panos_sk
PB Member
Καλησπερα! Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να προσθεσω στην τροφη των καναρινιων αποξηραμενα ψιλοκομμενα φρουτα απο αυτα που πουλανε στα βιολογικα καταστηματα; (σαν συμπληρωμα); ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Δίκιο έχεις... Και αν δεν κάνω λάθος μόνο τα σύκα είναι αυτά που όταν είναι αποξηραμένα οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία τους πολλαπλασιάζονται.. (τώρα αν ισχύει και για άλλα ειδών φρούτα δεν ξέρω αλλά για τα σύκα το θυμάμαι :Ρ )αποξηραμένα όμως νομίζω ότι έχουν χάσει μεγάλο ποσοστό βιταμινών.
Και "αφηρημένα" να πω :)Ένα ξερό σύκο ειναι 30 φορές πιο "κατι" από ένα απλό σύκο, χωρίς όμως αυτά τα δυο να έχουν την ίδια μάζα. Δηλαδη αυτό μπορεί να μην λεει και τίποτα.
Γενικά και αοριστα το αναφέρω.
Έστω ότι ενα σύκο είναι 10 γραμμάρια και έχει 10 συστατικά. Όταν αφυδατώθει θα είναι 5 γραμμάρια και θα έχει επίσης αυτά τα 10 συστατικά.Καλά τώρα... υποθέτω, υποθέτεις, υποθέτει, σε όλους τους χρόνους, κλίσεις καθώς και τα παράγωγα αυτού :D
Λέμε το ξηρό σύκο έχει μεγαλύτερο ποσοστό ασβεστίου. Για ποιο λόγο κάνεις αναγωγή στα γραμμάρια; Για να δείξεις πως έχεις δίκιο;Όταν αφυδατώθει θα είναι 5 γραμμάρια και θα έχει επίσης αυτά τα 10 συστατικά.
Γιάννη δεν έχει νόημα αυτό μπροστά σε αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω. Και 9 να έχει και 6 ο λογος θα βγει υπερ του.Όχι, δεν θα εχει τα ίδια συστατικά ούτε κατ´ απόλυτη τιμή, διότι πολυ απλά καποια απο αυτά θα έχουν αλλοιωθεί κατα την επεξεργασία του. Κάποιες βιταμίνες λ.χ.
Στοίχημα ένα σύκο. Περίμενε μερικές ημέρες!Λέμε το ξηρό σύκο έχει μεγαλύτερο ποσοστό ασβεστίου. Για ποιο λόγο κάνεις αναγωγή στα γραμμάρια; Για να δείξεις πως έχεις δίκιο;
Δεν έχει τα ίδια 10, έχει 10 plus.
Μαρία, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Που να το βρει το παραπάνω ασβεστιο; Απλά στο ξηρό σύκο, ο λόγος ας πουμε της μάζας του περιεχομένου ασβεστίου προς τη μάζα του σύκου ειναι μεγαλύτερος, διότι η συνολική μάζα του σύκου μειώθηκε. Το ιδιο και με την % περιεκτικότητα του σε ασβεστιο.Λέμε το ξηρό σύκο έχει μεγαλύτερο ποσοστό ασβεστίου. Για ποιο λόγο κάνεις αναγωγή στα γραμμάρια; Για να δείξεις πως έχεις δίκιο;
Δεν έχει τα ίδια 10, έχει 10 plus.
Φυσικά και εχει νόημα για αυτόν που θα το διαβάσει. Μην φαντάζεται δηλαδή οτι έχουν και τα ίδια συστατικά, ακόμα και κάποια σάκχαρά του θα έχουν υποστεί αλλοίωση.Γιάννη δεν έχει νόημα αυτό μπροστά σε αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω. Και 9 να έχει και 6 ο λογος θα βγει υπερ του.
Τι είναι αυτό καλέ;Νάχαμε από μια αρμαθιά τωρα
Δηλαδή όταν μιλάμε για μονάδες ζητάς γραμμάρια και όταν δίνω γραμμάρια ζητάς μονάδα; Δεν ξέρω εσύ ξέρεις;Τα 100 γρ ξερά πόσα γρ ωμά είναι;
Μαρία μην μπερδεύεσαι... Το ίδιο λέμε και οι τρεις.Αφού το θέλετε και σε γραμμάρια, ιδού:
100 gr. ωμά
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/2201?manu=&fgcd=&ds=
100 gr. Ξηρά
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/2206?manu=&fgcd=&ds=
Αρμαθιά: σύνολο ομοειδών πραγμάτων περασμένα σε νήμα ή σε κρίκο.Τι είναι αυτό καλέ;
Το συμπέρασμα είναι : αν θέλετε να φάτε σύκα με στόχο την πρόσληψη ασβεστίου και έχετε να επιλέξετε μεταξύ ωμών και αποξηραμένων σύκων, φάτε αποξηραμένα.Πες το συμπέρασμα να καταλάβουμε γιατί κάνουμε και την συζήτηση.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας