Αναπαραγωγή Να μεταφερω τα μικρα σε αλλη φωλια;

Καλά την βλέπω αλλα το αυγό το απόγευμα που ήρθα το πεταξα και εβαλα ενα ψεύτικο.Αν και το μεγαλυτερο βαρος στο μεγάλωμα το τραβάει ο αρσενικός στην περιπτωση μου τουλαχιστον. Έτσι θα έπρεπε να είναι μαζι και παλι θα είχα τα ίδια μετα.
 
Εγώ χωρίζω τον αρσενικό + μικρά τη 16η ημέρα και δεν έχω να αντιμετωπίσω τέτοιους κύκλους.
Ίσως θα μπορούσες κι εσυ να εφαρμόσεις μια ανάλογη τακτική ώστε να σωθούν τα υπόλοιπα αυγά.
Ζητά και η Σύλβια αυγά για εκκολαψη
 
Πολύ ευχαρίστως αλλα μένω Αργος και δεν νομιζω να μας βολευει για να το προτείνω.
Εγώ παλι Γιαννη δυσκολευομαι να τον χωριζω απο τόσο νωρίς και να τον βάζω με τα μικρα. Προτιμω να έχουν βγει απο την φωλια οπως τώρα και να είναι μαζί στο χωρισμα, αλλα και αυτό ελεγχόμενα στις αρχές γιατί και αυτό κάπου το φοβάμαι ιδιαίτερα οταν είναι υπερβολικά πυρωμενος οπως καποιες στιγμές αυτές τις μέρες. Τα ταιζει μια χαρά αλλα είδα το απογευμα οτι τραβάει τα πούπουλα και τα φτερά απο τα μικρα καποιες φορες οταν είναι μαζί με τα μικρα στο χώρισμα και χωριστα η κσναρα(δεν έχει κάπου να ξεσπάσει και επειδή του λείπει τον "φοβάμαι").
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ναι, δεν είχα υπολογίσει την απόσταση. Τελος πάντων, ας ευχηθούμε να γίνει το καλύτερο δυνατό.
 
Εγώ χωρίζω τον αρσενικό + μικρά τη 16η ημέρα και δεν έχω να αντιμετωπίσω τέτοιους κύκλους.
Πολύ πρόωρη ενέργεια. Μάλιστα αν στην φωλιά υπάρχουν πάνω απο δυό μικρά η ανάπτυξη τους στις 16 μέρες είναι στα όρια και μάλλον απαγορευτική. Εξ' άλλου υπάρχει ο σίγουρος τρόπος της αντικατάστασης της νέας σειράς αυγών και την επαναφορά τους ακόμα και αρκετές ημέρες μετα την ολοκλήρωση της γέννας. Δοκίμασέ το, είναι ασφαλές. Το εφαρμόζω εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά πάντα με το μυαλό στίς πιθανές ιδιαιτερότητες κάθε θηλυκού. :)
 
Μάκη, ίσως δεν το έθεσα με λεπτομέρεια. Αν δεν σκοπεύω σε άλλη γέννα, για το φόβο των Ιουδαίων, κι επειδή δεν θέλω με τπτ να πετάξω ενσπορα αυγά, χωρίζω τον αρσενικο την 16η ημέρα, ενώ αν έχω έχω περιθώριο και για επόμενη, δεν τα χωρίζω καθόλου, απλά τα μετακινώ σε άλλη φωλιά, και όταν πάνε πάνω απο 30-40 ημερών τα βάζω μόνα τους. Αλλά, οι καναρες μου ειναι περίπου έτοιμες για επόμενη γέννα περίπου την 25-35 ημέρα ζωής των νεοσσών, αν και δεν μπορώ να το πω αυτο με σιγουριά, όμως αυτην την αίσθηση έχω.

Αν θυμάμαι σωστά, τα αυγά διατηρούνται για αρκετές η,έδρες στους 13 βαθμούς C, κι εγώ στους χώρους που κινούμαι έχω περίπου 20, οποτε φοβάμαι να τα κρατήσω για πάνω απο 3 ημερες.
 
Back
Top