Ασθένειες Νεοσσός ορτύκι δεν μπορεί να περπατήσει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fd144
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Όχι όχι. Το φυραμα ανατροφής προς το παρόν είναι αρκετό. Μπορείς να τους δώσεις και τριμμένο βραστό αυγό (15 λεπτά) και να δεις αν τους αρέσει. Και τα χορταρικά δεν κάνουν κακό.
 
Κοίτα στα ορτύκια δεν έχω εμπειρία. Αυτο που ξέρω είναι ότι χρειάζονται αυγό καλά βρασμένο με λάδι και δε το αφήνεις πολλές ώρες, είναι μια συνεκτική τροφή για πολλους νεοσσους, πρώτες μέρες θα δεις αν πρέπει να γίνει εμβόλιο και φυσικά να βρίσκονται το πρώτο μήνα στη θερμοκρασία που πρέπει. Εγω πχ είχα λαμπα
[automerge]1558535202[/automerge]
Συνεκτική... μετάφραση δυναμωτικη
 
Βάλε μας και μία φωτογραφία (πως σε λένε βρε) να τα δούμε τώρα. Η εκτροφή ορτυκιων έχει πολύ ενδιαφέρον. Θα δεις ότι θα σου αρέσει πολύ να τα βλέπεις να μεγαλώνουν. Και μεγαλώνουν και γρήγορα κιόλας! Στις 45 ημέρες είναι ενήλικα και θα αρχίζουν την ωοτοκία. Αν θέλεις κιόλας άνοιξε ένα νέο θέμα με τα ενήλικα ορτυκια ώστε να σου δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για το είδος.
 
Άχου τα μωρέ τα γλυκούλια...Αυτό το ασπρο είναι πολύ περίεργο που βγήκε...άσπρο. Πρόσεξες εάν έχει κόκκινα μάτια;
Και κάτι ακόμη, σε 6 με 7 ημέρες θα είναι ικανά να πραγματοποιήσουν τις πρώτες πτήσεις μικρών αποστάσεων. Θα πρέπει να έχεις μεριμνήσει να είναι κλειστή η οροφή, με κάποιο πλέγμα,ώστε να μην χρειάζεται να τα κυνηγάς στο χώρο.
Να τα χαίρεσαι!
 
Θα ηθελα να σε ρωτησω... Το ορτυκι το βοηθησες βα βγει απο το αυγο η βγηκε μονο του; Παντα το ποσοστο υγρασιας παιζει σημαντικο ρολο.. Οπως και η ποιοτητα της κλωσσομηχανης... Οσο αφορα την διατροφη εγω ανακατευα κροκο απο βρασμενο αυγο με φυραμα και το εδινα για την πρωτη εβδομαδα και μετα σταδιακα σταματουσα τον κροκο συνεχιζοντας με το φυραμα.στο κουτι που εχεις τα πουλια χρειαζεται περα απο τον φωτισμο και σταθερη θερμοκρασια (οσο αυτο ειναι δυνατο)...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Διαβαζω κατι για συγγενεια, Ας πουμε λιγα λογια για αυτο, οποιος μπορει και ξερει κατι πανω σε αυτο,θα ηταν πολυτιμη βοηθεια.. ΥΓ.. Τα ορτυκακια μου ειναι ΤΖΑΜΠΟ.
 
Όταν γίνεται αιμομιξία τότε μερικές φορές παρουσιάζονται προβλήματα στους νεοσσούς. Μερικοί είναι παραμορφομενοι ή παρουσιάζουν ευαισθησία σε αρρώστιες. Φυσικά αυτό δεν γίνεται και με την πρώτη αλλά με την συνεχόμενη συγγενική αναπαραγωγή. Είναι προτιμότερο να ζευγαρώνουμε πουλιά που δεν έχουν καθόλου συγγένεια μεταξύ τους. Τα καταστήματα που πουλάνε πχ ορτύκια δεν τα εμπιστεύομαι. Προτιμώ να πάρω ένα από εδώ και ένα από εκεί για σιγουριά. Μια φορά είχα αγοράσει 2 νανάκια τα οποία τελικά, όπως έμαθα αργότερα, ήταν αδέλφια. Έβγαλα κοτοπουλάκια από αυτό το ζεύγος αλλά ένα από αυτά βγήκε... Από τότε προσέχω τι ζευγαρωνω.
 
καλησπερα στην παρεα. Θα γραψω και εγω καποιες εμπειριες που εχω με μηχανη. Αποθηκευσα 12 αυγα σε μερος σκιερο. Και μια μερα πριν τα βαλω σε μηχανη, ανακαλυψα οτι η θερμοκρασια στο μερος που τα ειχα ηταν παρακαλω,29 βαθμοι. Μελανιασα απο το κακο μου αλα δεν τα παρατησα. Καταφερα και εβγαλα 5 ζουμπουλουδικα ορτυκακια και σημερα μετα απο 11 μερες ειναι μια χαρα. Απο τοτε εχω κανει το εξης για να τα κραταω σε χαμηλη θερμοκρασια.σε ενα μικρο τσαντακι παραλιας, εχω βαλει μια παγοκυστη και πανω εχω βαλει μια πετσετα. Και σε ενα ταπερακι κραταω τα αυγα μου σε 16 με 19 βαθμους. Οτι καλυτερο μπορω να κανω, σε 10 μερες βγαινουν απο τη μηχανη και θα δουμε τι καναμε. Επισης πριν 3 μερες εβγαλα 6 οτυκακια απο τα 7 που εβαλα στη μηχανη και δυστυχως το ενα μικρουλι στραβοπαταει το ποδι του. Τρεχει μια χαρα πανω κατω και γενικα δειχνει οκ. Αλλα δεν μπορω να το βλεπω ετσι. Εχω και μια απορια εδω. Τα 2 απο τα 6 εχουν κιτρινο χρωμα και τα υπολοιπα ειναι ποιο σκουρα. Δηλ εχουν ποιο χοντρες και σκουρες ριγες,τζαμπο η ρατσα τους, ευχαριστω και συγνωμη αν κουρασα.
 
Πολύ ενθαρρυντικό το ότι επέζησαν. Νόμιζα ότι δεν θα τα κατάφερναν. Θα μπορούσες Ζάχο να ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες; και ίσως μερικές κοντινές από τα άσπρα;
 
ναι ειμαι τελικα τυχερος με 29 βαθμους στα αυγα. Θα ανεβασω συντομα αλλα δεν ειναι ασπρα. Ειναι κιτρινα και τα 4 ειναι με χοντρη καφε ριγα, περιεργο.
 
ναι ειμαι τελικα τυχερος με 29 βαθμους στα αυγα. Θα ανεβασω συντομα αλλα δεν ειναι ασπρα. Ειναι κιτρινα και τα 4 ειναι με χοντρη καφε ριγα, περιεργο.
Τα κιτρινα όταν θα βγάλουν φτερά θα είναι άσπρα, για αυτό το είπα. Περιμένουνε με αγωνία τις φωτογραφίες 🙂
 
Back
Top