Αναπαραγωγή Ξεκίνησε το στρώσιμο της νέας φωλιάς

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης StathisS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλημέρα σε όλους! Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες. Σήμερα είχα το τελευταίο αυγό της δεύτερης γέννας 6 στο σύνολο. Αντε να δούμε τι θα δούμε. Πιστεύω βέβαια πως όταν απογαλακτιστούν τα μικρά της πρώτης γέννας τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα και πιο ευρύχωρα. Εκείνο όμως που με προβληματίζει είναι αν τελικά επιβιώσουν και τα έξι τα μικρά 8 καναρίνια μέσα στη ζευγαρώστρα θα γίνει χαμός. Μήπως υπάρχει κάποιος στάδιο μετά την γέννηση των νεοσσών για να τα μεταφέρω σε μεγαλύτερο; Δηλαδή κάναρο κανάρα και τους νεοσσούς της δεύτερης γέννας; Επίσης στην πρώτη γέννα ενώ βγήκαν τρία μικρά την 6η μέρα το ένα το πλάκωσαν τα άλλα δύο και το έσκασαν. Τώρα που είναι 6 μήπως πρέπει να τα βάλω και σε μεγαλύτερη φωλιά από νωρίς;Webp.net-resizeimage(16).webp
 
@StathisS φίλε τώρα είδα το ερώτημα σου! Θεωρω το συμβάν τυχαίο γεγονός κ να μην σ ανησυχεί ! Οπως θα πουν κ οι εμπειρότεροι έχουν επιβιώσει φωλιές κ φωλιές νεοσσων με 6αδες παρότι δεν συνηθίζεται! Τωρα για το χώρο που λες μεγαλώνοντας σίγουρα θα χρειαστεί να τα μεταφέρεις μετά τον απογαλακτισμό σε πιο ευρύχωρο κλουβί τα μικρά ! Ο πατέρας έτσι κ αλλιώς θα πάει στο δικό του κ η μάνα να ησυχάσει κ να ξεκουραστεί επίσης εφόσον δεν θέλεις τριτη γεννα αν θυμάμαι καλά !
 
@Giannis77 σε ευχαριστώ φίλε μου. Απλά σκεφτόμουν με την εκκόλαψη των νεοσσών να τα μεταφέρω όλα μαζί σε μια μεγάλη κλουβιά.
 
@StathisS τελικά δακτυλίδια ανοικτού τύπου έβαλες; Επειδή τώρα μου ρθε στο μυαλό μηπως ξέρεις ποτέ μπορούμε να βάλουμε; Είναι εύκολη η εφαρμογή τους;δεν έχω βάλει απλά το σκεφτόμουν τώρα κ ειπα να ρωτησω
 
@Giannis77 φίλε δεν εβαλα ακόμα. Επειδή δεν απογαλακτιστηκαν ακόμα και στο ίδιο κλουβί είναι και η θηλυκια στη δευτερη γεννά είπα να μην τα ταράξω. Μόλις τα βάλω στην κλουβα θα βάλω. Αν και είδα δαχτυλίδια ανοιχτό τυπου έχει ένα πλαστικο εργαλείο που τα περνας. Ευκολο μου φάνηκε!
 
@Tony Forpus δώσε λίγο πληροφορίες περισσότερες γιατί σκέφτομαι να βάλω να τα ξεχωρίσω σε αρσενικά θηλυκά ημερομηνιες κλπ στα λίγα που θα κρατήσω για εμένα
 
@Giannis77
Τα πλαστικα με το εργαλειακι που ανέφερε και ο Σταθης σου προτεινω, μπαινουν ευκολα αλλα βγαινουν και εύκολα αν χρειαστει κατι τετοιο.
Δεν θα σε δυσκολεψουν καθολου.
 
Στη μέση κατά μήκος έχει μια εσοχή. Από την άκρη βάζεις το δαχτυλίδι το οποίο όσο το πιεζεις ανοίγει. Μετά το προσαρμοζεις με την εσοχή στο ποδι του καναρινιου και μετακινώντας το κλείνει στο ποδι. Η εξήγηση μου είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Δεν το έχω κάνει έτσι μου το εξήγησαν.
 
Back
Top