Γενικά Ξανά μετά από χρόνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MrNek36
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MrNek36

PB Member
Εγγραφή
28 Απρ 2018
Μηνύματα
539
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι πολύ χαρούμενος διότι σήμερα μετά απο χρόνια, ξανααπέκτησα καναρινια, κατι που ονειρευόμουν καιρο! Το ένα είναι μαλινουά, 2 μηνών αρσενικό και το άλλο αγνώστου ράτσας, θυλικό αλλα μου ειπαν ότι ειναι του 17. Δραστηρια και τα δυο οταν τα αγορασα ειδικα το θυλικο, πραγμα που απ' ότι θυμαμαι από παλια που ειχα πουλακια, προκειτε για σημαδι καλης υγειας. Θα βαλω και δυο φωτογραφιες να τα δειτε. Το πιο σημαντικο που με εκανε χαρουμενο, ο κυριος, αν και μικρος, ξεκινησε δειλα δειλα να κελαηδα και μου φαινεται οτι κελαηδα παρα πολυ ωραια! Το site αυτο ειναι σαν εγκυκλοπαιδια και δινει στον καθε ιδιοκτητη παρα πολλες πληροφοριες, από οσα έχω δει ως τωρα. Μοιραζομαι τη χαρα μου μαζι σας και πιστεψτε με ειναι πολυ μεγαλη!

Ελπίζω να φανουν οι φωτογραφιες. Κιτρινο το αρσενικο και καφε το θυλικο
30967402_1998077233554691_750397871_o.webp
30952663_1998077073554707_1990631249_o.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να τα χαίρεσαι! Είναι και τα δύο πολύ όμορφα.
Μου κάνει εντύπωση όμως ότι σου έδωσαν πουλάκι 2 μηνών. Είναι κάπως μικρούλι ακόμα.
Από πού τα απέκτησες; Από κατάστημα ή από εκτροφέα;
Και γιατί δεν πήρες και θηλυκό μαλινουά; Το θηλυκό που έχεις πράγματι φαίνεται υγιέστατο και είναι πάρα πολύ όμορφο, αλλά αν προφανώς σκοπεύεις του χρόνου σε αναπαραγωγή, προφανώς οι αρσενικοί απόγονοι του ζευγαριού σου δεν θα έχουν στο κελάηδημά τους αυτόν τον χαρακτηριστικό χαμηλότονο ήχο κελαρυστού νερού εφόσον το θηλυκό σου πουλάκι δεν ανήκει στη ράτσα μαλινουά. Για αυτό σε ρωτώ.
Να σου ζήσουν και πάλι.
 
Γιαννη το αρσενικό το αγόρασα από ιδιώτη που του γεννησανε. Το θηλυκό από μαγαζί το οποίο δεν ήταν πετ σοπ αλλά πουλούσε και πουλάκια. Στο μαγαζί μου έκανε εντύπωση και μου άρεσε το γεγονός ότι τα πουλάκια τα χε σε ατομικά κλουβιά και όχι σε κλούβα. Το λέω αυτό γιατι μειώνονται έτσι πολύ οι πιθανότητες να ειχε κολλήσει κάτι από τα άλλα πουλακια. Μου πε όμως από το μαγαζί οτι η θυλικιά ειναι πυρωμενη τωρα και αν έχω καποιο άλλο αρσενικό ώριμο, να την βαλω μ αυτό. Υπάρχει περίπτωση να μου γεννήσει αυγά χωρις σπορο; Θέλει απαραίτητα φωλιά ή μπορω να την αφίσω και έτσι; Για το αρσενικό ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου είπε οτι μόλις τώρα άρχισε να τρέφεται μόνο και να κανει τις πρώτες του προσπάθειες στο τραγούδι.
 
Ναι, μπορει να κανει αυγά χωρίς σπορο. Δεν θεωρω οτι χρειάζεται φωλιά, διότι έτσι θα πυροδοτηθεί και θα γεννήσει περισσότερα αυγα.
Το αρσενικό θα πρεπει να το προσέξεις πολυ διότι θα πρεπει να τρέφεται σωστά και επαρκώς και εσυ θα πρεπει να το παρακολουθείς στενά.
 
Τους εβαλα αυγό και μαρουλακι σήμερα. Σπόρους τους πήρα τη μάρκα Rio. Δεν ξερω αν είναι καλη. Μόλις πήγα κοντά και αντί να φοβηθεί μου κελαηδαγε ντροπαλα! Έχω ενθουσιαστεί πραγματικα! Υπάρχει τρόπος να μάθω την ράτσα του θυλικού;
 
Ισως η φωτογραφία ξεγελά, αλλά το πρώτο(κίτρινο) έχει ράμφος καρποντάκου.
Το δεύτερο έχει κάποιες αναφορές σε ένα πουλάκι καφέ - κιτρινο (μωσαικό ή χιονέ), αλλά μπορεί να είναι και κάποιο Τιμπραντάκι.
 
