Αναπαραγωγή Να πάρω τα αυγά και να τα βάλω σε άλλη κανάρα;

katerinak

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2017
Μηνύματα
924
Πόλη
Ζάκυνθος
Μολις ανακαλυψα οτι και η καναρα με την οποια ζευγαρωσε ο καναρος με το ποδι, η οποια σε λιγες μερες θα εχει δυο μικρα, εχει το ιδιο προβλημα. Μηπως να της παρω τα αυγα και να τα βαλω στην αλλη μου καναρα που καθεται στα δικα της,της οποιας τα μικρα θα βγουν την ιδια μερα με αυτης με το ποδι; Οποτε να μην κολλησουν τα μικρα;Η αλλη που σας λεω που ειναι καλα, εχει 3 μικρακια που θα βγουν, νομιζω πως μπορει ακομη δυο.
 
Κρίνεις πως υπάρχει πρόβλημα με την κανάρα σου;

Μπορείς άνετα να μεταφέρεις τα αυγά σε άλλη και να λειτουργήσει σαν παραμάνα.
Θα πρέπει όμως να έχει αυγά με την ίδια ημερομηνία εκκόλαψης ώστε να έχουν ελπίδες ζωής τα "καθυστερημένα" αυγουλάκια - νεοσσοί.

Αν είναι στις ίδιες μέρες μπορεί να τα μεγαλώσει άνετα αλλά είμαι όμως σίγουρος πως δεν θα μπορείς να ξεχωρίσεις τα μικρά της μιας από την άλλη.
 
αφου εχει το ιδιο προβλημα και η καναρα, λογικα ειναι κατι κολλητικο.. Οποτε μπορεις να κανεις οτι λες, αν ειναι και ο αρσενικος με την αλλη καναρα ωστε να μεγαλωσουν μαζι 5 μικρα. Για να ξεχωριζεις αυγα και μετα μικρα ποιας ειναι ποια, μπορεις να τα σημαδεψεις με ανεξιτηλο μαρκαδορο τωρα τα αυγα και μετα λιγο τα μικρα αν θα σαι εκει οταν βγουν και αν σε ενδιαφερει να ξερεις ποιανου ζευγαριου ειναι καθε μικρο(αν δεν ειναι εμφανες απο το χρωμα των απογονων βασει των χρωματων των γονιων)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν όντως είναι κολλητικό τότε υπάρχει σε όλο το κοπάδι...
Δεν νομίζω πως πρέπει να μπαίνουμε σε λογικές αντικατάστασης αδόκιμα...
Γνώμη μου είναι να συνεχίσουν τα αυγά να παραμείνουν στην κανάρα που τα έβγαλε...
 
Μεσα στην μεγαλη ατυχια ολων αυτων των ημερων, που τρεχω και δε φτανω με τα πουλια μου..., εχω και την τυχη να εχουν την ιδια μερα εκκολαψης ολα τα αυγα:), αρα αυτο θα κανω. Επισης νομιζω πως θα ειναι ευκολο και με τα χρωματα, γιατι στο ζευγαρι που θα τα βαλω, ειναι και οι δυο πρασινοι.Αρα και τα μικρα τους πρασινα δεν θα ειναι;Ενω το ζευγαρι με το προβλημα ειναι παρδαλα, αρα και τα μικρα τους, ε;

Αν όντως είναι κολλητικό τότε υπάρχει σε όλο το κοπάδι...
Δεν νομίζω πως πρέπει να μπαίνουμε σε λογικές αντικατάστασης αδόκιμα...
Γνώμη μου είναι να συνεχίσουν τα αυγά να παραμείνουν στην κανάρα που τα έβγαλε...
Και να κολλησουν και τα μικρα;
Επισης πως γινεται να ειναι σε ολο το κοπαδι, αφου δεν εχω ολα τα πουλια μαζι; Δεν ειναι στα ιδια κλουβια ολα τα πουλια. Μονο αυτα τα δυο ηταν μαζι και κολλησε το ενα το αλλο..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το σκέφτομαι, το ξανασκέφτομαι και άκρη δεν βγάζω Κατερίνα.
Αν πράγματι πρόκειται για ευλογιά, τότε τα μικρά όσο είναι μέσα στο αυγό δεν θα έχουν κολλήσει. Οπότε, ναι, εφόσον θέλεις να τα μετακινήσεις σε άλλη φωλιά τα αυγά, νομίζω ότι δεν θα κινδυνεύουν και τα υπόλοιπα. Αλλά τα μεγάλα πουλιά (το ζευγάρι που είχε τα εν λόγω αυγά) θα πρέπει πλέον να το απομονώσεις σε άλλον χώρο, και να βάλεις άμεσα κουνουπιέρες (τούλι) πέριξ όλων των κλουβιών σου - δεν είναι ακριβό καθόλου.
Αν όμως δεν πρόκειται για ευλογιά, αλλά για κάτι άλλο μολυσματικό φυσικά, τότε είναι σαν να βάζεις βόμβα και στα άλλα πουλιά με τη μετακίνηση των αυγών.
Επειδή στις τελευταίες φωτο του αρσενικού που έβαλες, κι εγώ με επιφύλαξη υποπτεύομαι ευλογιά, στη θέση σου θα τα μετακινούσα και ό,τι γίνει...
Αν τα μαρκάρεις με μαρκαδόρο ανεξίτηλο, φρόντισε να μην κάνεις το σημάδι πάνω στην περιοχή του αεροθαλάμου, αλλά καλύτερα κάνε το από την πλευρά του πιο μυτερού τμήματος του αυγού.
 
Επειδή στις τελευταίες φωτο του αρσενικού που έβαλες, κι εγώ με επιφύλαξη υποπτεύομαι ευλογιά, στη θέση σου θα τα μετακινούσα και ό,τι γίνει...
θα συμφωνησω και εγω με αυτη τη γνωμη του Γιαννη. Πιστευω πως ειναι ευλογια... Ευχομαι περαστικα στους γονεις και καλη ανατροφη στους αλλου ςγονεις που τα χρεη τους θα πολλαπλασιαστουν τωρα!

Ολα καλα θα πανε!
 
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας και για την εμψυχωση σου Αλικη μου, γιατι πραγματικα τη χρειαζομαι με ολα τα ασχημα που μου συμβαινουν.. Τα αυγα πηγαν στους νεους γονεις και ετσι η καναρα μου τωρα καθεται σε 5 αυγουλακια, ευχομαι και ο μπαμπας να βοηθησει στα παιδια που θα ειναι περισσοτερα!Η αλλη με το ποδι τωρα ξεκουραση και κρεμα στο ποδαρακι. Ο καναρος μου παντως παει καλυτερα, εχει ξεπρηστει το ποδι κι εχει μεινει μονο το κουκουτσακι. Θα δειξει πως θα παει..
 
Ο καναρος μου παντως παει καλυτερα, εχει ξεπρηστει το ποδι κι εχει μεινει μονο το κουκουτσακι. Θα δειξει πως θα παει..
Εγω απ τις φωτογραφιες ειδα βελτιωση παντως και θεωρω πως ειμαστε σοτ σταδιο της ιασης.
Καλη διατροφη ηρεμια και ολα θα πανε καλα!
 
Back
Top