Γενικά Να σας συστησω τους γκριζους μας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης DALIDA
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

DALIDA

PB New Member
Εγγραφή
19 Δεκ 2008
Μηνύματα
26
Πόλη
Πόρος
Ο Coco
Τον Coco τον αγορασαμε οταν ηταν ενος χρονων(2006) απο εναν συνταξιουχο ναυτικο ο οποιος τον ειχε αγορασει απο το εξωτερικο.Απο την πρωτη μερα που ηρθε σπιτι προσαρμοστηκε κατευθειαν και ανεβαινε στο δακτυλο μας. Εδειξε κατευθειαν αδυναμια στον σντροφο μου και αρχισε να βγαζει φαγητο απο το στωμα του για να τον ταισει. Τις γυναικες δεν τις πολυ συμπαθει, εγω βεβαια εχω κερδισει την εμπιστοσυνη του αλλα δεν μου καθεται για χαδια εκτος κλουβιου και δεν ανεχεται και πολλα αγγιγματα ενω τον Φαιδωνα τον αφηνει να του κανει τα παντα, του εχει απολυτη εμπιστοσυνη. Ειναι ενα γεματο χιουμορ πουλι, του αρεσει να γελαει κοροιδευτικα με αστειες καταστασεις,του αρεσει η μουσικη και εχει πολυ χαρακτηρα! Θελει να περναει παντα το δικο του! Του εχουμε κανει τεστ dna και ξερουμε επισημα πως ειναι αγορι.
O/H(?) Feazy
Φετος τα Χριστουγεννα μας ζητησε μια κυρια απο την Αγγλια να της κρατησουμε τον γκριζο παπαγαλο της οσο αυτη θα πηγαινε διακοπες στην Αγγλια. Τον ειχε αγορασει δεκα χρονια πριν απο ενα πετ σοπ στην Αγγλια επιδη τον λυπιθηκε που εβγαζε τα φτερα του και θελησε να τον σωσει. Πηρε βιβλια, τον πηγε σε γιατρους και ο Feazy εγεινε ενας υγειης γεροθρεμενος παπαγαλος. Το προηγουμενο καλοκαιρι ο Feazy ειχε ενα ατυχηματακι=καπως ξεφυγε απο το κλουβι του επιδη ακουσε εναν θορυβο και βρεθηκε στον δρομο οπου εκεινη την ωρα περνουσε ενα αυτοκινητο και παραλιγο να τον παταγε.Απο το σοκ δεν ετρωγε για δυο τρεις μερες και η ιδιοκτητρια του ζητησε αν εχουμε να της δωσουμε καποια συμβουλη. Της ειπαμε να του δωσει peanut butter για να του ανοιξει η ορεξη. Πετυχε λοιπον η συμβουλη μας και γιαυτο ηθελε να της κρατησουμε εμεις τον Feazy οσο θα ελειπε. Οταν γυρισε η ιδιοκτητρια του εμαθε οτι ειχαμε προοδευσει παρεα κι οτι περνουσαμε καλα. Και επιδη εκανε πολλα ταξιδια αποφασισε να μας τον χαρισει.Αυτο εγεινε μια εβδομαδα πριν τα γενεθλια μου. Και μπορω να πω πως εινα το καλυτερο δωρο που μου εχουν κανει! Απο τι λεει η ιδιοκτητρια του δεν καταφερε ποτε να τον χαιδεψει χωρις να την δαγκωσει.Απο την πρωτη μερα που ηρθε σπιτι μας ομως, στηθικε κατευθειαν να τον χαιδεψω!Βεβαια ηταν διστακτικος και δεν καθισε πολυ ωρα αλλα δεν με δαγκωσε. Το κανα με αυτο 1 -2 λεπτα την ημερα. Επειτα περασαμε μια φαση που δεν πολυ ηθελε επαφες και γινοταν επιθετικος,Οσπου μια μερα στα καλα καθουμενα ενω ηταν πανω στο κλουβι του αρχισε να κανει ηχους και να βγαζει φαγητο με πολυ εντονο τροπο. Και ενω δεν ανεβαινε σε στικ η στο δαχτυλο μου -πεταει απο τον φοβο του-αρχισε να ανεβαινει στο χερι μου οσο το ειχα πλατυ. Σιγα σιγα καναμε προοδο. Τωρα ανεβαινει στο δακτυλο μου και μου επιτρεπει να τον μετακινω μεσα στο κλουβι του. Μερικες φορες μου επιτρεπει να τον μετακινισω απο μεσα εως ακριβως εξω και να τον αφησω να κατεβει στο τραπεζι να φαμε παρεα πρωινο και αλλες φορες πεταει απο τον φοβο του. Επισης ανεβαινει πανω στο δακτυλο μου οταν ειναι πανω στο κλουβι του και οσο το χερι μου ακουμπαει και στερεωνεται στο κλουβι. Εχουμε γινει πολυ καλοι φιλοι και Παρολο που ειναι Αγγλος για χαρη μου εμαθε λιγα Ελληνικα και ολη μερα μου φωναζει με Αγγλικη προφορα ελα εδω!Βεβαια εξακολουθει να μαλλωνει τα σκυλια οταν γαυγιζουν στα Αγγλικα με ενα αυστηρο NO!και με το που με δει με το τηλεφωνο στο αυτι λεει HELLO!
Εχουμε γινει οι καλυτεροι και αχωριστοι φιλοι!Ειναι γλυκος και πολυ χαδιαρης και φαγανερος ολη την ωρα τρωει και θα μπορουσε να καθεται για χαδια ολη μερα. Το μονο κακο ειναι που ειναι φοβιτσιαρης (αλλα πιστευω πως θα περασει) και οτι δεν συμπαθει τους αντρες.
Αυτοι ειναι λοιπον οι παπαγαλοι που μας εχουν κλεψει την καρδια και που θελουμε να κανουμε οσο πιο χαρουμενους και υγειης γινεται.

