Αναπαραγωγή Νεοσσοι lovebirds... Τα φωτα σας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vasiliki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vasiliki

PB New Member
Εγγραφή
9 Απρ 2008
Μηνύματα
33
Πόλη
Ίλιον
καλη σας ημερα. Εδω και 2,5 εβδομαδες, είχα τους πρωτους μου νεοσσους. Μετα απο 1 εβδομαδα, βγηκε και το τελευταιο. Τους αλλαξα τη φωλια για λογους υγιεινης, (κακως οπως μου είπατε) αλλα όλα καλα πλεον. Το μικρο Lovebird ομως έχει μαυρο ράμφος, όπως όταν χτυπαμε το νυχι μας, που στην ακρη είναι λευκο, και στη ριζα, μελανια. Αυτη ειναι η πρωτη μου ερωτηση. Η δευτερη είναι πως η φωλια ειναι μες την κουτσουλια. Μπορω να την αλλαξω πλεον, ή να περιμενω; Ευχαριστω πολυ
 
λοιπον τα Lovebirds οταν ειναι μικρα εχουν αυτο το μαυρο στο ραμφος τους! Μην ανυσηχεις! Νομιζω οτι το χουν τα roseicollis! Αυτα με το κοκκινο ραμφος δεν το χουν! Για τις κουτσουλιες μην αλλαξεις ολη την φωλια! Απλα οταν η θυληκια θα ναι εξω διακριτικα παρε μια ξυστρα και ξυσε τα τοιχωματα της φωλιας ωστε να μην ειναι πολλες οι κουτσουλιες! Αν εχεις στρωσει ροκανιδι απο κατω απο την φωλια τοτε μπορεις να βγαλεις το παλιο και να βαλεις το καινουργιο! Αλλα αμα η φωλια ειναι με διαφορα υλικα αστο καλυτερα γιατι μπορει η θυληκια να αφησει το μικρο! Δες και τις πατουσιτσες του μικρου μηπως θελουν καθαρισμα απο τις κουτσουλιες! Οσο θα τα κανεις αυτα την φωλια μην την αφαιρεσεις και αναστατωσεις την θυληκια! Επισης να προσεξεις μην σου ρθει με φορα και σε τσιμπισει! Αυτα απο μενα!
 
Φωτη σ ευχαριστω πολυ. Εχω και αλλη φωλια. Μηπως να τους την αλλαξω;
 
Συγγνωμη για το 2 post. Ηθελα να πω οτι οταν γεννησε, τους αλλαξα τη φωλια, και ηταν δεκτικα. Την ξαναστρωσαν, και ταισαν τα μικρα τους.Αυτα!
 
Eγω θα συμφωνησω με ολα οσα σου ειπε ο Φωτης αλλα στο θεμα της καθαριοτητας και εφοσον τα πουλια σου το δεχονται να τους αλλαζεις τη φωλια τοτε ειναι καλο να την αλλαζεις και να την καθαριζεις πολυ καλα αυτη που βρωμισε ωστε να μπορεις να την ξαναχρησιμοποιησεις! Μην ξεχναμε οτι οι φωλιες και ποσο μαλλον οι κλειστου τυπου και με τετοια ζεστη μπορουν να γινουν "θερμοκηπια" ασθενειων!
 
Back
Top