Ασθένειες Νομίζω πως το κοκατίλ μου είναι άρρωστο

GeorgiaGeo

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιαν 2023
Μηνύματα
19
Πόλη
Βέροια
καλησπέρα, εχω παρει εδώ και 3 μηνες ένα αρσενικό κοκατίλ 10 μηνών. Πριν απο ενα μηνα περίπου αλλαξα σπίτι αλλα δεν ειχε κάποιο θεμα προσαρμογης. Τις τελευταίες μερες φτερνίζεται συνεχώς και τρέμει πολλες φορες μεσα στη μερα. Τα ρουθούνια του ειναι σαν να χουν σκουπιδακια μεσα και νομιζω πως ενεργειται αρκετά πιο συχνα. ωστόσο ειναι πολυ ζωηρό και τρώει με πολλή όρεξη. επίσης ξύνεται αρκετά. Ολα αυτα ξεκίνησαν αφου εκανα μια αλλαγη στο κλουβι πριν μια βδομάδα, ενώ δηλαδή ειχα την τροφη του απο τη μερια του τοίχου την εφερα απο τη μερια του σαλονιού για να μη χρειάζεται να μετακινώ το κλουβί καθε φορα που ανανεώνω τροφη και νερο. υπάρχει περίπτωση κατι απο αυτα να ειναι λογω άγχους η το παπαγαλακι μου ειναι άρρωστο? Ειναι η πρωτη φορα που παιρνω παπαγαλο κατοικίδιο και δεν εχω εμπειρία στη συμπεριφορά τους.
[automerge]1673901687[/automerge]
Ξεχασα να αναφέρω πως τη μερα που αλλαξα θεση το κλουβί ηταν τη μερα που το καθάρισα και το είχα ακουμπισμένο σε ενα σημείο που ισως το επιανε καποιο ρεύμα απο την ανοιχτή μπαλκονοπορτα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ δεν είμαι ινδική αλλά νομίζω πως μια φότωγραφια των ρουθούνιωνθα βοηθούσε.
 
@GeorgiaGeo , υπάρχει κοντά στην περιοχή διαμονής σου Κτηνίατρος με εμπειρία σε πτηνά;
Τις τελευταίες μερες φτερνίζεται συνεχώς και τρέμει πολλες φορες μεσα στη μερα. Τα ρουθούνια του ειναι σαν να χουν σκουπιδακια μεσα και νομιζω πως ενεργειται αρκετά πιο συχνα.
Τα παραπάνω θεωρώ ότι δεν μπορούν να αποδοθούν σε άγχος αλλά σε κάποια αντίδραση του αναπνευστικού από λοίμωξη ή από κάποιον ερεθιστικό παράγοντα.
 
@ianos ναι ευτυχώς μια απλη αύξηση βακτηρίων απο τις κουτσουλιές ειναι. Με αντιβίωση θα είναι εντάξει ηδη ειναι πολυ καλύτερα! Το φτερνισμα δεν ειναι λογω ασθένειας αλλα λογω κάποιου ερεθισματος το οποίο επίσης εξαφανίστηκε γιατι τις ωρες που ελειπε ο παπαγαλος αερισα πολυ καλα το χώρο! Το τρεμουλο κι η νευρικότητα ηταν λογω της διάρροιας γιατι ηταν ελαχιστα ταλαιπωρημένο. Γενικα ο γιατρός μου ειπε οτι η εικονα του ειναι πολύ καλη και φαίνεται υγιής! Ευχαριστώ για το ενδιαφερον!
 
Back
Top