Αναπαραγωγή Ξεκίνησαν την αναπαραγωγή, η κανάρα έχει 4 αυγά

Καλημερα σας. Με συγκρατημενη χαρα σας ανακοινωνω οτι βγηκε με διαφορα 4 ημερων και το δευτερο μπομπιρακι. Μακαρι να επιζησει απο το μεγαλυτετο αδερφακι. Ας ελπισουμε οτι η μανα θα το ταισει κανονικα και δε θα τα τρωει ολα το μεγαλυτερο.
 
Καλημερα σας. Με συγκρατημενη χαρα σας ανακοινωνω οτι βγηκε με διαφορα 4 ημερων και το δευτερο μπομπιρακι. Μακαρι να επιζησει απο το μεγαλυτετο αδερφακι. Ας ελπισουμε οτι η μανα θα το ταισει κανονικα και δε θα τα τρωει ολα το μεγαλυτερο.
Πες μας κάτι.έχει άλλα αυγά η φωλιά;
Λοιπόν: Αν δεν υπάρχουν άλλα αυγά προς εκκόλαψη, θα βάλεις άλλα δύο ομοιόματα αυγών (ψεύτικα), ώστε ο μικρός να στηρίζεται πάνω και να μην ποδοπατηθεί αλλά και να μπορεί να σηκώσει το λαιμάκι του να ζητήσει τροφή.
 
Εχω αλλα 2 αυγα, που απο την ωοσκοπηση εδειξαν κενα. Ψευτικα δεν εχω.
 
καλημερα παιδια, τα μπομπιρακια μου ειναι και τα 2 μια χαρα, απο οτι βλεπω ταιζονται μονο απο την μητερα, η οποια περναει περισσοτερες "ωρες" εξω απο την φωλια την ημερα. Το ενα ειναι καπου 8 ημερων και το αλλο ειναι καπου 3 ημερων, παντως μες την φωλια μου φαινονται και τα 2 ισα. Αυριο αν μπορω θα σας βγαλω φωτος. Επισης να πω, οτι τα αυγα που ηταν ασπορα η τα μικρα τα εσπρωξαν εκτος φωλιας η η μανα., παντως τα βρηκα στο πατο.
 
Να σου ζησουν τα ξανθουλακια!

Για τη καθαριοτητα της φωλιας απλα δωσε λιγο χρονο στην καναρινουλα σου και θα της βγει και το ενστικτο! Στο πλεξιμο της φωλιας τα πηγε αρκετα καλα!

Για το μικρο θα ειναι λιγακι δυσκολα τα πραγματα. Θα πρεπει να τσεκαρεις καθε μερα πως εχει φαγητο στο λαιμο και πως ταιζεται απ την μαμα. Αν δεις και η διαφορα τους σε μεγεθος ειναι υπερβολικα μεγαλη και το μικρο δεν ταιζεται τοτε μπορεις να βοηθησεις και εσυ με ταισμα στο χερι, αν εχεις εμπειρια.

Επισης να πω, οτι τα αυγα που ηταν ασπορα η τα μικρα τα εσπρωξαν εκτος φωλιας η η μανα., παντως τα βρηκα στο πατο.
Πηγαινε παρε μερικα ψευτικα (θα σου χρειαστουν στην επομενη γεννα για την αντικατασταση αυγων) και βαλε 2 οπως σου ειπε προηγουμενως ο Γιαννης. Θα τα βοηθησει στο να στηριζονται κυριως το μικροτερο.
 
Σε ευχαριστω Αλικη, η μοναδικη εμπειρια για ταισμα στο χερι, ειναι απο αμετρητα κοκατιλ και φυσικα το παιδι μου (αφρικανικος γκριζος) οπως καταλαβαινεις, μακαρι να μην χρειαστει να το κανω για καναρινακι. Απο οτι βλεπω μεγαλη διαφορα σε μεγεθος δεν βλεπω, απο οτι βλεπω ταιζονται κανονικα διοτι σημερα και των 2 ο προβολος ηταν αισθητα φουσκομενος. Αυριο θα εχετε φωτος.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top