Αναπαραγωγή Νεοσσός δε βγαίνει από το αυγό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lovebird
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lovebird

PB New Member
Εγγραφή
18 Οκτ 2008
Μηνύματα
79
Πόλη
Πτολεμαΐδα
Παιδια καλημερα σημερα σηκωσα την καναρα μου και ειδα ενα μισο σπασμενο απο την μανα προφανος αυγουλακι. Ο νεοσος ειχε κολησει με το τσοφλι και δεν μπορουσε να βγει ετσι με αργες και προσεκτικες κινησεις απελευθερωσα το κεφαλακι του δεν το εβγαλα ολο για να το κανει μονο του. Πρεπει να πω πως ειναι πολυ ομορφο!😱θα το ξανα δω σε κανα 2 ωρες να δω τι εκανε! Εδω εχω και μερικες φοτο

1. Εδω ειναι οπως το βρηκα πριν λιγο

2. Και εδω λιγη βοηθεια απο μενα
 

Συνημμένα

  • νεοσσος1.webp
    νεοσσος1.webp
    19,5 KB · Προβολές: 242
  • νεοσσος2.webp
    νεοσσος2.webp
    12,9 KB · Προβολές: 312
Tέλειες οι φωτό σου!~! Πόσο ημερών είναι; Περίμενες να σκάσε εκεινη την μέρα; Εζησε το πουλάκι; Περιμένω απαντηση!
 
ακριβως ετσι ειναι και μενα απο χθες και σημερα σκεφτομουν να το βοηθησω και εγω να το σπασει. Μονο που εμενα ειναι 2 πουλακια σε αυτη την κατασταση το ενα εχει λιγο πιο μικρο ανοιγμα και φαινεται το ραμφος του. Πως το εσπασες; Πες μου για να το κανω κι εγω.
 
λοιπον παιδια κοιταξτε να δειτε.η μεμβρανη απο το αυγο εαν κολησει πανω στο νεοσο κατα 90% ο νεοσος πεθαινει και αυτο γιατι προσπαθει να βγει και δεν μπορει και σκαει! Τωρα αν εχετε το ιδιο προβλημα θα πρεπει οπωσδηποτε να προσπαθησετε να απελευθερωσετε το κεφαλακι και γυρω απο αυτο ωστε οταν σπρωχνει με τα ποδαρακια του για να βγει να μπορει να ξεπεταχτει απο το αυγουλακι και να μην σκαλωνει στο κεφαλακι του.χρειαζετε πολυ αργες κινησεις και αν εχετε και νυχι ωστε να σκαλωνει το τσοφλι και να σπαει χωρις να ακουμπατε και πολυ το νεοσο (στην ουσια να μην ενοχλειτε το νεοσο) ειναι καλυτερα εμενα μολις του απελευθερωσα το κεφαλακι εβγαλε και το ενα ποδαρακι εδω εχω και μερικες φοτο για να δειτε


εδω ειναι το τελευταιο καπακι στο κεφαλακι του. Εχει και χνουδακι το σκατουλι😛
 

Συνημμένα

  • νεοσσος3.webp
    νεοσσος3.webp
    18,2 KB · Προβολές: 217
  • νεοσσος4.webp
    νεοσσος4.webp
    16,1 KB · Προβολές: 197
  • νεοσσος5.webp
    νεοσσος5.webp
    19,1 KB · Προβολές: 241
καποιες φορες μολις αυτα σπασουν λιγο το τσοφλι η καναρα τα ανοιγει με το που το κανει αυτο ομως το υγρο εξατμιζεται και κολαει ο νεοσος στην μεβρανη με τελικο αποτελεσμα αν δεν το δεις να πεθανει
 
εσπασα λιγο το τσοφλι και στο 1 εχει βγει εξω το κεφακι και το ποδι του και στο αλλο πουλακι εχει φυγει το μισο κελυφος του αυγου. Δεν τα εβγαλα τελειως για να το κανουν μονα τους. Θα παω παλι σε 2 ωρες να δω τι εγινε και αν ελευθερωθηκαν.
 
Ρε παιδια σπατε τα αυγα απο τα πουλια; Αυτο το κανουν μονοι τους οι νεοσσοι! Τωρα εσενα Γιωργο το μικρο ζει; Μηπως δεν ηταν ετοιμο ακομα;Γιατι στην φυση δεν υπαρχει καποιος που να τους ανοιγει τα αυγα αλλα το κανουν μονα τους.Φιλε sainer ελπιζω να μην το κανες σ ολα τα μικρα. Ηταν οι μερες τους και τα σπασες; Κριμα... Ελπιζω να επιζησουν τα μικρα..
 
