Ασθένειες Φοβάμαι πως το κοκατίλ μου είναι άρρωστο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kristy74
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σευχαριστω, εχω μεγαλη αγωνια.. Να ρωτησω και κατι χαζο; ..σκεφτηκα να του ξαναβαλω χαρτι το πρωι και να το παρω μαζι μου το μεσημερι στη γιατρο να το δει..
 
Σευχαριστω, εχω μεγαλη αγωνια.. Να ρωτησω και κατι χαζο; ..σκεφτηκα να του ξαναβαλω χαρτι το πρωι και να το παρω μαζι μου το μεσημερι στη γιατρο να το δει..

δεν ειναι χαζο! αν μπορεις καλο θα ηταν! αλλα ισως θα ηταν ακομα καλυτερα αλουμινοχαρτο για να κρατηθουν και τα υγρα!
 
Καλημερα..σας εχω ζαλιση,το ξερω! Προσπαθω οτι απορια εχω να βρω την ακρη απο αλλα παρομοια παλεοτερα θεματα.. Αλλα δεν εχω παντα τον αναγκαιο ελευθερο χρονο που χρειαζομαι για κατι τετοιο... Να σας πω πως τελικα ολα καλα πηγαν με τη γιατρο.. Να ναι καλα η κοπελα! Καταπληκτικη μου φανηκε.. Δε το περιμενα τετοιο ενδιαφερον για ενα πουλακι.. Μπραβο της!
Το εξετασε κανονικοτατα.. Μιλησαμε αρκετη ωρα.. Μου εδωσε αρκετες πληροφοριες.. Οντως εχει θεμα το μικρουλι μου με τα φτερα του.. Δε θα πεταξη ποτε καλα και η εικονα του θα ειναι ετσι, σα πεσμενα.. Ειναι καποια μορφη δισπλασιας που εχει το κακομοιρουλι..ητε γιατι απλα ετσι γεννηθηκα, ητε απο κακη διατροφη μου ειπε.. Δεν μπορουμε να κανουμε κατι αλλα δεν ειναι και κατι που επηρεαζει την υγεια του..σε γενικες γραμμες το βρηκε ενα υγιες πουλι! :) χιλιοταλαιπωριμενο.. Αλλα τουλαχιστον δε φαινεται να ειναι αρρωστο.. Πηρε και κουτσουλια τελικα.. Την εδωσε για αναλυση.. Μου απαντησε σε μειλ αργοτερα, το απογευμα πως ειναι αρνητικη και ολα ειναι καλα..ηθελα πολλα να ρωτησω ακομα αλλα τα ξεχασα εκεινη την ωρα.. Θα το ξαναπαω ομως σε κανενα μηνα και θα τα εχω γραμμενα.. Επισης απο το δαχτυλακι του, λυπη η μια φαλαγγα.. Ειναι κομμενο και παθαινη κατι σαν αγκιλωση.. Μου προτεινε να της το κανω ελαφρυ μασαζακι μπας και ξεπιαστει.. Μου ειπε παρα πολλα.. Να
Παρακολουθω το βαρος της.. Μου εδωσε καποιο φαρμακο που θα τη βοηθησει με το πτερωμα της.. Μου ειπε επισης πως εκτος απο "μαδημενο" εχει αρχισει και η πτεροροια.. Ο τυπος μου ειχε πει πως ειναι 3 μηνων.. Ειχα την εντυπωση πως σε μεγαλητερη ηλικια ριχνει τα φτερα του.. Μου ειπε επισης να επιμηνω οπωσδηποτε στα λαχανικα και γενικα σε φρεσκο φαγητο.. Και να της παρω πελλετς..
Στεναχωρηθηκα πολυ που το καιμενουλι μου εχει προβλημα με τα φτερακια του αλλα εφοσον η υγεια του ειναι καλα δε με πειραζη.. Ξερεται μονο τι σκεφτομαι; και μποτει να ειναι οντως χαζομαρα και να στεναχωριεμαι τσαμπα αλλα το σκεφτομαι.. Ελεγα να της φερναμε ενα φιλαρακο.. Ενα αλλο πουλακι να εχει και πιο δικια της παρεα. 🙂 αλλα φοβαμαι μηπως δε θελη το ενα το αλλο και τι θα κανω μετα..φοβαμαι επισης μηπως νιωση μειονεκτικα κατα καποιο τροπο..☹ που το αλλο πουλακι θα πεταει..η ξερω εγω θα εχει διαφορετικη εμφανιση.. Αθτη ειναι η χαζομαρα που σκεφτομαι και χαιρομαι που μπορω εδω να το πω σε καποιον. Γιατι οπου αλλου τολμησω και το πω.. Θα πεσει πολυ δουλεμα!
Απλα ειναι παααρα πολυ καλο πουλακι.. Εχει κατι ματακια πολυ εκφραστικα.. Και δειχνουν λυπημενα και φοβισμενα ακομα.. Θελω το υπολοιπο της ζωης της να αισθανεται μονο ασφαλεια και αγαπη..συγνωμη για το τεραστιο ποστ.. Ευχαριστώ εκτον προτερων για την οποια απαντηση μπορει καποιος να μου δωσει.. Ξεχασα να τη ρωτησω αν τελικα ειναι οντως κοριτσακι αλλα ετσι μου φαινεται.. Ας μου πει καποιος αν το βρησκη καλη ιδεα να παρω ενα ακομα για παρεα της...🙄
 
