Παρατήρησα σήμερα ότι η κανάρα μου ώρες-ώρες ξύνει το μάτι της τριβοντάς το στο κλουβί με αποτέλεσμα να έχει χάσει πούπουλα γύρω από αυτό! Επειδή είναι σε περίοδο γέννας-κλωσσήματος δεν μπορώ να την ταλαιπωρώ συνεχώς με κολλήρια! Τι μπορώ να κάνω;
Να συμπληρώσω ότι διάβασα ένα ανάλογο θέμα στο φόρουμ αλλά δεν με καλύπτει και επιπλέον πρέπει να πω ότι οι συνθήκες μέσα στο κλουβί είναι πάρα πολύ καλές και δεν υπαρχει βρωμιά!
ελα νατασα δεν φαινεται να ειναι κατι σοβαρο δε με βοηθαει και φωτογραφια σου βαλε κολυριο τομπρατεξ η αλοιφη fucidin για οφθαλμολογικες λοιμωξεις καλο θα ηταν να κανεις και μια αντιβιωση στο νερο τεραμυκινη. Καλο καθαρισμο του κλουβιου και οτι εχει μεσα αυτο τωρα οτι κλωσαει η καναρα ειναι λιγακι δυσκολο το ξερω αλλα τι να κανεις
Ευχαριστώ πολύ. Ξέρετε είναι δύσκολο να πιάνω 3 φορές τη μέρα το πουλάκι και να του βάζω αλοιφή ή κολύριο και μάλιστα τωρα που βρίσκεται σε αυτή τη φάση. Όσο για την αντιβίωση, είναι σωστό να βάζω στο νερό αντιβίωση και να πίνει και το άλλο πουλάκι που είναι υγιέστατο;
Πριν βαλεις την αλοιφη καθαρισε τον οφθαλμο με Φ. Ο 0.9% ριχνοντας 1-2 σταγονες μεσα και γυρω απο το ματι την αλοιφη να την βαζεις 1-2 φορες την ημερα για 7 ημερες λογικα σε 3 μερες θα πρεπει να δεις μεγαλη βελτιωση!
Το συγκεκριμενο προβλημα το ειχα και εγω με εναν αρσενικο με 3 μερες μπανιο και χωρις να πιασω καθολου το πουλι το προβλημα λυθηκε και το πουλι ειναι μια χαρα. Ταπαιδια στο forum μου ειπαν για το τομπρεξ αλλα δεν προλαβα να το βαλω καν. Δεν ξερω αν ειναι συμπτωση που με το μπανιο και μονο εφυγε αλλα εφυγε. Περαστικα στην καναρα και καλα γεννητουρια.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.