Γενικά Να τα αφήσω μαζί ή να τα χωρίσω;

@Nikolina

Μπράβο,τωρα ειναι μια χαρα.
Αν θελεις για να μην παιδευεσαι στο καθαρισμα, βαλε λιγο χαρτι στην σκαφη του πλαστικου πατου ως υποστρωμα.

Το ζευγαρι καλο ειναι να χωριστει αν θες να εχει ελεγχομενη αναπαραγωγη και οχι οποτε λαχει :)
 
@Tony Forpus δεν με ενδιαφέρει η αναπαραγωγή, με ενδιαφέρει να είναι καλά τα παιδακια μου!
Σήμερα τους έβαλα πρωτη φορα μπανιέρα, και ο αρσενικός ο χαζός, πρωτη μερα το έκανε αυτό, πετουσε νερό από την ποτιστρα και τιναζε τα φτερά για κανα τέταρτο.
Μέχρι να παρει χαμπαρι η θηλυκια (η έξυπνη, ως συνήθως!) ότι η μπανιέρα είναι γι αυτό το σκοπό! Μετά σκοτωνοντουσαν ποιο θα μπει πρωτο μέσα (ο αρσενικος ανοίγει φτερά σαν να πεταεικαι ανοίγει το στόμα επιθετικα χωρίς να βγάζει ήχο όμως) καναν το μπανάκι τους και τώρα μια ώρα καθαρίζουν το φτέρωμα τους. (Τους έβγαλα τη μπανιέρα αφου έκαναν το μπανιο).
Θεωρείτε και εσείς ότι για να ξανά λαλήσει ο Θοδωρας είναι καλό να του αλλάξω κλουβί;
 
Είστε υπέροχοι όλοι! Ευχαριστώ!
Επιτέλους τα χωρισα πριν 3 μέρες. Είχα χωρίσει τη ζευγαρωστρα με το κάγκελο στην αρχή για να τα παω σιγά σιγά μη μου παθουν καμια κατάθλιψη (!) και 3 μέρες τώρα έβαλα ένα χαρτόνι για να μη βλέπονται! Τσιτσιριζουν όλη μέρα! Δεν Κελαϊδάει κανονικά ο αρσενικός αλλά κάτι κάνει σιγά σιγά! Τους βάζω και τη μπανιέρα τους κάθε μέρα με λίγο μηλόξυδο και σταμάτησε και η πτερορροια! Τώρα ελπίζω να μην παθουν τίποτα από το χαρτόνι γιατί πανε και το τσιμπολογανε!
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
 
Τώρα ελπίζω να μην παθουν τίποτα από το χαρτόνι γιατί πανε και το τσιμπολογανε!
Δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις άλλη μία ζευγαρώστρα ώστε να έχουν και άνεση αλλά και να μην τσιμπούν το χαρτόνι;( Όταν αποφασίσεις να πάρεις, συμβουλέψου μας.)
 
@ianos καλή σας μέρα! Δεν είναι οικονομικό το θέμα;, είναι για τη βολή μου! Εχω άλλο ένα κλουβί! Απλά στο σπίτι μου δεν έχει υπόστεγο και καίει ο ήλιος τα μπαλκόνια κάποιες ώρες και επειδη δουλευω πολυ τα εχω μαζί μου στη δουλειά, αλλά τα αλλάζω 3 θέσεις την ημέρα και εκεί λόγω ηλιου. Δεν τα χω σε σταθερό σημείο. Και επειδή είμαστε και σε βουνό και υπάρχουν γεράκια εχω σκεφτεί μήπως ντυσω το κλουβί με φυλλωσια στα πλαγια και από πάνω, ώστε να τα αφήνω στο σπίτι και να μη φοβάμαι αλλά και έτσι δεν ξέρω αν καλύπτονται από τον ήλιο. 🤨
 
@Tony Forpus
ναι βρήκα μια συζήτηση στο φόρουμ πριν 3 χρόνια, που ο τυπος είχε κάνει απίστευτη δουλειά, και είχε ντυσει με κοτετσοσυρμα μια ραφιερα τυπου μίνι θερμοκήπιο! Και το έκανε υπέροχο!
Ενταξει, θα βλαστημησω 5-6 μέρες αλλά θα το φτιάξω!
 
Καλημερα! Μετά από τη βοήθεια σας στην αρχή και όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα από όλους σας, μπορώ να σας πω ότι είχα ξεκινήσει την αναπαραγωγική διαδικασία με διατροφή, ζευγαρωστρα, χωρισμα κτλ και σήμερα πηρα το πρωτο μου αυγό!
Ξέρω για εσάς είναι πολυ απλό, για μένα είναι κάτι απερίγραπτο! Και ήθελα να το γράψω! !
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2021-03-01-10-43-30-438_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2021-03-01-10-43-30-438_com.miui.gallery.webp
    74,6 KB · Προβολές: 8
Και που να βγουν τα μικρά (πράγμα που στο εύχομαι ολόψυχα) να δεις τρέλα! Με το καλό!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@Scoros το πιστευω! Από τον Ιουλιο που πηρα και τη θηλυκια διάβαζα τόσο πολυ για να έρθει αυτή η ώρα! Εχω και τα δαχτυλίδια τους και περιμενω!
Το μόνο που δεν έχω κάνει, και θα ήθελα βοήθεια, είναι να ψεκασω για τις ψείρες. Μπορείτε να με βοηθήσετε σ αυτό; ποτε πρεπει να το κάνω;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Scoros
Θα επρεπε πριν να ρίξεις μια σκονη οπως αυτη: https://community.petbirds.gr/threads/pinex-powder-σκόνη-tafarm.2776/
Θα σου προτεινα να τα αφησεις οπως ειναι, αλλα αν θες για καλο και για κακο ριξε τωρα λιγο προσεκτικα μη παει στο αυγο και κλεισιυν οι ποροι,να αφαιρεθει για λιγα δευτερα μεχρι να μπει η σκονη!
 
Back
Top