Ασθένειες Ξέρετε τι είναι αυτό;

MariaMit

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2021
Μηνύματα
15
Πόλη
Μυτιλήνη
Γεια σας,
Χρειάζομαι τη βοηθειά σας. Σήμερα το μεσημέρι παρατηρησα στο ένα καναρινάκι κάτι σαν αίμα στο κάτω μέρος εκεί που κανει κουτσουλιές. Τι μπορεί να είναι; Να σας πω ότι αυτό τον καιρό δείχνει να επιθυμεί πολύ να ζευγαρώσει. Δεν έχει ζευγαρώσει ξανά.

42585.webp
 
Προφανως μιλαμε για θηλυκο πουλακι.

Ειτε εκανε αυγο και το ζορισε,οποτε κοιτα αν υπαρχει στον πατο αυγο.
Ειτε εχει αυγο το οποιο δεν μπορει να βγει που ειναι μια σοβαρη κατασταση.
 
Ναι, θηλυκό είναι! Δεν έχει κάνει αυγό. Μάλλον προσπαθεί να κάνει. Πώς να το βοηθήσω;
 
Καλημέρα σας,
Επανέρχομαι και πάλι με το θέμα του θηλυκού καναρινιου. Δυστυχώς η κατάσταση είναι ίδια. Το πουλάκι δεν έχει μπορέσει να αποβάλει το αυγό. Έχω ψάξει σε pet shop, καταστήματα με κτηνιατρικά είδη, ακόμα και σε φαρμακεία υγρό ασβέστιο δεν βρήκα. Αναγκάστηκα να παραγγείλω από Αθήνα αλλά θα έρθει σε 3 μέρες. Από το φαρμακείο μου πρότειναν να διαλύσω ένα χαπακι ασβεστίου και να βάλω στο νερό του και να του δώσω να πιει. Το έκανα αυτό. Στον κτηνίατρο που απευθύνθηκα μου είπε να δοκιμάσω να βάλω λάδι. Δεν υπάρχει εδώ ειδικός στα πτηνά που να αναλαμβάνει να κάνει επέμβαση. Έχω στενοχωρηθεί πολύ. Δεν ξέρω πως να το βοηθήσω. Αν εσείς ξέρετε στη Μυτιλήνη κάποιον που μπορεί να κάνει την επέμβαση, παρακαλώ πείτε μου.
 
@MariaMit
Υπάρχουν δύο κτηνιατρεία που μπορείς να επισκεφθείς.
Thread 'Μυρσίνη Τουρβαλή - Κτηνίατρος' https://community.petbirds.gr/threads/Μυρσίνη-Τουρβαλή-Κτηνίατρος.32674/

Thread 'Πρότυπο Κτηνιατρείο Λέσβου' https://community.petbirds.gr/threads/Πρότυπο-Κτηνιατρείο-Λέσβου.32650/.

Τηλεφώνησε πες το πρόβλημα σου, ίσως κάποιος από τους δύο σε βοηθήσει.
Πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα.
 
Αν υπήρχε δυσκολία στην έξοδο του αυγού (δυστοκία) δεν θα υπήρχε αίμα. Εχω την γνώμη οτι είτε υπάρχει πτώση της αμάρας, είτε οτι έσπασε το αυγό πρίν την έξοδο και υπάρχει τραυματισμός. Οπως και να έχει, θέλει έμπειρα χέρια και γρήγορα.
 
Γεια σας!
Τα νέα μας έχουν ως εξής. Εχθές πήγα το καναρινάκι μου στην γιατρό. Δεν είχε δυστοκία το πουλάκι, αλλά είχε βγει έξω το έντερο και υπήρχε ένας μικρός όγκος καλοήθης. Χρειάστηκε χειρουργείο. Το χειρουργείο έγινε, αφαιρέθηκε ο όγκος και πήγε το έντερο στη θέση του. Πήγαν ολα καλά όπως μου είπε η γιατρός αλλά δυστυχώς το πρωί το πουλάκι δεν άντεξε από το σοκ.
 
@MariaMit

Πατηθρες ακαταλληλες,πρεπει να αντικατασταθουν με ξυλινες.
Κλουβι σκουριασμενο,θα πρεπει να αντικατασταθει.
Παλιο και λερωμενο σουπιοκοκκαλο,πρεπει να αντικατασταθει.
Τα sticks σπορων δεν προσφερουν στην διατροφη,το αντιθετο μαλιστα.

Λυπαμαι για την απωλεια.
 
@Tony Forpus Για δώστε μια βοήθεια. Το κλουβί μπορώ να το βαψω μόνο στα σημεία που έχει σκουριές; Και αν ναι με τι; Για τις πατηθρες έχω διαβάσει ότι προτείνετε τις ξύλινες αλλά γιατί; Εγώ βάζω αυτές τις πλαστικές, αλλά έχω δύο ζευγάρια. Κάθε μέρα τις βγάζω για να τις πλυνω και βάζω καθαρές γιατί τα πουλάκια τις λερώνουν εύκολα. Αν βάλω ξύλινες μπορώ να τις βγάζω να τις πλένω κάθε μέρα; Το σουπιοκόκκαλο θα το αντικαταστήσω άμεσα. Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Κι εγώ μαθαίνω γι' αυτό μπήκα σ' αυτή την ομάδα.
[automerge]1625082304[/automerge]
@Tony Forpus Εκτός από κελαίδινη, βάζω μήλο, αγγούρι αυτή την εποχή και πού και πού αυγό βραστό. Τα στικς και η κίτρινη βιταμίνη βλαπτουν; Τι άλλο να δίνω; Έχω δοκιμάσει να δώσω και μαρούλι και μπρόκολο αλλά δεν το τρώνε.
 
Για το κλουβι ο κοπος,ο χρονος και το τελικο αποτελεσμα νομιζω δεν αξιζει,παρ'ολα αυτα αν επιθυμεις να το κανεις θα πρεπει να τριψεις τα σημεια και να βαψεις με οικολογικο σπρει.
Οι ξυλινες πατηθρες ειναι οι καταλληλοτερες για τα ποδια τους και μπορεις να τις πλενεις οσο συχνα θελεις.

Ναι και εγω καλοπροαιρετα στα επισημαινω,οτι θελεις να μας ρωτας!
 
@Tony Forpus Στα pet shop εδώ στη Μυτιλήνη δεν έχω βρει ξύλινες. Έχεις να προτείνεις κάποιο κατάστημα που έχει e-shop να παραγγείλω;
 
Back
Top