Αναπαραγωγή Ξανα μπαμπας ο Ιβαν (cockatiel)

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης melagio80
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν ξερω την ηλικια του γιατι δεν φοραει δαχτυλιδι.
Οταν τον πηρα δεν φροντισα να ρωτησω, μου ειπαν μονο οτι ηταν μικρος.
Εγω τον εχω 6 χρονια!

Xαχα...
Ολο ετσι λεω και ακομα να ερθει η επομενη φορα!
Θα προσπαθησω αυριο να κανω μια οωσκοπηση και αν ειναι να τους βγαλω τη φωλια και σιγουρα ξανα τον Μαϊο.
Δεν θυμαμαι καλα αλλα τοτε ειναι η αναπαραγωγικη τους περιοδος;

Καθολη την διαρκεια μπορεις να τα ζευγαρωνεις αρκει αν θες να τα ζευγαρωσεις το χειμωνα πρεπει να χεις και την καταλληλη θερμανση.Φοβαμαι Ιωαννα οτι ο Ιβανακος ισως ειναι λιγο μεγαλος για ζευγαρωματα γι αυτο και τα αυγα ειναι ασπορα.

Μιλουσα με ενα μελος απο εδω μεσω FB που χει κι εκεινη κοκατιλ και την ρωτησα αν θα τα ζευγαρωσει και μου πε οτι καποιος της εχει πει οτι πανω απο 6 χρονων δεν μπορουν να βγαλουν νεοοσους.

Βεβαια στο λεω με επιφυλαξη γιατι δεν το χω διαβασει προσωπικα καπου ουτε κι εχω την αναλογη εμπειρια σ αυτο.Ισως καποιο μελος αν το χει διαβασει η αν το ξερει απο προσωπικη του εμπειρια, να μπορει να μας βοηθησει.

Μιλουσα με ενα μελος απο εδω μεσω FB που χει κι εκεινη κοκατιλ και την ρωτησα αν θα τα ζευγαρωσει και μου πε οτι καποιος της εχει πει οτι πανω απο 6 χρονων δεν μπορουν να βγαλουν νεοοσους.

Βεβαια στο λεω με επιφυλαξη γιατι δεν το χω διαβασει προσωπικα καπου ουτε κι εχω την αναλογη εμπειρια σ αυτο.Ισως καποιο μελος αν το χει διαβασει η αν το ξερει απο προσωπικη του εμπειρια, να μπορει να μας βοηθησει.

Φωτη δε νομιζω να ισχυει κατι τετοιο. Οι παπαγαλοι ειναι απο τα ζωα που ζουνε αρκετα χρονια και απο τη φυση τους μενουν ζευγαρια μονογαμικα και αναπαραγονται κανονικα για αρκετα χρονια. Ενα κοκατιλ που μπορει να φτασει τα 25 δε νομιζω η φυση να το ειχε φτιαξει ετσι που απο τα 6 του να μην μπορει να αναπαραχθει αλλο. Και 6 χρονων εγω δεν το θεωρω και τοσο μεγαλο εκτος και αν το ειχε καποιος που το εχει "ξεθεωσει" στις γεννες.

Τα αυγα ηταν ασπορα παλι...
Λετε να φταιει οντως η ηλικια του Ιβαν;
Το θηλυκο σε ποια ηλικια ειναι ετοιμο για γεννα;
Φοβαμαι πως δεν εχει κλεισει τα 2 χρονια.

😕

Ιωαννα τα θηλυκα κοκατιλ μπορουν να ζευγαρωσουν κι οταν κλεισουν το ενα ετος της ηλικιας τους. Οποτε δεν φταιει ουτε αυτο. Προσπαθησε με μια καλη προετοιμασια ξανα την ανοιξη.

h thilikia mporei na zeygarosei kai na kanei ayga kai 12 mines meta th genisi tis... omos ayto einai poli epikindino gia ti zoh ths... ta poulia mas den petane toso poli oso eleftheroi papagaloi den kouniounte toso poli...kai h thilikia mporei na einai poli adinami gia na genisi to proto ths aygo sthn ilikia 12 minon...

Otan symplironoun 2 xronia zois pernoun to fisiko tous megethos kai einai arketa etimoi gia zeygaroma... (an ontos exoune kali frontida kai kali diatrofi).

Krima pou einai klouvia ta ayga...
Mipos xreazontai kaliteri proetimasia?

Μπορει οντως να φταιει η προετοιμασια...
Παλι ομως ζευγαρωσαν και η φωλια ειναι ακομα εκει, φοβαμαι πως παλι θα εχω αυγα!

δεν ξερω τι πρεπει να κανεις... φανταζομαι ομως πως ακομα και η γεννιση των αυγων καταπονει τη θηλυκια...

Σιγουρα ναι, το καταλαβαινω αυτο.
Αλλα επειδη την βλεπω μεσα, θα αφησω και αυτη τη φορα να δω και αμεσως θα τους την βγαλω τη φωλια!

Back