Ασθένειες Ξανά με πτερόρροια το καναρίνι

Εγγραφή
17 Μαϊ 2018
Μηνύματα
985
Πόλη
Αθήνα
Ένα από τα καναρινια μου ενώ είχε τελειώσει την πτερροροια του και είχε αρχίσει να τραγουδα σιγά σιγά ξανά άρχισε να χάνει φτερά. Δε μου αρέσει αυτό και δε μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται. Διατροφή:αυγο, αντράκλα, βλητα, μηλο, σπόρους.
 
Συνήθως τέτοια εποχή όταν κάποια πουλακια περνάνε νωρίς πτερορια να περάσουνε δύο φορές. Είναι ταλαιπωρία για το πουλακι και πόνος και έτσι θα πρέπει να του εξασφαλίσεις καθημερινά φρέσκο νεράκι, τροφη φρέσκια και πλούσια σε σπορια, αλλά και βιταμινες από φρούτα λαχανικά.
 
Τέτοια εποχή κατά 90 τα εκατό χάνουν φτερα λόγο πτεροριας. Δεν ανέφερα κάτι άλλο σε προηγούμενη ανάρτηση μου λόγο του ότι δεν αναφέρει ότι δεν τρώει η ότι η κουτσουλια του είναι χρωματική περίεργη. Εαν ήμουν στην θεση του δεν θα το έπιασα το καναρινι να δω την κοιλιά του διότι είναι ότι χειρότερο αυτήν την περίοδο. Εαν ειναι κατι που τον χαλάει αν και η συμπεριφορά τους σε περίοδο πτεροριας είναι χάλια καλό θα ήταν να βγάλει μια φωτο κοιλιά και κουτσουλια.
 
Τάσο, για να μην συνεχίσω τις ερωτήσεις, θα σου πω ότι κι εμένα συχνά τα Καναρινια μου έχουν πτερορροια επί οπωσδήποτε 2+ μήνες, με εξάρσεις και υφέσεις, υπό την έννοια ότι ξεκινούν, χαλούν μερικά φτερά, πούπουλα έπειτα, πάλι κάποια φτέρνα και ούτως καθεξής. Όμως δεν αλλάζουν στην ίδια περίοδο πάνω από μια φορά φτερωμα. Αν στην περίπτωση σας είναι έτσι, τότε ενδεχομένως να συντρέχουν πολλοί - διαφορετικοί λόγοι, όπως κάποιο στρες, φόβος..., διατροφικές ανεπάρκειες, αλλαγή στο μικροκλίμα, φωτεινότητα ( πχ μια τέντα ανεβασμένη επί μακρον), κάποια ασθένεια ή σχεδόν οτιδήποτε που μπορεί να διαταράσσει τον κύκλο ζωής του πτηνού. Επομένως, σκέψου, υπολόγισε τι θα μπορούσε να συμβαίνει, αποκλείοντας ό,τι μπορεί πράγματι να απορριφθεί, εμπλούτισε το σιτηρέσιό του και βλέπουμε.
 
Back
Top