φωτη δεν σπανε τα αυγα... Τα μωρα εκαναν την αρχη και μετα τα βοηθισαν να βγουν...
 
το 1 πουλακι ελευθερωθηκε τελειως το αλλο οχι ακομη.σπρωχνει συνεχεια το καυμενο.η καναρα βεβαια δεν ειδα να τα ταιζει ακομη. Το απογευμα θα τα κοιταξω παλι να δω σε τη φαση ειναι.
 
Θα ήτανα καλύτερα να μην επέμβεις καθόλου. Πολλά ζευγάρια ταράζονται απο τις συνεχείς παρενοχλήσεις μας.Αν είχες βαλει ολα τα αυγουλάκια να εκκολαφτούν μαζί, πιστεύω οτι σε λίγες ώρες θα ξεπροβάλλουν όλα. Μην αγχωθείς αν το ζευγάρι δεν ταίζει από το πρώτο 24ωρο. Οι νεοσσοί έχουν ακόμα αρκετες δυνάμεις απο το αυγό στο οποίο βρισκόντουσαν. Πιθανών απο αυριο να αρχισουν να ταίζουν. Να τους χορηγείς καθε μερα φρέσκο σφιχτοβρασμένο αυγό για να μπορουν οι γονεις να ταίζουν τα μικρά τους.

Να σου ζήσουν!
 
TO εχω παθει με Lovebirds για μενα καλητερα να τα ελευθερωσης απλα πολλυ απαλα βγαλε το τσοφλι ενδιαμεσα στο πουλι και το τσοφλι υπαρχει κατι σαν μεβρανι απλα καντο σιγα σιγα χωρις να βαλεις πολυ δυναμη
 
Θα σας πω τι κάνουμε οι περιστεράδες όταν δούμε ότι ένα περιστεράκι δεν μπορεί να βγεί από το αυγό αφού έχει κάνει εκείνο την αρχή.
Ρίχνουμε λίγο σάλιο, σάλιο δικό μας από το στόμα μας αν δεν το καταλάβατε και αφήνουμε το πουλάκι να βγει μόνο του δεν τραβάμε τσόφλια γιατί μπορούμε να του κάνουμε κακό.
Το σάλιο το βάζουμε γιατί έχει χαθεί η υγρασία και το τσόφλι κολλάει πάνω στο μικρό και κάνει δύσκολες της κινήσεις του.
 
Εαν ο κροκος του αυγου δεν εχει απορροφηθει τελειως απο την κοιλια του μωρου (κατι που συμβαινει κατα τις τελευταιες ωρες της εκκολαψης και κατα το ανοιγμα του αυγου απο τον νεοσσο) και αποκολληθει κατα την προσπαθεια μας να το ελευθερωσουμε τοτε το μικρο θα πεθανει κατα πασα πιθανοτητα. Ειναι τοσο μικροσκοπικα και ευαισθητα που πρεπει καποιος να εχει χρονια πειρα κατα τη γνωμη μου για να καταλαβει ποτε και σε ποιο βαθμο μπορει να επεμβει. Ετσι αν καποιος ανοιξει το αυγο απο το λαθος σημειο τραβοντας το λωρο που συνδεει το μωρο με τον κροκο αυτο μπορει να ειναι μοιραιο για το πουλακι.

Οσο για το σαλιο που προτεινει ο Λαζαρος εγω δεν θα το εκανα σε καμια περιπτωση ποσο μαλλον σε ενα μωρο πουλι καθως το σαλιο μας περιεχει μερικα βακτηρια που φυσιολογικα βρισκονται στους ανθρωπους τα οποια ειναι τοξικα για τα πουλια. Αυτα συμφωνα παντα με τα οσα εχω διαβασει σε διαφορες σελιδες στο διαδικτυο.
 
εχω ακουσει οτι μπορεις να ψεκασεις ΕΛΑΧΙΣΤΑ με νερο τα αυγα για να τους προσφερεις την υγρασια που χρειαζονται για να ξεκολησουν οι νεοσοι εαν εχουν προβλημα.
τωρα αν ειναι σωστο η οχι δεν ξερω. Δεν το εχω κανει ποτε.
παντος εαν χρειαζοταν να το κανω θα εβραζα το νερο και θα το αφηνα ως που να γινει χλυαρο για να ψεκασω. ΕΛΑΧΙΣΤΑ οπος ειπα.
 
παιδια τα 2 μωρακια εκαναν αυτο που επρεπε και βγηκαν κανονικα, με λιγη βοηθεια απο μενα βεβαια. Τωρα ζητουν τροφη απο τη μαμα τους γιατι τον μπαμπα τους τον εχω μαζι με αλλη καναρα τωρα. Ελπιζω να τα ταισει κανονικα.
 
Back
Top