Ασθένειες Πότε θα κάνουν πτερόρροια τα καναρίνια μου;

@mpalitsas ανάμεσα στο bella και περιλα διάλεξε περιλα δαγκωτο, επίσης αν πας σε βιολογικα μπορείς να πάρεις τσια,κινόα,σουσάμι και σουσάμι μαύρο όπως και σπόρους από μάραθο.
 
Οι μεμονωμένοι σπόροι υπάρχουν σε αρκετά καταστήματα και σε χυμα μορφή.
Δηλαδή μπορείς να παρεις 100γρ. από τον κάθε ένα.
Στο site του καναρινοκοσμου έχει αρκετή ποικιλία και τα εξηγεί και αναλυτικά.
Άλλο ένα μαγαζί που μπορείς να δεις είναι και το online pet.
Και τα 2 κάνουν διανομή κατ'οίκον αν δεν μένεις κοντα.
Εσυ για καναρίνια θέλεις τους extra σπόρους ή για ιθαγενή;
 
Ένα μίγμα από 100γρ καναβουρι, νιζερ, τσία, σουσάμι είναι αρκετό για ένα καναρίνι.
Το καναβουρι θα το βάζεις σε ξεχωριστή αυγοθηκη γιατί έχει μεγάλα τσοφλια και θα υπερκαλυπτει τους μικρους σπόρους με αποτέλεσμα να τους πετας τσάμπα.
 
Αν και λίγο οφ τόπικ, είναι ενδιαφέρουσα η αντίθεση ανάμεσα στο πόσο κάθετοι είμαστε στην αγορά συσκευασμένων μιγμάτων σπόρων ξορκίζοντας με πάθος τα χύμα μίγματα και στην ευκολία με την οποία προτείνουμε την αγορά έξτρα σπόρων σε μικρές ποσότητες, δλδ χύμα !

Δεν το λέω για κάποιον συγκεκριμένα απλά μου κάνει εντύπωση γιατί το βλέπω συνεχώς.
 
@PantelisTs κι εγώ συμφωνώ με τον @patrickios. Δεν μου πάει καρδιά με την χύμα εκτός εάν έχεις την Απόλυτη εμπιστοσύνη. Αλλιώς καλύτερα νομίζω είναι ότι βρούμε συσκευασμένα στα βιολογικά προϊόντα κ ότι δεν έχουν, αναγκαστικά συσκευασμενη του κιλού. Το ξέρω είναι κόστος αλλά ...
 
@MARY58 Δεν το είπα υποστηριζοντας ακριβώς αυτό.

Απλά με αφορμή την αντίθεση που επισήμανα ήθελα να τονίσω πόσο σχετικά είναι όλα και γιατί δε χρειάζεται να είμαστε απόλυτοι ή υπερβολικοί σε ορισμένα ζητήματα.

Αν γίνει ένα νέο σχετικό θέμα μπορώ κάποια στιγμή να εξηγήσω.
Τώρα εδώ είμαστε οφ τοπικ.
 
@ianos Εγώ πέρα από 1με 2 φορές το πολυ την εβδομάδα αυγό τους βάζω πέρλες με αυγοτροφη και σκουλήκι. Επίσης σε κάποια αυγοθήκη τους βάζω τριμμένο αμύγδαλο οπως και βιταμίνες στο νερό κάποιες μέρες.
 
@PantelisTs αν το πάρεις πχ στην προετοιμασία για αναπαραγωγή και το δίνεις καο στα μικρά και στην πτεροροια τότε πάρε 1kg από το καθένα και μοίρασε το ισόποσα θα σου φτάσει άνετα για αυτό ~ 7-8 μηνο....
 
Αλλιώς καλύτερα νομίζω είναι ότι βρούμε συσκευασμένα στα βιολογικά προϊόντα κ ότι δεν έχουν, αναγκαστικά συσκευασμενη του κιλού. Το ξέρω είναι κόστος αλλά ...
Πάνω σε αυτό θα ήθελα να κάνω μια ....παράκαμψη....δεν είμαι βέβαιος για αυτό που θα πω, αλλά αν γνωρίζει κάποιος ας συμπληρώσει (ή διορθώσει): έχω την εντύπωση ότι πολλά από τα μη βιολογικά μείγματα σπόρων ακτινοβολούνται (νομίζω με uv) ώστε να μην φέρουν μολυσματικό φορτίο, τουλάχιστον κατά τη συσκευασία τους. Έχω επίσης την αίσθηση ότι κάτι τέτοιο ή έστω μια ανάλογη απολύμανση, δεν θα επιτρέπεται σε βιολογικούς σπόρους. Αν πράγματι είναι βάσιμες οι παραπάνω εικασίες, τότε σαφέστατα ένας βιολογικός σπόρος θα φέρει μεγαλύτερη δυνητική επιβάρυνση βιολογικών επιμολύνσεων από ό,τι ένας πιο συμβατικός συσκευασμένος, εννοείται βέβαια και μεγαλύτερη ενδεχομένως θρεπτική αξία, πιο φιλικός προς το περιβάλλον κλπ.
Αν γνωρίζει κάποιος σχετικά ας μας πει.
 
Back
Top