Καλημέρα Χριστίνα.
Καταρχήν είναι ευχάριστο το ότι δεν έχει πρόβλημα υγείας, τώρα για τα φτερά πιστεύω πως μεγαλώνοντας θα μαθει τις δυνατότητές της και θα μπορεί να πεταει καλύτερα.
ο τυπος μου ειχε πει πως ειναι 3 μηνων.. Ειχα την εντυπωση πως σε μεγαλητερη ηλικια ριχνει τα φτερα του..
Τα κοκατιλ περνάμε την πρώτη πτερόρροια όταν είναι 6 μηνών.
ελεγα να της φερναμε ενα φιλαρακο.. Ενα αλλο πουλακι να εχει και πιο δικια της παρεα. 🙂
Γνώμη μου (δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή) είναι να περιμένεις λίγο να συνέλθει το πουλάκι από την ταλαιπωρία και και από κει και πέρα το συζητάμε ξανά.
Αν τελικά όμως αποφασίσεις να πάρεις πρέπει να ψαχτείς λίγο καλύτερα για την αγορά του και σίγουρα να μην πάρεις θα τον ίδιο εκτροφέα.
 
Καταρχην ειναι ευχαριστα τα νεα οτι δεν βρηκε καποια ασθενεια! απο κει κ περα τα ικρα πουλακια χανουν καποια μικρα πουπουλακια οταν ειναι 3-4 μηνων και επειτα περνανε τη κανον ικη πτερορροια στος 8 μηνες περιπου! Θα ελεγα να περιμενεις και να μη βιαστεις για 2ο πουλακι! Ειναι ακομα νωρις και υπαρχει περιθβριο να αποκτησεις κι αλλο πιο μετα
 
Οχι παιδια.. Δε το συζηταω για τωρα αμεσα για δευτερο πουλακι.. Αλλα σιγουρα καποια στιγμη στο μελλον.. Δεν υπαρχει θεμα δηλαδη αν αυτο ειναι καπως μεγαλητερο; Στο να το δεχτη ευκολα κοντα του εννοω.. Δε με ενδιαφερει για να ζευγαρωση.. Απλα για παρειτσα του.. Και βασια..φυσικα και ουτε μυγα δε θα ξαναδεχομασταν απο τον ιδιο εκτροφεα! Δε μπορω να εκφραστω και ελευθερα σεβομενη τη φιλοξενεια σας στο φορουμ.. Ασε που μπορει να διαβαζουν και παιδια.. Παντως ειμαι παρα πολυ θυμωμενη με αυτον τον ανθρωπο! ..🤬😡
 
Όσον αφορά στο φύλο του, δυσκολο σ αυτή τη μετάλλαξη να σου πει κάποιος μόνο απ' την εμφάνιση. Μπορείς να κάνεις τεστ dna με κοστος 5-10 ευρώ.

