Αναπαραγωγή Να μεταφερω τα μικρα σε αλλη φωλια;

Εγγραφή
30 Μαρ 2015
Μηνύματα
509
Πόλη
Άργος
Σημερα το απογευμα εβαλα καινουργια φωλια εσωτερικη αλλα η καναρα προσθετει νημα στην παλια φωλια με τα μικρα. Τα μικρα ειναι 2βδομαδων, μπορω να τα μεταφερω σε αυτη;Η καναρα δεν τα ταιζει, ταιζει μονο ο αρσενικος.Ακομα και αν φαει η' ταιστει απο τον αρσενικο δεν δινει στα μικρα.
 
Ναι, φυσικά, μπορείς να μεταφέρεις τα μικρά σε άλλη φωλιά. Έλεγχε βέβαια αν ειναι ταϊσμένα.
Παρεπιπτόντως δεν ειναι κάπως προχωρημένη η εποχή για νεα γέννα;
 
Είναι προχωρημένη η εποχη αλλα σήμερα που ηταν Κυριακή και ειχα χρονο να δω τις κινησεις της, πιστεύω πως είναι λιγο αργα για να την "σταματησω".
 
Εννοείς οτι εχει ήδη ζευγαρώσει; Γιατι αυτο ειναι μάλλον απίθανο, αν και ποτέ δεν ξέρεις.
 
Γιάννη, πράγματι εχει πιθανότητες να σταματήσει αν κλωσήσει για λίγες ημερες;
Μία καναρα μου, κλώσησε επι 20 ημερες την άσπορη γέννα, σηκώθηκε μόνη της πριν απο 7 ημερες, και τωρα κόβει χαρτιά για να κάνει άλλη φωλιά. Εννοειται οτι δεν θα της δώσω πλέον ούτε φωλιά ούτε υλικό και οτι ήδη απο το Μάρτιο την έχω αφήσει να κάνει μια γέννα μωρών. Τα ίδια και επέρυσι. Μου φαίνεται οτι για να σταματήσουν θέλουν ειτε μείωση του φωτός ειτε δραστική αύξηση της θερμοκρασίας. Και απο φαγητό τα πλήρως απαραίτητα.
 
Μιας και ταίζει ο μπαμπάς, βάζεις στην μία μεριά τον μπαμπά με τα μικρά και την μαμά μόνη της, παίρνεις κάθε μέρα τα αυγά και βάζεις πλαστικά. Την αφήνεις να τα κλωσήσει για 12-15 μέρες, και μετά καλό καλοκαίρι! Έτσι ναι θα σταματήσει! 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Έχει ζευγαρώσει Γιάννη. Και γω κατα σύμπτωση το είδα απο ενα βίντεο που εχω ανεβάσει στο φόρουμ δοκιμών. Ο τρόπος που περπατούσε και πετούσε μπροστά στη φωλιά, μου πήγαινε το μυαλό οτι τους δείχνει τον δρόμο για εξω,έτσι νομιζω δηλ.. Τα μικρα μεταφέρθηκαν σε εσωτερική και η παλιά φωλια αφού την καθαρισα,ξαναχτηστικε. Δεν έχω βάλει χώρισμα ακόμα, είναι ολα μαζι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Εαν θέλεις τη γέννα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πλαστικά αυγά.
Μόλις γεννήσει η κανάρα θα τα αντικαθιστάς.
Ετσι θα κερδίσεις 4-5 μέρες.
Αν συναρθροίσουμε οτι η κανάρα θα χρειαστεί και 2 με 3 μέρες ακόμη να κάνει το πρώτο αυγό,
τότε κερδίζουμε περίπου 7-8 ημέρες.
Τα μικρά θα είναι 24-25 ημέρων οπόπτε θα τσιμπάνε είδη απο μόνα τους.
Εστι γυρνάς τα κανονικά αυγά πίσω και βάζεις χώρισμα οπου θα επιλέξεις και
και σε ποια μεριά θα αφήσεις το πατέρα.

Θα πρέπει ομως να πηγαίνεις νωρίς το πρωι να παίρνεις τα αυγά
και το βραδυ θα πρέπει να ελεγχεις τη φωλιά για τυχόν ακαθαρισίες.
Θα είναι λίγο κουραστικό αλλα αξίζει.
 
