσα στο σπίτι, πόσων ημερών είναι τώρα τα πουλάκια; Μην έχεις και άλλη ταραχή.
 
23 ημερων. Το ενα ειναι σχεδον γυμνο.. Δεν βγηκε απο την φωλια
 
Α το ένα είναι το ταλαίπωρο και το άλλο το υγιές. Ε βάλε τα μέσα το μεγάλο πρέπει να ψιλοτρώει και μόνο του και το άλλο καλύτερα μέσα να το επιβλέπεις κιόλα μήπως χρειαστεί παρέμβαση, να το ταίσεις εσύ.
 
Ειναι 3 .. Τα δυο ειναι ενταξει.. Μονο το ενα τρωει αυγο ομως..
 
Εγώ μετά από το δυστύχημα και εφόσον ο γάτος τριγυρνάει συνέχεια εκεί, θα τα έβαζα μέσα.

Έπιασα τον δικό μου γάτο να βουτάει ένα γκεκάκι, αυτά τα σαμιαμίδια από ένα σημείο στην βεράντα. Του το βούτηξα από το στόμα και το ακούμπησα σ' ένα ασφαλές σημείο. Έχουν περάσει πάνω από 15μέρες και κάθε σούρουπο κάθεται σαν ερωτευμένος και περιμένει ότι θα πιάσει σαυρίδι. Δεν ξέρεις τι σημαίνει γάτα;
 
Λες να μην ξερω; Θα τα βαλω σπιτι.. Επειδη ειναι μικρο κλουβι δεν θα μπορουν να απομακρυνθουν οταν γαντζωθει και παλι η γατα στο κλουβι.. Ειναι και τρομαγμενα.. Πρεπει να ειδαν τι εγινε.. Επειδη ειναι διπλα διπλα λογικο.. Τα πιο ψηλα ειναι αδεια αλλα ποτε δεν καταφεραν να βγουν εκει πανω.. Αλλα δεν ρισκαρω να τα παρω πιο πανω.. Σπιτι καλυτερα!

οι φωτο:
 

Συνημμένα

  • timg_0375.webp
    timg_0375.webp
    18,8 KB · Προβολές: 62
  • timg_0380.webp
    timg_0380.webp
    15,7 KB · Προβολές: 61
Ενημερωση.. Ταιζει μονο τα δυο καναρινια.. Και αυτα ελαχιστα.. Ευτυχως τρωνε και μονα τους.. Δεν ξερω γιατι σταματησε να ταιζει το μικρο.. Ισως επειδη τα εβαλα μεσα στο σπιτι (; ). Σημερα κτυπησα αυγο και αυγοτροφη και ταισα τον φιλο μου.. Ανοιγει και το στομα του τωρα και ειναι πιο ευκολο.. Θα τον ονομασω Λαζαρο. Οποιο και να ειναι το φυλο του :)
 
Back
Top