Coco Αριστερη φωτο,Feazy Δεξια φωτο
 

Συνημμένα

  • P1010277.webp
    P1010277.webp
    42,1 KB · Προβολές: 126
  • P1010065.webp
    P1010065.webp
    90,3 KB · Προβολές: 105
Μπράβο Μαρία, καλορίζικα και τα δυό! Πολύ όμορφα είναι, εντυπωσιακά, φιλικά, με καλό χαρακτήρα και ξεχωριστή προσωπικότητα!
 
ειναι κουκλια! Να σας ζησουν και παντα προοδους να κανετε...
δεν μας ειπες ομως.. Μεταξυ τους πως τα πανε;
 
Πολυ ομορφα πουλια Μαρια και πολυ ενδιαφερουσες ιστοριες! :D

Περιμενουμε περισσοτερες φωτογραφιες! :D
 
Να τους χαιρεστε Μαρια! :DΟμορφα πουλια, σε 'ομορφους' ανθρωπους! Μου αρεσε ο τροπος παρουσιασης τους 🙂
 
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια για τα ξεχωριστα παπαγαλακια μας!
Μεταξυ τους... Ειναι μια περιπλοκη ιστορια!
Παρουσιαζουν ενδιαφερον ο ενας για τον αλλο και χαιρονται που κανουν παρεα αλλα ο coco ζηλευει λιγο τον feazy και μια φορα που ειχε πεταξει ο feazy επιδη κατι φοβηθηκε και γατζοθηκε στο κλουβι του coco ,o coco τον κινηγουσε και προσπαθουσε να του τσιμπισει τα ποδια. Επισης αν βγει ο coco απο το κλουβι του και δεν τον κοιταξεις για λιγο παει να ανεβει στο κλουβι του feazy με πολυ σκανταλιαρικο και ταυτοχρονα εξερευνητικο υφος! Δεν μπορω να πω ομως πως εχουν επιθετικη συμπεριφορα ο ενας προς τον αλλον.Αλλα δεν ρισκαρουμε ξανα να βγει ο ενας την ωρα που ο αλλος ειναι στο κλουβι του μεν αλλα στο ιδιο δωματιο και φοβαμαι παρα πολυ να τους βγαλουμε ταυτοχρονα και να συναντηθουν χωρις κλουβι αναμεσα τους γιατι ειχα δει σε μια εκπομπη οτι ενας παπαγαλος εφτασε σε σημειο να ξεριζωσει τα ποδια του συντροφου του. Δεν ξερω τι θα ηταν καλο να κανω θα ηθελα καποια στιγμη να ανοιξω ενα τοπικ γιαυτο αν δεν υπαρχει ηδη και να μοιραστουμε εμπειριες και αποψεις. Προς το παρον ομως οταν ειναι στα κλουβια τους καθονται διπλα διπλα και φαινεται να το διασκεδαζουν.
 