Θα ήθελα να προσθεσω μια μικρή λεπτομέρεια. Ειπες στο πρώτο σου ποστ ότι το πουλάκι σε δάγκωσε αρκετά την πρώτη φορά που το επιασες στο χέρι σου για να το μεταφέρεις στο κλουβί του, τόσο που το χέρι σου μάτωσε. Απ' τη δική μου μικρή εμπειρία (ας μας πουν και οι πιο έμπειροι) τα μικρά κοκατιλάκια δεν δαγκώνουν τόσο δυνατά, τα τσιμπιματάκια τους είναι απαλά, δεν έχω καταλήξει αν δεν έχουν τη δύναμη ή αν απλά δεν ξέρουν να δαγκώσουν δυνατά. Από 6 μηνών και μετά αρχίζουν τα δυνατά δαγκωματα. Έχω την αίσθηση λοιπόν ότι το δικό σου μπορεί να ειναι και λιγο μεγαλύτερο από 3 μηνών.

Για δεύτερο πουλάκι, θα σου προτεινα κατ' αρχήν να σκεφτείς εσύ τι θέλεις: αν ειναι μόνο του, θα δεθεί περισσότερο μαζί σας, αν έχει άλλο πουλάκι παρέα, φυσικά θα προτιμήσει να κάνει παρέα μαζί του.

Το ευχάριστο είναι ότι είναι υγιές, δώστου λίγο χρόνο και φροντίδα και θα δεις τη διαφορά.
 
Πολυ ευχάριστα νέα, πολύ χαίρομαι!

1.φαινόταν οτι κάτι δε πήγαινε καλά με τα φτερά και τα δαχτυλάκια του, αφου όμως σου είπε η γιατρός οτι δεν είναι κάτι που απειλεί τη ζωή του,θα προσαρμόσει τη ζωή του με αυτά τα προβληματάκια. Με τη βοήθεια τη δικιά σου θα του είναι όλα πιο εύκολα τώρα που ξέρεις... Δε θα το πιέζεις να πετάξει για παράδειγμα ή δε θα του ταράζετε έντονα την ισορροπία του αφού έχει δυσκολία στο ποδαράκι...
2. Κι εγώ θα έλεγα να μη βιαστείς για 2ο πουλάκι... Εκπαιδευτείτε μέσα από το πουλάκι, προς το παρών και όταν θα αποφασίσετε για το 2ο όλα θα είναι πιο εύκολα. Όσο ζείτε μαζί θα μαθαίνετε και εσείς και αυτό από συνύπαρξη σας και τα καλύτερα είναι μπροστά και θα περάσετε όμορφες στιγμές, γιατί η αγάπη και η φροντίδα σας θα σας επιστραφεί σε αγάπη από το πουλάκι!
3. Όταν θα έρθει η στιγμή να πάρετε 2ο πουλάκι θα ακολουθήσετε πρόγραμμα γνωριμίας των 2 πουλιών και όλα θα κυλήσουν ομαλά χωρίς προβλήματα πιστεύω.Αν και το άλλο πουλάκι είναι ταϊσμένο στο χέρι θα συνυπάρχετε όλοι σας αρμονικά.
4. Πες εδώ ότι σε προβληματίζει ή σε ανησυχεί, μεταξύ μας καταλαβαινόμαστε :D😉


**Αν θυμάμαι καλά το πουλάκι που σας εδωσε ο άνθρωπος που το έφερε στο κόσμο(δε μπορώ να τον πω εκτροφέα),ήταν το καλύτερο πουλάκι... Δε θα ήθελα να δω τα υπόλοιπα πουλάκια και τις συνθήκες που ζουν...


Ειπες στο πρώτο σου ποστ ότι το πουλάκι σε δάγκωσε αρκετά την πρώτη φορά που το επιασες στο χέρι σου για να το μεταφέρεις στο κλουβί του, τόσο που το χέρι σου μάτωσε. Απ' τη δική μου μικρή εμπειρία (ας μας πουν και οι πιο έμπειροι) τα μικρά κοκατιλάκια δεν δαγκώνουν τόσο δυνατά, τα τσιμπιματάκια τους είναι απαλά, δεν έχω καταλήξει αν δεν έχουν τη δύναμη ή αν απλά δεν ξέρουν να δαγκώσουν δυνατά. Από 6 μηνών και μετά αρχίζουν τα δυνατά δαγκώματα. Έχω την αίσθηση λοιπόν ότι το δικό σου μπορεί να ειναι και λιγο μεγαλύτερο από 3 μηνών.