Τα έβαλα σε μια εσωτερικη αλλα κυκλοφορούσαν εξω μέχρι το απόγευμα που σχολασα. Πριν βραδιάσει πέταξαν και μπήκαν στην παλια φωλιά που έφτιαξε παλι απο την αρχή σήμερα η καναρα. Τα εβγαλα και τα έβαλα με χώρισμα με το αρσενικό στην εσωτερική. Δηλαδή αν μένουν στην παλια φωλια δεν έχουν φόβο;Ίσως βιαστηκα να τα μεταφερω και να δωσω χώρο στη θηλικια να φτιαξει ξάνα φωλιά γιατί με ολα αυτά φοβάμαι οτι ο αρσενικός ασχολείται και παρασειρεται απο την καναρα και ταιζει λίγο Αύτη την εντύπωση μου δείνει, αν και ελειπα όλη μερα.
 
Δηλαδή αν μένουν στην παλια φωλια δεν έχουν φόβο;
Το μόνο πρόβλημα που δημιουργείται Δημήτρη μέχρι να επιστρέψεις τα αυγά είναι οτι θα γεμίσουν τη φωλιά ακαθαρσίες και όπως σου είπε ο Μπαμπης:
Θα πρέπει ομως να πηγαίνεις νωρίς το πρωι να παίρνεις τα αυγά
και το βραδυ θα πρέπει να ελεγχεις τη φωλιά για τυχόν ακαθαρισίες.
Θα είναι λίγο κουραστικό αλλα αξίζει.
 
Δημήτρη θα προχωρήσεις κανονικά και σε 3η γέννα; Πλησιάζουν 30ρια σε λίγες μέρες...

'Άστα όλα μαζί και μόλις βλέπεις ένα αυγό βάζεις στη θέση του ψεύτικο και έτσι δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα τα νέα αυγά.. αλλά ξανασκέψου σε παρακαλώ την τρίτη γέννα.
 
Θα τα αφήσω για τριτη φορα.
Έρχεται ζέστη (ήδη 26 βαθμοί είναι ζέστη για τα καναρίνια και ιδιαίτερα για τις κλώσες), μια τρίτη γέννα αφού έχουν μεγαλώσει ήδη μικρά από 2 προηγούμενες γέννες θα είναι εξαιρετικά επίπονη για το ζευγάρι το οποίο θα μπει στην πτερόροια, μια πιο επίπονη διαδικασία, ήδη κουρασμένο... Όλο αυτό είναι ρίσκο για την υγεία τους και επίτρεψέ μου να διαφωνήσω με αυτή σου την απόφαση αλλά εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Αφού θα κανουν τη διαδικασία ας την κανουν όλη.
Αν κάνουν όλη τη διαδικασία και για την 4η γέννα θα πεις το ίδιο;
 
Εχεις δίκιο Αλίκη.Μετα το ξανασκεφτηκα και ιδη ειχα αλλάξει γνώμη, αλλα μου δίνεις ευκαιρία να το πω. Δεν έχω και τον χρονο να έχω περισσότερο το νου μου, περα απο την κούραση των καναρινιων.. Μόλις μεγαλώσουν λίγο,θα μπουν στη μέση της ζευγαρωστρας, κριστερά δεξια με χώρισμα το ζευγαρι να ταιζει ο μπαμπας.Ασε να ξενοιασω καλυτερα.
 
Κάτι μου ειναι ασαφές σε όλο αυτο: νόμιζα οτι είπες οτι ζευγάρωσαν ήδη τα πουλιά. Όπως και να χει, αν τα ταΐζει ο πατέρας χώρισε τα μαζί του, άσε την καναρα να κάνει τη γέννα και να κλωσήσει, και να μεγαλωσει τα νεα μικρά αν τα αυγα που θα κάνει έχουν σπόρο ή απλως να ξεπυρώσει με το κλωσημα αν τα αυγα ειναι άσπορα.
 
Ποιο εννοεις ασαφες για να διευκρινισω;Ζευγάρωσαν και σήμερα έκανε το πρωτο αυγό. Νομιζω καλά είδα την Κυριακή αν και δεν ψαχνοταν για φωλια αφού είχε την παλιά με τα μικρα. Τα μικρα είναι τώρα 18 ημερών. Τώρα είναι με τον πατερα, Αλλα σκέφτομαι σε δυο τρεις μέρες να τα εχω μονα τους με στη μέση της ζευγαρωστρας με χώρισμα απο τον αρσενικό για να μην υπάρχει κανένας τσακωμος. Η ζευγαρωστρα είναι τριπλή.
 
Επομένως, τα αυγά θα μπορούσαν να ειναι ενσπορα, οποτε θα σου προτείνω, αν θελεις να την αφήσεις να τα κλωσήσει, και αν βγει νεοσσός, βγήκε.
 
Βασικά ο Δημήτρης πρέπει τώρα να αποφασίσει αν η θηλυκά είναι σε θέση να ξαναμπεί στη διαδικασία μεγαλώσω νεοσσους... Δημήτρη μου πως την βλέπεις την μανα του λόχου; 😛
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top