Ασθένειες Ογκίδιο στο πόδι και είναι σαν να βγαίνει δεύτερο νύχι

Υπομονή θέλει αρκετές μέρες για να κάνει τον κύκλο του. Δεν μπορείς να το αποτρέψεις με τίποτα.
 
Πόσες γράφει, επτά;
Υπομονή θέλει αρκετές μέρες για να κάνει τον κύκλο του. Δεν μπορείς να το αποτρέψεις με τίποτα.

Δεν έχω κοιτάξει τι γράφει πάνω η κρέμα.. Εφόσον είναι ανθρώπινο αν λέει έως 7 μέρες, σταματάω στις 7 ή συνεχίζω μέχρι να κάνει τον κύκλο του;
 
Δεν μπορείς να το αποτρέψεις με τίποτα.
Για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις, ο ιός της ευλογιάς δεν αντιμετωπίζεται με φάρμακα και πρέπει όντως να κάνει τον κύκλο του και να τελειώσει, αλλά αυτό που σκοτώνει τα πουλιά δεν είναι ο ίδιος ο ιός. Είναι οι επιπλοκές από τα προβλήματα που δημιουργεί, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται και να μην αφήνονται στη μοίρα τους όταν προκύπτουν.

Αλίκη, η άποψή μου είναι ότι από τη στιγμή που μετά από έξι - επτά ημέρες βλέπουμε αυτή την εικόνα, το φάρμακο δεν κάνει χρήση. Θα πρέπει να αλλάξει. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να βρεθεί πιο φάρμακο είναι κατάλληλο, είναι η καλλιέργεια. Διαφορετικά, αλλάζεις φάρμακα (πχ bactroban, celestoderm etc...) ελπίζοντας να το πετύχεις έγκαιρα.
 
Είμαι της γνώμης οτι χρειάζεται κάθε βράδυ μπεταντίν μέχρι να μαραθεί η φλύκταινα. Τίποτε άλλο. Βέβαια αν έχει προηγηθεί εμβολιασμός στην ΙΤΑΛΙΑ στους πρώτους μήνες τις ζωής τους (πιθανότατα), πρέπει να μπουν σ' ένα ετήσιο πρόγραμμα εμβολιασμού για ευλογιά κάθε ΙΟΥΝΙΟ.
 
Σήμερα συμπληρώνει μια εβδομάδα που βάζω κάθε μέρα πρωί βράδυ fucidin. Εγώ προσωπικά βλέπω βελτίωση με την έννοια ότι έχει μειωθεί σε όγκο το ογκίδιο, έχει μαυρίσει και φαίνεται πως σιγά σιγά υποχωρεί, χωρίς να έχει επηρεάσει το δάχτυλο ή το νύχι.
3 μέρες πριν ξεκινήσω fucidin έβαζα betadine και έγινε χειρότερα... Θα βάλω και σήμερα το βράδυ κρέμα να συμπληρώσω την μια εβδομάδα (στις οδηγίες λέει η χρήση να μην ξεπερνάει τις 7 μέρες) και από αύριο αλλάζω θεραπεία..

Οπότε αύριο βάζω κάποια άλλη κρέμα πρωί βράδυ ή μόνο betadine βράδυ;
 
Η εξέλιξη της ευλογιάς είναι συγκεκριμένη. Το μπεταντίν δεν την κάνει ουτε καλύτερα ούτε χειρότερα, Απλά γλυτώνει το πουλί απο επιμολύνσεις, κατα την αναμονή της συμπλήρωσης του κύκλου της ασθένειας.
-Προσωπικά, εκείνο που θα μ' ενδιέφερε να μάθω είναι αν τα πουλιά που ασθένησαν έχουν έλθει σε επαφή μεταξύ τους όλο το προηγούμενο διάστημα και εάν υπάρχουν πουλιά που ήλθαν σε επαφή με τα ασθενούντα και δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα της ασθένειας.
 
εάν υπάρχουν πουλιά που ήλθαν σε επαφή με τα ασθενούντα και δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα της ασθένειας.
Εδώ φαίνεται η εμπειρία και πως αποκτούνται οι γνώσεις... Κατ' ευθείαν στη συλλογή πληροφοριών και στην καταγραφή τους...
 