Σ ευχαριστώ πολύ Σταύρο. Όσο για αυτό που είπε ο κύριος Μάκης, είδα ένα άρθρο του petbirds για τους καρποντάκους και πράγματι το ράμφος του φέρνει πολύ σε αυτό. Έχει παρόμοιο σχήμα και κάποιες καφετί πινελιές. To μέγεθος του ράμφους όμως είναι πιο μικρό από του καρποντάκου στη φωτογραφία αλλα λίγο πιο μεγάλο από το θηλυκό πουλάκι. Τι μπορεί να σημαινει αυτό?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Προσωπικά δεν ξέρω για τον καρποντάκο, αλλά αν είναι μαλινουά, είναι από τα πουλάκια με πολύ ιδιαίτερο κελάηδημα που μου αρέσει πολύ. Είναι καναρίνι φωνής αλλά απ΄όσο ξέρω μπορεί να αλλοιωθεί το ρεπερτόριό του αν μπερδευτεί με άλλα καναρίνια και το δικό σου είναι μικρό, που σημαίνει ότι δεν το έχει ολοκληρώσει ακόμα.
Τα μαλινουά ακούγονται κάπως έτσι:
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Έχει πολλα χαρακτηριστικά από αυτό το κελάηδημα αλλα ακόμα δεν μπορει να το κρατήσει πολυ και το κανει για λιγο και ξανα παλι. Ίσως φταιει η αλλαγη του περιβάλλοντος, ίσως το οτι ειναι μικρο, ίσως και τα δυο. Μπορώ εγω να κανω κατι για να το βοηθισω; Στον ακάλυπτο που το χω ακούγονται και άλλα καναρινια να κελαηδανε, θα βοηθιθει απο αυτο ή θα αλλοιωθεί; Τώρα για το ραμφος πραγματικά δεν ξερω. Ελπίζω να μην ειναι υβριδιο γιατι αν δεν κανω λαθος αυτα δεν μπορουν να δωσουν απογονους.
 
Τι μπορεί να σημαινει αυτό?
Τίποτα ανησυχητικό, παρά μόνο ότι μπαίνουν κάποιες αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι καθαρόαιμο μαλινουά. Για να γίνει μια σύγκριση, αυτή είναι θηλυκή Μαλινουά. Η φωνή θα δείξει πάντως.

waterslager_chicks.webp

Να τα χαίρεσαι, είναι και τα δύο πολύ όμορφα.
 
Μπορώ εγω να κανω κατι για να το βοηθισω;

Στη θέση σου η προτεραιότητά μου δεν θα ήταν να διατηρήσει τη φωνή στο 100%, αλλά να κοιτάξεις να μάθεις σε περίπτωση που έχεις αμφιβολίες τα βασικά της διαμονής και της διατροφής. Να τα έχεις σταθερά και προστατευμένα σε έναν χώρο. Να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τη δύση και την ανατολή του ηλίου. Να είναι καθαρά. Να περάσουν την πτερόροια σωστά. Προφανώς δεν θα έχεις σκοπό να το κατεβάσεις σε διαγωνισμό. Οπότε η απάντηση στην ερώτησή σου είναι να το αγαπάς και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. :)
Παίζε του και καμιά φωνούλα μαλινουά από το internet να συγκρίνεις!
 
Η φωνή θα δείξει πάντως.
Να τα χαίρεσαι, είναι και τα δύο πολύ όμορφα.
Ευχαριστώ πολύ. Όταν ωριμάσει λίγο η φωνή του και πάρει το κολάι θα προσπαθησω να το ηχογραφίσω προκειμένου να μου πείτε και σεις τις γνωμες σας εαν μπορειτε.
 
Προφανώς δεν θα έχεις σκοπό να το κατεβάσεις σε διαγωνισμό.
Σιγουρα δεν έχω στο μυαλό μου διαγωνισμούς. Τα έχω στο μπαλκόνι γιατι δεν γινεται μεσα στο σπιτι αλλά με δυχτυ στο ένα κλουβι και σήτα στο άλλο για να τα προστατευσω απο αρπακτικά. Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλες! Πιστευω ολα θα πανε καλα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σας ευχαριστω πολυ ολους. Παρατειρησα σήμερα και κατι άλλο στο ραμφος του αρσενικου. Αν κανει κανεις πολυ ζοομ στην εικόνα θα δει απο κατω ενα μικρο εξογκοματακι. Αυτο δεν το χα δει εξ αρχης αλλα δν νομιζω και να μην υπηρχε και να γινε τωρα. Δεν φαινεται ωστόσο να χει κάποιο προβλημα και ειναι ιδιαιτερα δραστήριο. Όμως αυτό το ράμφος με έχει παραξενευσει πολυ. Ακραίο σενάριο αλλα θα την πω τη βλακεία μου: Υπάρχει περίπτωση να ναι γενετική ανωμαλία λόγω αιμομειξίας; Αυριο το απογευμα αν μπορέσω θα ανεβάσω φωτογραφία.
 
Back
Top