Μαρακι υπεροχα πλασματα και τα δυο και πολυ αρχοντικα! Να τα χαιρεστε και να περνατε ομορφα μαζι τους!
 
Και άλλος Κόκο στην παρέα :D (, συνονόματος του δικού μου)

Υπέροχα τα φιλαράκια σου Coco και Feazy και η ιστορίες τους το ίδιο.
Φοβερό στιγμιότυπο του Coco στη φώτο 1, όλο περιέργεια το βλέμμα του και τσαχπινιά.

Να τα χαίρεσαι και να μοιράζεσαι μαζί μας τις τόσο όμορφες ιστορίες ζωής μαζί τους!
 
αν και δεν ασχολουμαι με παπαγαλους ειναι πολυ ομορφα τα δικα σου! Να σου ζησουν!1
 
Κοσμογυρισμένα και κοινωνικά πουλιά!Φαντάσου τι έχουν δει τα μάτια τους και παρόλα αυτά επιδεικνύουν άψογη συμπεριφορά!

Να τα χαίρεστε για πολλά πολλά χρόνια ακόμα!
 
η πρωτη φοτο του coco ειναι ισος η πιο ωραια φοτογραφια που εχω δει με γκρίζο!
αποτυπωνει πολυ καλα την τεραστια περιεργεια και ταση για εξερευνηση που εχουν οι παπαγάλοι, εδω λογικα για την φοτογραφική μηχανή ή το κινητό!
φανταστική!
θελουμε κιαλλες φοτος απο τους γκρίζους σου!

δωσε μας και πληροφοριες για το τι τους ταιζεις,τι συνηθιες έχουν, ποσες ωρες την ημέρα περνάτε μαζί τους, κλπ κλπ
 