Το συγκεκριμένο πουλάκι όταν έβγαλε την ευλογια ήταν μόνο του σε κλουβί από καιρό! Το άλλο ήταν μαζί με τα υπόλοιπα στην κλούβα και με το που είδα να φουσκώνει λίγο το ποδαράκι μπήκε μόνο του σε ατομικό κλουβί. Μέχρι στιγμής τα υπόλοιπα δεν έχουν βγάλει κάτι στα πόδια. Τα ελέγχω καθημερινά και φυσικά στα δύο με τα ογκιδια στα πόδια ασχολούμαι τελευταία και με γάντια...
 
Τα δυό που το παρουσίασαν ήσαν και τα δυό απο Ιταλία; ή υπήρχαν και πουλιά που γεννήθηκαν στα χέρια σου.
 
Τα δυό που το παρουσίασαν ήσαν και τα δυό απο Ιταλία; ή υπήρχαν και πουλιά που γεννήθηκαν στα χέρια σου.
Και τα δύο από πετ σοπ.. Άλλες χρονιές από διαφορετικά πετ σοπ. Ο Βάγγος είναι από ένα πετ σοπ στην Ανάβυσσο και μου τον έκαναν δώρο 17 Σεπτεμβρίου του 2007 και δε φοράει δαχτυλίδι οπότε δε ξέρω ούτε από που είναι ούτε και ηλικία. Η κόκκινη είναι αυτή που έχει δαχτυλίδι και την πήρα από ένα πετ σοπ στη Συγγρού πριν 3 χρόνια.
Αν ήταν και τα 2 από Ιταλία τι θα σήμαινε αυτό?
 
Αν ήταν και τα 2 από Ιταλία τι θα σήμαινε αυτό?
Στην Ιταλία, σε αντίθεση με την Ελλάδα υπάρχει το εμβόλιο της ευλογιάς και οι Ιταλοί εκτροφείς κάθε καλοκαίρι εμβολιάζουν τα πτηνά τους. Το καναρίνι με το μπλε δακτυλίδι είναι από Ιταλία και υποθέτω πως θεωρεί ο @mgerom πως είναι τουλάχιστο "παράξενο" να αναπτυχθεί η νόσος σε θεωρικά εμβολιασμένο καναρίνι. Αν δεν κάνω λάθος αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησε την καταγραφή των συνθηκών του περιστατικού. Βέβαια όπως γράφεις έχει χρόνια στην Ελλάδα και προφανώς η προστασία του εμβολίου εξανεμίστηκε...
 
Χρειάζεται επανάληψη του εμβολίου κάθε χρόνο φυσικά, αλλά η παρακολούθηση είναι ένας τρόπος να ξέρουμε πως δουλεύει. Το δακτυλίδι βοηθάει πάντα να έλθουμε κοντά στην αρχική διαβίωση του πουλιού. Η γνώση απο που ξεκίνησε και πώς έφτασε μέχρι την πώληση είναι σοβαρή πληροφορία. Οταν έδωσα εδώ και αρκετό καιρό τον τρόπο εύρεσης του εκτροφέα το έκανα για να γίνει δυνατή η επικοινωνία και η δυνατότητα ερώτησης στον εκτροφέα αν έχει εμβολιαστεί όταν πουλήθηκε. Ταλαιπωρείται κάποιος όσο λιγότερες πληροφορίες έχει και ταλαιπωρεί και το πουλί. Τουλάχιστον η ταλαιπωρία να γίνεται μάθηση όχι μόνον για την περίπτωση που έχει να αντιμετωπίσει κανείς, αλλά και για μελλοντικές αντίστοιχες.
-Τώρα για να έλθουμε και στην ουσία. Η γνώμη μου είναι οτι άν αυτά τα πουλιά που παρουσίασαν την ευλογιά βρέθηκαν κάποια στιγμή στον ίδιο χώρο με κάποια άλλα, γι' αυτά τα τελευταία πρέπει να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση στα πόδια και στην μύτη, μιας και υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να είναι και αυτά φορείς της νόσου, που κάποια στιγμή θα την εμφανίσουν.
 
Κύριε Μάκη είναι υπό στενή παρακολούθηση! Κάθε μέρα ούτως ή άλλως κοιτάω μύτες, πόδια κτλ! Σας ευχαριστώ που για ακόμα μια φορά μοιράζεστε μαζί μας τη γνώση σας και με βοηθάτε στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζω κατά καιρούς! Να στε καλά! :D

Να πω ότι σήμερα έβαλα μόνο betadine στο ποδαράκι και μόνο μια φορά το βράδυ πριν κοιμηθεί.
 
