Αναπαραγωγή Ξεπουπούλιασμα νεοσσών και πατέρα

κυριάκος

PB New Member
Εγγραφή
25 Φεβ 2008
Μηνύματα
6
Πόλη
Κασσανδρεία
Καλησπέρα σε όλους, κν και έχω διαβασει σχετικα με το μαδημα των μικρων απο την μανα οταν κανει νεα φωλια θα ηθελα την βοήθειά σας.
Εχω 3 μικρα 20 περιπου ημερών και η κανάρα αρχισε να τα μαδαει για να φτιαξει νεα φωλια το ιδιο κανει και με τον αρσενικό.
(Ηζευγαρώστρα μου ειναι 40Χ30 χωρίς ενδιαμεσο χώρισμα και η φωλία με τα μικρα εξωτερική ενώ η αλλή εσωτερική)
 
Συνήθως οι κανάρες ξεκινούν το "χτίσιμο" νέας φωλιάς πριν τον απογαλακτισμό των νεοσσών της προηγούμενης γέννας. Η έγκαιρη τοποθέτηση νέας θέσης για φώλιασμα και η καθημερινή τροφοδοσία με υλικό φωλιάς είναι απαραίτητα στοιχεία για τη συνέχεια. Για την αποφυγή χρήσης από την κανάρα των φτερών και πούπουλων του συντρόφου και των νεοσσών θα πρέπει να δημιουργήσουμε αντιπερισπασμό με την παροχή κατάλληλου και δελεαστικού υλικού φωλιάς. Για παράδειγμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λινάτσα σε συνδυασμό με βαμβάκι. Με τη λινάτσα η κανάρα "οικοδομεί" το σκελετό της φωλιάς, ενώ με το βαμβάκι τελειώνει το δημιούργημά της.
Αν επιμένει στα πούπουλα..., ξηλώνουμε το πουπουλένιο μας πάπλωμα και της διαθέτουμε το περιεχόμενο! :D
 
και εγω εχω ενα ζευγαρι το οποιο κανει ακριβος το ιδιο πραγμα με το δικο σου ζευγαρι και ο καλυτερος τροπος ειναι να βαλεις τα μωρα μονο του στην μια πλευρα της ζευγαρωστρας και στην αλλη πλευρα τον αρσενικο για να ζευγαρωνει με την θηλυκια σου ετσι και τα μωρα θα ταιζοντε απο το διαχωριστικο σιγουρα και εσυ θα εχεις επιτυχια στην επομενη γεννα.
 
Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις την κανάρα ξεχωριστά και τα μωρά με τον πατέρα από την άλλη μεριά του διαχωριστικού. Συνήθως η κανάρα τα καταφέρνει από μόνη της μια χαρά όσον αφορά το φτιάξιμο της φωλιάς, ενώ αν αφήσεις τα μικρά μόνα τους μπορεί να μην ταίζονται όπως πρέπει και να έχεις πρόβλημα. Όλα αυτά βέβαια με την προύπόθεση ότι ο πατέρας ταίζει πράγμα που για να το διαπιστώσεις θα πρέπει να παρατηρήσεις προσεκτικά τι γίνεται,
 
Το θέμα έχει απαντηθεί ορθά, και μάλιστα
απο την πρώτη απάντηση. Ολα τα υπόλοιπα
μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν λύσεις
με την προυπόθεση και μόνον, οτι η κανάρα
αγνοεί το υλικό φωλιάς και συνεχίζει να μαδάει
αρσενικό και νεοσσούς. Πράγμα που δεν πρόκειται
να συμβεί ούτε μια στα χίλια αν ακολουθηθούν οι
οδηγίες της πρώτης απάντησης.
 
Το μονο που εχεις να κανεις ειναι να στησεις δευτερη φωλια και να προσφερεις αφθονα υλικα για το γεμισμα της φωλιας(ολα αυτα με την προυποθεση οτι το κλουβι δεν εχει χωρισμα, γιατι αλλοιως υπαρχουν αλλες λυσεις.)
 
Τους πρόλαβα στο παραπέντε!
 

Συνημμένα

  • PICT0404 copy.webp
    PICT0404 copy.webp
    21,4 KB · Προβολές: 128
Αυτο που εχω καταλαβει απο τα δικα μου ζευγαρια ειναι οτι συνηθως οι θηλυκες προτιμουν μια συγκεκριμενη θεση στην ζευγαρωστρα για την φωλια τους, ετσι οταν εχει μεσα μικρα και η καναρα αρχιζει και ξαναζηταει (γινεται ανησυχη και την κυνηγαει ο καναρος) παιρνω την φωλια με τα μικρα και την βαζω σε αλλη θεση.Στην θεση που ηταν αυτη η φωλια με τα μικρα βαζω καινουργια και φυσικα νημα για το χτισιμο. Οι γονεις συνεχιζουν να ταιζουν τα μικρα και φτιαχνουν παραλληλα και την καινουργια φωλια. Οταν αρχισουν και πετανε τα πιτσιρικια βαζω χωρισμα γιατι ενοχλουν την καναρα, και τα ταιζει ο πατερας μεσα απο τα καγκελα.
Εχω προσεξει μεχρι τωρα οτι φετος οι αρσενικοι ειναι ιδιαιτερα επιθετικοι με τις καναρες, αλλα ξεπουπουλιασμα δεν εχω δει.
 
Back
Top