Κι εγω πιστευω οτι είναι μεγαλύτερο των 3 μηνών αλλα είναι μικρολεπτομέρεια...
Εγω θα δικαιολογούσα το δάγκωμα κατά τη διάρκεια του πιασίματος. Γιατί όπως είπε και η γιατρός(αλλά και η εικόνα του) πρόκειται για ένα ταλαιπωρημένο πουλάκι με πιθανόν τραυματικές εμπειρίες. Επίσης και η νέα του οικογένεια είναι άπειρη από πουλάκια και το πιάσιμο μπορεί να μην ήταν όπως έπρεπε ή να του προκάλεσε πιθανόν πόσο στα προβληματικά του φτεράκια.
 
Εχετε δικιο παιδια.. Το καλητερο ειναι πιστευω και εγω να μεγαλωση λιγο αυτο το πουλακι μας.. Να εχει πληρως ηρεμηση το κακομοιρουλι.. Δε μπορω να καταλαβω απολυτα τη προοδο μας.. Ενω φαινεται να αισθανεται καλα μαζι μας.. Ειδικα οταν το εχουμε στα χερια μας.. Οταν ειναι στο κλουβι του ειναι πολυ ησυχοο.. Καθεται σχεδον ακουνητο.. Μονο οταν το βγαζω στο μπαλκονι ζωηρευη λιγο..

Τελος πααντων.. Ελπιζω απλα να θελη το χρονο του να μας γνωριση καλητερα..
Vageli σε ευχαριστω.. Ειναι πολυ ενθαρυντικα τα λογια σου. 🙂
Το ευχομαι.. Να μας αγαπηση οπως θα το αγαπησουμε εμεις.. Της μιλαμε σα σε κοριτσι.. Ξερεις.. Κοπελιτσα, κοριτσακι.. Κτλ.. Αακομα δεν εχουμε καταληξη σε ονομα ομως..🙄 καποια στιγμη που θα επικοινωνισω με τη γιατρο θαμαθω για το dna. Για να δουμε το φυλο..στο γιατρο δε το κανουμε; .. Ιδεα δεν εχω...

Εκτο ς οτι τρομαξε πολυ οταν προσπαθησα να τη πιασω για να τη βγαλω απο το κλουβι.. Πραγματικα δεν υπηρχε αλλος τροπος.. Το κλουβι ηταν πολυ μικρο εκτος απτη σκουρια.. Τοσο που τσακιζαν τα φτερα της.. Δησκολευτηκα να τη βγαλω απο τη πορτα.. Δεν ανοιγε απο πουθενα αλλου.. Δε χωρουσε μαζι με το χερι μου απο τη πορτουλα.. Το εκανα παντως οσο πιο ανωδηνα γινοτανε.. Εχω καποια πειρα με πουλια μωρακια ομως.. Ειχε πεσει απο τη φωλια του ενα περιστερακι στο μπαλκονι μου και το μεγαλωσα με ενα σταγονομετρο. 🙂 και καποια αλλα πουλακια που εχει τυχη κατακαιρους να βρεθουν στο σπιτι μου.. Ειτε τραυματισμενα..η μωρακια.. Το εχουμε με τα ζωα γενικος.. Ενταξει δεν ειναι το ιδιο.. Εκεινα μολις δυναμωνανε φεγγανε.. Παρολο που οσο τα ειχαμε στο σπιτι μας συμπεριφερονταν σαν να ηταν εκει απο παντα.. Θελω να πω πως δε πιστευω να πονεσε τοσο.. Οσο τρομαξε το κακομοιρο..☹
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εκτο ς οτι τρομαξε πολυ οταν προσπαθησα να τη πιασω για να τη βγαλω απο το κλουβι.. Πραγματικα δεν υπηρχε αλλος τροπος..
Αυτό τελείωσε τώρα. Εξάλλου έπρεπε να βγει από εκείνο το κλουβί. Σιγά σιγά θα σας εμπιστευθεί, αν και ήδη έχει αρχίσει να ανταποκρινεται στην αγάπη σας :)
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top