Ακριβως αυτο ηθελα να τραβηξω στην φωτογραφια! Την τσαχπινια του και το υφος:"Τωρα θα σε τσιγκλησω!"Χαιρομαι που ακουω πως το πετυχα! Εχω βγαλει κι αλλες φωτογραφιες αλλα ειναι σε cd μολις τις βρω θα τις ανεβασω.
Καθε πρωι βγαινουν εν αλλαξ (μια μερα ο ενας μια μερα ο αλλος)για να φαμε πρωινο παρεα(διαρκεια 1 ωρα).Βεβαια δεν τους επιτρεπουμε να τρωνε οτι θελουν. Τρωνε λιγες ποσοτητες απο το πρωινο μας ψωμι με peanut butter η quacker με το γιαουρτι μας η το γαλα μας και κανα κομματι φρουτο. Με την διατροφη ειμαι υπερπροστατευτικη και αν δεν ειμαι 100% σιγουρη πως μπορουν να φανε αφοβα κατι δεν τους δινω παρολα αυτα θελω να εχουν παραπανω ποικιλια και αυτος ειναι ο λογος που εψαχνα να βρω ενα φορουμ και ειμαι πολυ χαρουμενη που σας βρηκα!(στην αρχη εψαχνα site αλλα παρατηρησα πως ειχα αποριες!)
Στην συνεχια αν ηταν η σειρα του κοκο να βγει, βγαινει ο Feazy και κανουμε χαδακια για κανα μισαωρο η παραπανω αν εχω χρονο.Αν ηταν η σειρα του Feazy να βγει, βγαινει ο Κοκο μετα το φαγητο (ο οποιος σε αντιθεση με τον Feazy δεν ειναι φοβιτσιαρης και καθεται στο σταντ)και κανει παρεα στον Φαιδωνα που κανει μπανιο. Μετα μεχρι να κανουμε δουλιες, να φαμε μεσημεριανο και να ασχοληθουμε με τα σκυλια μας(4) εχει παει 5 η ωρα. Ειναι λοιπον η ωρα που διαβαζουμε η μπαινουμε στο ιντερνετ να ενημερθουμε για διαφορα θεματα. Καθομαι λοιπον με τον Feazy στο σαλονι και διαβαζω και ο Φαιδων εχει τον κοκο στον ωμο του και καθεται στο κομπιουτερ η φερνουμε τα κλουβια στο δωματιο που ειμαστε.
Μετα κανουμε βολτα τα σκυλια, κανουμε εκπαιδευση η δουλειες και παει 22.00.Ωρα για φαγητο και νανι! Οσον αφορα το φαγητο μετα το πρωινο τους φτιαχνουμε τα κλουβια τους και ετοιμαζω το μενου:
1) ρυζι(wholegrain,brown,basmati,wild rice) η μακαρονια ολικης αλεσεως βραστα(εχω ακουσει οτι τα δινουν αβραστα αλλα το φοβαμαι θελω να δω τι λετε κι εσεις γιαυτο).
2) φρουτα και λαχανικα:καροτο, αγγουρι(χωρις τον φλοιο), λαχανο ασπρο, κινεζικο λαχανο, μαρουλι, τοματα (χωρις φλοιο και χωρις σπορους), νεκταρινια, βανιλιες, μπανανες, φραουλες, καρπουζι, πεπονι, μηλο(πρασινο και κοκκινο),kiwi, πολυ μπροκολο τον χειμωνα ειδικα, κουνουπιδι, κ. Α.
->βαζω λιγο απολα τα ειδη φρουτων και λαχανικων που εχω σπιτι
3)δινω και μερικα βραστα φρεσκα φασολακια και αρακα
4)Πασπαλιζω το μπολ με λυναρροσπορο και κουακερ και μια η δυο φορες την εβδομαδα προσθετω coconut σε σκονη.
5)Μια φορα στις δυο εβδομαδες δινω μισο αβγο βραστο με το τσοφλι
6)3 φορες τη εβδομαδα δινω οτι ειναι τυπου πορτοκαλι και ενα συμπληρωμα βιταμινες(τονικ -Κ) και 1 φουντουκι,1 αμυγδαλο.
->το κανω μονο τρεις φορες την εβδομαδα διοτι εχω διαβασει πως δεν κανει να υπερβαινεις αυτες τις ποσσοτητες σε δυο τρια site(και μεχρι να το σιγουρεψω δεν τις υπερβαινω!)
Το βραδακι τρωνε παλι λιγα λαχανικα και ηλιοσπορους και λιγα πινατ.
Δινοντας τα σπορια το βραδυ εχουν συνηθησει να τρωνε ολα τους τα λαχανικα.
Αλλα τον τελευταιο καιρο πεφτανε με τα μουτρα στο ρυζι η στα μακαρονια και γιαυτο τους δινω τρια γευματα το πρωτο με τα φρουτα και τα λαχανικα, το δευτερο ρυζι η μακαρονια με φρουτα, λαχανικα κουακερ και λυναρροσπορο και το τριτο με σπορια.
Τον τελευταιο καιρο δεν εχουμε παρα πολυ χρονο αλλα και παλι βρισκονται ολη την ωρα διπλα μας. Ετοιμαζουμε εγκαταστασεις για τα σκυλια μας στο κτημα που φετος τον ιανουαριο αποκτησαμε. Οταν θαναι ετοιμος ο χωρος θα περναμε καποιους μηνες μονιμα εκει(σε τροχοσπιτο). Γι αυτο θα τους φτιαξουμε απο ενα μεγαλο κλουβι(περιπου 2χ4-6) στον καθενα για να γυμναζονται και οταν θα ειμαστε μεσα θα ειναι εναλλαξ ελευθεροι.Βεβαια μεσα στο τροχοσπιτο θα εχουν ενα βραδινο κλουβακι που θαναι μικρο αλλα τον περισσοτερο καιρο θα τον παιρνανε μαζι μας η στα τεραστια κλουβια τους που θα γεμισουμε με παιχνιδια. Τοτε πιστευω πως θα ειναι ιδανικα για αυτους.
 
Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία με τους παπαγάλους σου την απόλαυσα. Να σου ζήσουν.
 
:)Μαρία να τα χαίρεστε τα ζουζούνια σας! Ωραίες ιστορίες και δείχνουν πουλιά με έντονη προσωπικότητα!
 
Back
Top