Ευχαριστώ πολύ, η πτηνίατρος που το εξέτασε Κα Χριστίνα (Πειραιας) μου είπε για γαλλική πτεροροοια, κατα τ΄άλλα όπως λες είναι πολύ καλά και αρκετά ζωηρός, τα υπόλοιπα τα έχει όλα, βασικά είναι όλη μέρα έξω (μπαλκόνι) μπάνιο μέρα παρα μέρα, καθαρισμός κλουβιού κάθε Κυριακή, άμμος κλπ. Απο παρέα απο το μεσημέρι και μετά αρκετά άτομα (παιδιά, εγγόνια ). Η ιστορία μας έχει ως εξής. Το πουλάκι όταν ήρθε σπίτι, ήταν συνέχεια έξω και πολύ πάνω μου, τον 2ο χρόνο πήγαμε διακοπές και τον πήρα μαζί, αλλά λόγω του κτήματος τον είχα στο κλουβί αλλά μαζί μας, δεν τον άφηνα έξω λόγω υπαίθρου, γάτες, άλλα πουλιά κλπ. Απο εκεί ξεκίνησε κάτι να μην πήγαινε καλά, έπεφταν-εβγαζε τα φτερά, τον 3ο χρόνο μια απο τα ίδια και εκεί έχασε και της ουράς του. Αλλά αυτό το διάστημα των διακοπών 'ηταν 15ημέρες την φορά. Μία άλλη εκδοχή είναι όταν γεννήθηκε ο εγγονός και πέσαμε πάνω του (γιατί μένουμε μαζί πάνω κατω) Δεν ξέρω τι να πώ εικασίες κάνω. Νάσαι καλά.Εγώ είμαι σχεδόν 100% βέβαιος ότι τα φτερά του τα τραβάει και τα βγάζει και δεν του πέφτουν. Το πουλάκι κατά τ'άλλα δείχνει υγιέστατο. Η πρώτη κίνηση είναι να τον εξετάσει γιατρός για παράσιτα κι αφού αποκλειστούν ιατρικοί λόγοι η επόμενη εκδοχή είναι οι ψυχολογικοί. Έχει πολλά παιχνίδια στο κλουβί του; Μπάνια κάνει, σε τι χώρο ζει, έχει παρέα κάποιον την περισσότερη ώρα;