Για τον Γιάννη που το ζήτησε!
Γενικώς στην οικογένεια μου έχουμε λατρεία για τα ζώα. Οι στρουθοκάμηλοι είναι χόμπι του πατέρα μου. Σε έναν χώρο 2 στρεμμάτων αρχικά φιλοξενούσαμε ένα ζευγάρι ζώων, ανήλικων τότε (το 2003 αν δεν κάνω λάθος). Αυτά γεννούσαν κάθε χρόνο το καλοκαίρι αυγά. Κάθε αυγό μπορεί να δώσει 32 ομελέτες, είναι τεράστιο (όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες). Είναι όμως άνοστο (σε σχέση με τις κότας και πάντα για τα δικά μου γούστα).
Μετά από 2-3 χρόνια η θηλυκή έφτιαξε φωλιά (σκάβοντας μια ρηχή γούβα στο χώμα) και γέννησε εκεί περίπου 10 αυγά. Τα κλώσησε 42 ημέρες. Εκκολάφτηκαν σχεδόν όλα. Τότε όμως κάναμε ένα τραγικό λάθος... (από άγνοια προφανώς) τα ταΐσαμε γάλα με σύριγγα. Ήταν ότι χειρότερο μπορούσαμε να κάνουμε (πέθαναν σχεδόν όλα). Έχουν ένα σάκο με λίπος πίσω απ το κεφάλι μόλις γεννηθούν, από αυτόν ''τρώνε'' μέχρι το πεπτικό τους σύστημα να ωριμάσει. ΤΌΤΕ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΤΌΤΕ τρώνε μόνα τους ότι επιλέξουν. Δε τα ξέραμε αυτά και πέθαναν σχεδόν όλα. Είναι γενικώς ευαίσθητα πουλιά. Από 10 αυγά 1-2 θα ενηλικιωθούν (αυτό βέβαια σε μας που είμαστε ερασιτέχνες, στις Σέρρες απότι ξέρω υπάρχει επαγγελματική φάρμα στρουθοκάμηλων). Σήμερα έχουμε 4 ζώα. Το ένα το μικρότερο είναι ιδιαίτερα φιλικό, ανθρώπινο θα έλεγα. Συμπαθέστατο. Ο πατέρας μου όμως είναι πια αρκετά μεγάλος κι εγώ δεν έχω πολύ χρόνο (έχω ήδη αρκετά ζώα!) γιαυτό και αποφασίσαμε να τα πουλήσουμε
Να σας πω επίσης ότι είναι παμφάγα κι αυτό είναι πρόβλημα... Καταπίνουν ΌΤΙ τους κάνει εντύπωση. Ένα κομμάτι πράσινο γυαλί πχ που στο μάτι τους μοιάζει παράξενο το καταπίνουν! Γιαυτό και θέλει προσοχή. Βασική τροφή που τους δίνουμε είναι μίξη πίτουρων-καλαμποκιού-βρώμης. Τρώνε όμως και μεγάλες ποσότητες από χόρτα και λαχανικά κάθε μέρα. Το κρέας τους είναι σχετικά άνοστο (για μένα τουλάχιστον) αν δεν ξέρεις να το μαγειρέψεις ΚΑΛΆ. Για τους καλοφαγάδες όμως είναι εκλεκτός μεζές, γιαυτό και η τιμή του είναι πολύ υψηλή. Να σας πω επίσης ότι το κρέας του τρώγεται μέχρι 1 έτους... Μετά κάνει μόνο για κιμά ή λουκάνικα. Είναι πολύ σκληρό.
Βέβαια θα μου πεις, σε ποιον πάει η καρδιά να σφάξει ένα τέτοιο πλάσμα; Γιαυτό και θέλουμε να τα πάρει κάποιος που έχει τη δική μας τρέλα με τα ζώα
Γενικώς στην οικογένεια μου έχουμε λατρεία για τα ζώα. Οι στρουθοκάμηλοι είναι χόμπι του πατέρα μου. Σε έναν χώρο 2 στρεμμάτων αρχικά φιλοξενούσαμε ένα ζευγάρι ζώων, ανήλικων τότε (το 2003 αν δεν κάνω λάθος). Αυτά γεννούσαν κάθε χρόνο το καλοκαίρι αυγά. Κάθε αυγό μπορεί να δώσει 32 ομελέτες, είναι τεράστιο (όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες). Είναι όμως άνοστο (σε σχέση με τις κότας και πάντα για τα δικά μου γούστα).
Μετά από 2-3 χρόνια η θηλυκή έφτιαξε φωλιά (σκάβοντας μια ρηχή γούβα στο χώμα) και γέννησε εκεί περίπου 10 αυγά. Τα κλώσησε 42 ημέρες. Εκκολάφτηκαν σχεδόν όλα. Τότε όμως κάναμε ένα τραγικό λάθος... (από άγνοια προφανώς) τα ταΐσαμε γάλα με σύριγγα. Ήταν ότι χειρότερο μπορούσαμε να κάνουμε (πέθαναν σχεδόν όλα). Έχουν ένα σάκο με λίπος πίσω απ το κεφάλι μόλις γεννηθούν, από αυτόν ''τρώνε'' μέχρι το πεπτικό τους σύστημα να ωριμάσει. ΤΌΤΕ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΤΌΤΕ τρώνε μόνα τους ότι επιλέξουν. Δε τα ξέραμε αυτά και πέθαναν σχεδόν όλα. Είναι γενικώς ευαίσθητα πουλιά. Από 10 αυγά 1-2 θα ενηλικιωθούν (αυτό βέβαια σε μας που είμαστε ερασιτέχνες, στις Σέρρες απότι ξέρω υπάρχει επαγγελματική φάρμα στρουθοκάμηλων). Σήμερα έχουμε 4 ζώα. Το ένα το μικρότερο είναι ιδιαίτερα φιλικό, ανθρώπινο θα έλεγα. Συμπαθέστατο. Ο πατέρας μου όμως είναι πια αρκετά μεγάλος κι εγώ δεν έχω πολύ χρόνο (έχω ήδη αρκετά ζώα!) γιαυτό και αποφασίσαμε να τα πουλήσουμε
Να σας πω επίσης ότι είναι παμφάγα κι αυτό είναι πρόβλημα... Καταπίνουν ΌΤΙ τους κάνει εντύπωση. Ένα κομμάτι πράσινο γυαλί πχ που στο μάτι τους μοιάζει παράξενο το καταπίνουν! Γιαυτό και θέλει προσοχή. Βασική τροφή που τους δίνουμε είναι μίξη πίτουρων-καλαμποκιού-βρώμης. Τρώνε όμως και μεγάλες ποσότητες από χόρτα και λαχανικά κάθε μέρα. Το κρέας τους είναι σχετικά άνοστο (για μένα τουλάχιστον) αν δεν ξέρεις να το μαγειρέψεις ΚΑΛΆ. Για τους καλοφαγάδες όμως είναι εκλεκτός μεζές, γιαυτό και η τιμή του είναι πολύ υψηλή. Να σας πω επίσης ότι το κρέας του τρώγεται μέχρι 1 έτους... Μετά κάνει μόνο για κιμά ή λουκάνικα. Είναι πολύ σκληρό.
Βέβαια θα μου πεις, σε ποιον πάει η καρδιά να σφάξει ένα τέτοιο πλάσμα; Γιαυτό και θέλουμε να τα πάρει κάποιος που έχει τη δική μας τρέλα με τα ζώα