Ασθένειες Ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς σε συνδυασμό με φούσκωμα φτερών

Dhmhtra 22

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαρ 2022
Μηνύματα
20
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας, έχω παρατηρήσει πως τις τελευταίες δύο μέρες το καναρίνι μου φουσκώνει υπερβολικά. Συνέβει ξαφνικά ενώ ηταν υγιέστατο και άκρως ενεργητικό. Κελαηδούσε, πηδούσε από κλαδί και από άκρη σε άκρη. Τις τελευταίες δύο μέρες φουσκώνει και κοιμάται στον πάτο του κλουβιού στην γωνία. Επίσης πίνει πάρα πολύ νερό. Εχει ευστάθεια, υπάρχουν στιγμές που πηγαίνει από άκρη σε άκρη, τρώει, αλλά παραμένει φουσκωμένο υπερβολικά. Τα φτεράκια του δείχνει να μην μπορεί να τα στηρίξει και ψιλότρεμει.Τι μπορεί να συνέβει ξαφνικά;Εγινε πολύ ξαφνικά. Υπάρχει περίπτωση να συνέβει λόγω του ότι τον χώρισα από τα άλλα δύο που θέλω να ζευγάρωσω;
 
Καλησπέρα.
Τις τελευταίες δύο μέρες φουσκώνει και κοιμάται στον πάτο του κλουβιού στην γωνία.
Αυτό είναι δείγμα αρρώστιας, καλό θα είναι να εξεταστεί από Κτηνίατρο με γνώσεις στα πουλιά.
 
....να συμπληρώσω στο παραπάνω μήνυμα του @ΙΩΑΝΝΗΣ@ ....κι επειδή ο μεταβολισμός των πτηνών είναι πολύ ταχύς, και ενστικτωδώς τα πουλιά "κρύβουν" την όποια αδυναμία τους ώστε να μην στοχοποιηθούν από τους φυσικούς θηρευτές τους, και όταν πλέον έχει προχωρήσει η ασθένεια φαίνονται τα συμπτώματά της από τη στάση και τη συμπεριφορά τους, θα πρέπει όσο το δυνατό πιο σύντομα να επισκεφτείς γιατρό.
Τους δίνεις χύμα τροφή ή συσκευασμένη επώνυμη της οποίας τη συσκευασία έχεις ανοίξει εσύ;
Χορταρικά - κηπευτικά κλπ τους έχεις δώσει πρόσφατα; Αν ναι, ήταν καλά πλυμένα;
Έχει στα κεράτινα μέρη του (ράμφος και πέριξ αυτού, πόδια) κάποιο τσίμπημα από κουνούπι;
Ελπίζω πολύ σύντομα να επισκεφτείς γιατρό και όλα να πάνε καλά και να είναι αντιμετωπίσιμο.
 
@ianos Η τροφή που τους Δίνω είναι συσκευασμένη (είναι η prestige).Το τελευταίο διάστημα τους είχα δώσει μπρόκολο. Αλλά είχαν φάει όλα το οποίο συνήθως το πλένω με μήλοξίδο.Γενικά ηταν πολύ καλά, κελαηδούσε,ηταν απόλυτα ενεργητικός. Εγινε πολύ ξαφνικά. Σήμερα είναι πολύ καλύτερα. Εβγαλα το χώρισμα, οπότε βλέπει και τα άλλα δύο πουλιά και του έβαλα λίγο αυγό. Δεν έχει κάποιο τσίμπημα οχι. Επίσης καθαρίζονται σχολαστικά τα παντα στο κλουβι λόγω περσινής απώλειας πλέον είμαι πολύ σχολαστική με την καθαριότητα τους για να μην δημιουργηθεί κάποια αρρώστια. Πραγματικά δεν ξέρω τι συνέβει έτσι ξαφνικά.
 
Κοίτα, ο ίδιος καλού - κακού (αλλά και, χωρίς να θέλω να σε αγχώνω, αλλά νιώθω ότι οφείλω να σου το πω, επειδή μου έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι συχνά υπάρχει μια "αναλαμπή" πριν τη μη - αναστρέψιμη πτώση της υγείας) θα έλεγα να το πήγαινες στον γιατρό να το κοιτάξει...έρχεται και ΣΚ.
Κατά τα άλλα εύχομαι να ήταν κάτι που ήδη πέρασε.
 
@ianos Δείχνει μια βελτίωση απλά. Δεν έχει επανέλθει.Φουσκώνει και πάλι, κοιμάται ενώ δεν θα έπρεπε, οπότε κάτι έχει. Ισως δευτέρα το ελέγξει ο πτηνιατρος της Κομοτηνής.
 
@Midblue μια χαρά. Υγιέστατος και απόλυτα ενεργητικός. Ξεσηκώνει όλη τη γειτονιά όταν κελαηδάει. Ενίσχυσα την διατροφή του, του έβαζα βιταμίνες στην ποτίστρα. Είχα βάλει μια μέρα τενιαζιν μήπως είχε κάτι.όλα τέλεια. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.😊😊😊
 
Back
Top