Γενικά Ξαφνική επιθετικότητα σε κόκατιλ 1,5 ετών

Καλημέρα σας! Εχω ενα κόκατιλ 1 , 5 ετων . Ενω τόσο καιρό καθόταν κ του χαιδευα το κεφαλάκι ξαφνικά εχει αλλάξει συμπεριφορά . Μου επιτιθετε συνεχώς . Τι μπορει να συμβαίνει ?

Σε ποιες στιγμές σου επιτίθεται. Το κάνει όταν πλησιάζεις το κλουβί, όταν πας να το χαϊδέψεις, όταν είναι έξω ή κοντά σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο/παιχνίδι; Μήπως έχει αλλάξει κάτι τελευταία στον χώρο, στο κλουβί, στο πρόγραμμα ύπνου/φωτισμού ή στη ρουτίνα του;

Επίσης, κατά τα άλλα τρώει και κινείται κανονικά ή έχεις δει κάποια αλλαγή στη διάθεση, στις κουτσουλιές ή στη φυσική του κατάσταση;

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Τρωει κινειται κανονικά ανταποκρινετε στα σφυριγματα μου . Στονομα του οταν του μιλώ. Οι κουτσουλιες του κανονικές. Το μόνο που αλλαξα του δινω σιταρι βρεγμένο κ τρωει . Οταν πλησιαζω αμεσως κανει την κινηση να με τσιμπίσει κ οταν πάω να του χαιδεψω το κεφαλάκι του με τσιμπά .Κάνει εντονα το σχήμα καρδιας με τα φτερά του κ μου λέει αυτο που εχει μάθει θέλω φιλάκι .

Δεν μου κάνει για θέμα υγείας, από τη στιγμή που τρώει, κινείται, ανταποκρίνεται και οι κουτσουλιές του είναι κανονικές. Το άνοιγμα των φτερών σε "καρδιά", μαζί με το τσίμπημα όταν πας για χάδι, μου κάνει περισσότερο για θέμα ορμονικό/αναπαραγωγικής διάθεσης.

Καλό θα ήταν να περιορίσεις τα χάδια, τα φιλάκια και γενικά την πολλή επαφή. Μην επιμένεις όταν κάνει κίνηση να τσιμπήσει· απλώς σταματάς και του δίνεις χώρο.

Το βρεγμένο σιτάρι επίσης καλύτερα να μη δίνεται συχνά αυτή την περίοδο, γιατί μπορεί να λειτουργεί ενισχυτικά. Κράτησε σταθερό πρόγραμμα ύπνου, με αρκετές ώρες ησυχίας και σκοτάδι το βράδυ, και βλέπεις πώς πάει τις επόμενες μέρες.

• Like
Αντιδράσεις: gano__
Back