Στην περίπτωση που έχει ευλογιά, πράγματι η ασθένεια θα πρέπει να κάνει τον κύκλο της. Υπάρχουν πολλά στελέχη ιού της ευλογιάς των πουλιών, και κάποια προσβάλλουν και τα καναρινια. Συνήθως ο ιός μεταφέρεται και με το κουνούπι. Άλλοι τρόποι μετάδοσης ειναι σωματικά υγρά όπως βλέννα, αιμα. Για αυτο το προσβεβλημένο πουλί θα πρέπει να μεταφερθεί, όχι μόνο σε δικό του κλουβί, αλλά και σε άλλο χώρο, δωμάτιο δηλαδή.
Υπάρχουν 3 μορφές εκδήλωσης της ασθένειας: η ξηρή, απο την οποία με την κατάλληλη φροντίδα το πουλακι επιβιώνει, η υγρή και η σηπτική μορφή στις οποίες το πουλί καταλήγει. Στην ξηρή μορφή, την οποία ελπίζω να έχει το καναρίνι σου, συχνά χρησιμοποιείται είτε διάλυμα ιωδιούχου γλυκερινης 10%, είτε αντιβιωτική κρέμα όπως η fucidine, που βάζεις για την αποφυγή επιμολυνσεων. Η χρήση κορτιζονουχου κρέμας, τύπου Celestoderm, έστω και με αντιβίωση ( Garamycine ), θα πρέπει να γίνεται, αν πρέπει να γίνει, για λίγες ημέρες, το πολύ 5, μια και η κορτιζόνη, ρίχνει την άμυνα, το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού
Επίσης θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις για λίγες ημέρες, μια εβδομάδα δηλαδή, αντιβίωση ευρέος φάσματος, όπως η amoxicillin.
 
@ianos σ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Επειδή το συγκεκριμένο πουλάκι έχει πρόβλημα και με το συκώτι του αποφεύγω φάρμακα και βιταμίνες σε αυτή τη φάση.. Της δίνω μόνο νερό με εκχύλισμα γαιδουραγκαθου και πράγματι βλέπω βελτίωση.
 
Νίκο ξέρεις ότι είμαι παθών από ουρική αρθρίτιδα να πω ότι πρώτα πιάνει τα γόνατα η μάλλον στέκονται στο ένα πόδι μετά πάει στα γόνατα τα οποία και τα δένει γιατί κάθονται απάνω κρύσταλλοι ουρικού και σε έσχατες περιπτώσεις σκάει στην πατούσα η γίνεται σπλαχνική αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ευλογιά. Και εδώ είναι ότι πρέπει τα πουλιά να έχουν ισορροπημένη τροφή άντε να ναι 25 γραμμάρια και εμείς τους δίνουμε ότι θέλουμε όποτε θέλουμε χωρίς να κοιτάζουμε να τα ξεκουράσουμε λίγο διατροφικά αυτά τα λίγα. Στο πουλάκι σου να πάρεις το Avi-chol να δίνεις 2 φορές την εβδομάδα που κάνει καλό στο συκώτι και βοηθάει στο μεταβολισμό και τίποτα άλλο μέχρι την άνοιξη άντε κάθε 20 μέρες κανένα αυγουλάκι και σε άλλες τόσες μήλο η πράσινο κάτι.
 
Kι εγώ θεωρώ ότι στην προσπάθεια μας να προσφέρουμε τα ''καλύτερα'', πολλές φορές τα παραφορτώνουμε
με βιταμίνες, λιπαρά, πρόσθετα, με αποτέλεσμα να φθάνουμε στο άλλο άκρο..
*Η παρατήρηση είναι γενική και δεν αφορά την Αλίκη, που όλοι έχουμε καταλάβει πόσο και πως τα περιποιείται.
 
Αυτό είναι το λάθος της ότι από υπερβολική αγάπη τα έκανε. Δεν δεν δεν!
 
Αυτό είναι το λάθος της ότι από υπερβολική αγάπη τα έκανε ………………… δεν δεν δεν !
Θα ήθελα πολύ να μου πεις ποια είναι ακριβώς αυτά που έκανα λάθος από υπερβολική αγάπη και τι κάνεις εσύ στα δικά σου πουλάκια... :)
 
Back
Top