Αναπαραγωγή Να πάρω ένα πιο νέο θηλυκό από τώρα να γνωριστούν;

Το ζήτημα που θα με απασχολούσε εντονα ειναι η διάρκεια και ένταση του φωτός μέσα στην αποθήκη.
Και η πιθανή υγρασία και ο κατάλληλος εξαερισμός είναι σημαντικοί παράγοντες.
 
τι ειναι αυτο το πυρωτικό που αναφέρεις; Βιταμίνες και αμινοξέα;
Το ζήτημα που θα με απασχολούσε εντονα ειναι η διάρκεια και ένταση του φωτός μέσα στην αποθήκη


ianos Ως πυρωτικο αναφερουμε το σκευασμα που εχει μεγαλη περιεκτηκοτητα σε βιταμινη Ε εκτος των βιταμινων κ των αμινοξεων που περιεχη. Κυκλοφορουν αρκετα στην αγορα αλλα εχουν ξεχωριση 2-3. Υπαρχει κ το αλλο που εχει μεγαλη περιεκτικοτητα σε βιταμινη Ε κ Σεληνιο που σε συνδυασμο με την Ε εχει καλυτερα αποτελεσματα.

Τωρα για το θεμα της διαρκειας του φωτος την εποχη της αναπαραγωγης θα πρεπει να ειναι απο 13,5~ 14 ωρες μαξιμουμ κ να μην υπερβαινη της 14 ωρες γιατι μπορη τα πουλια να περιελθουν σε πτεροροια. Οσο για την ενταση εγω χρησιμοποιω λαμπες Uva/Uvb 6500 K , σχεδον προσομοιαζουν το ηλιακο φως το μεσημερι. Πιστευω οτι λαμπα απο 4500Κ ~6500Κ ειναι υπερ αρκετες.
 
Για να αναπαραχθούν τα πουλιά χρειάζεται να υπάρχει άνοιξη... ή καλύτερα να πούμε συνθήκες άνοιξης. Δηλαδή περίπου φως 14 ώρες, θερμοκρασία 20 βαθμούς καθώς και αφθονία κυρίως πρωτεϊνούχων τροφών στα πουλιά.
Αν μπορεί κάποιος να προετοιμάσει το αρσενικό καναρίνι για 20-30 ημέρες σε τέτοιες συνθήκες και στη συνέχεια να βάλει και το θηλυκό τότε και θα αναπαραχθούν τα πουλιά σωστά αλλά και το αποτέλεσμα θα έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι γόνιμο.
Οι βιταμίνες και τα υπόλοιπα συμπληρώματα καλύπτουν νομίζω τη δική μας ανασφάλεια (και τη δική μου) παρά τις ανάγκες των πουλιών.
Η βιταμίνη Ε δε βοηθά στην αύξηση της αναπαραγωγικής διάθεσης αλλά στην αύξηση της αποτελεσματικότητας... όπου ασφαλώς απαιτείται.
Σιγά - σιγά συντείνω πως τα συμπληρώματα μάλλον μας είναι «άχρηστα»
 
O φωτισμός θεωρώ πως είναι καλός, βλέπει ακριβώς απο την πλευρά που ανατέλλει ο ήλιος οπότε με την πρώτη αχτίδα του ήλιου έχει φως.. μένω σε χωριό και μάλιστα εξω απο το χωριό και ειναι γεμάτο κουκουβάγιες και. Κατι αλλα. Πουλιά ασπρόμαυρα με μεγάλη ουρά και μου χουν φάει ηδη 3 δε μπορώ να το εξω καπου εξω δυστυχώς
 
O φωτισμός θεωρώ πως είναι καλός, βλέπει ακριβώς απο την πλευρά που ανατέλλει ο ήλιος οπότε με την πρώτη αχτίδα του ήλιου έχει φως
Νικολέτα δεν μιλάμε για την ένταση, αλλά για τη διάρκεια του φωτισμού μέσα στην ημέρα. Τον χειμώνα η διάρκεια του φυσικού φωτός ακόμη και της ηλιόλουστης ημέρας είναι γύρω στις 10 ώρες, οι οποίες δεν είναι αρκετές για να ενεργοποιήσουν τα πτηνά ώστε να αναπαραχθούν.

και. Κατι αλλα. Πουλιά ασπρόμαυρα με μεγάλη ουρά
Καρακάξες.
 
Οι σταγονες που έλεγα, λέγονται Oleovita Solution, και μια σκόνη που μου έδωσαν λέγετε Combivit MA, όποιος μπορεί ας τα δει λίγο μήπως υπάρχει κάποια ένσταση πανω στη χορήγηση τους να τα σταματήσω εγκαίρως..
 
Για μένα βιάζεσαι πολύ και εύχομαι να μην το μετανιώσεις με άσπερμες γέννες αυγών και χάσιμο προσπαθειών.
Θα σε παρότρυνα να πας τουλάχιστο ένα μήνα πίσω τα σχέδιά σου.
 
επειδή θέλουμε οπωσδήποτε Άνοιξη.. Τα ημίμετρα δεν μας καλύπτουν, οπότε θα σε παρότρυνα να πας τουλάχιστον ένα μήνα πίσω τα σχέδιά σου..
. Έχει απόλυτο δίκιο ο Γιάννης.
Στο φυσικό τους περιβάλλον, τα πτηνά δημιουργούν ζευγάρια όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές και αναφερόμαστε -κατά σειρά προτεραιότητας μέσω του ενστίκτου τους- στην πλούσια τροφή, στην ημερήσια φωτοδοσία με ελάχιστο όριο 11 ώρες ημερησίως, στις ιδανικές θερμοκρασίες. Η διατροφή τους: ισορροπημένο μείγμα σπόρων, αυγοτροφή, βραστό αυγό, 3 φορές την εβδομάδα λαχανικά, 1 φορά την εβδομάδα φρούτο, δίδοντας προτεραιότητα 3 εβδομάδων στο αρσενικό αφού τα θηλυκά έρχονται σε διάθεση ζευγαρώματος συνήθως πιο γρήγορα.
2018-01-09 17.02.19.webp
..Άρα, αν καταφέρεις να ετοιμάσεις τα πουλιά μέσω της ανάλογης και σωστής φυσικής διατροφής και με γνώμονα τον πιο πάνω πίνακα, ενώνοντάς τα από την 1η Μαρτίου (ο 1ος μήνας της Ανοιξης) πιθανολογώ πως τα αναπαραγωγικά αποτελέσματα θα σε δικαιώσουν..👍
 
Νικολέτα γεια σου κι από μένα,όλα αυτά που ειπώθηκαν απ όλους είναι καλά και ωραία.
Δική μου άποψη ώμος είναι να πας βήμα βήμα να αφήσεις τα πουλιά να σου δείξουν μόνα τους πότε θα είναι έτυμα να ζευγαρώσου.
Βέβαια δεν γίνονται από την μία στιγμή στην άλλη θέλει κάποια εμπειρία ώμος με παρατήρηση,υπομονή, επιμονή και σίγουρα φροντίδα θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία. 😉
 
Back
Top