Φροντίδα Οι εναέριες επιθέσεις και όχι μόνο του Barney (Yellow Crowned Amazon)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sissy

PB Senior Member
Εγγραφή
28 Απρ 2006
Μηνύματα
8.063
Πόλη
Βουλιαγμένη
Προ τριών ημερών, καθόταν ξανά στο σταντ...
Πετάει και γραπώνεται ξανά (για τρίτη φορά μέσα στον Δεκέμβριο) στο κεφάλι μου!
παρένθεση...
Παρότι με έχει δαγκώσει στα χέρια πολλές φορές (με ότι αυτό συνεπάγεται τρύπες, πληγές, πόνους, σημάδια κτλ) και μόνο *ΥΠΟΥΛΑ....μυαλό δεν βάζω και προσπαθώ γιατί τον αγάπησα τον δρακουλάκη...
( *κάτι που πρώτη φορά αντιμετωπίζω,
διότι
επί 28 χρόνια στο πατρικό μου ο Κόκυ το κοκατού μας άγριο-εξημερωμένο
ΟΥΔΕΠΟΤΕ
είχε κάνει την παραμικρή κίνηση επίθεσης σε οποιοδήποτε τον πλησίαζε)....
κλείνει η παρένθεση.

Εχοντας τον γραπωμένο στο κεφάλι,
σε κλάσμα δευτερολέπτου, μου περνά η "φαεινή" ιδέα πως ..... μπορεί το πουλί να θέλει να βρίσκεται κοντά μου κι εγώ αντιδρώ....σπαστικά και το διώχνω....

Σε αυτόν τον ελάχιστο χρόνο σκέψης άρχισε να με δαγκώνει 3φορές με μανία και δύναμη!!
Μέσα στους πόνους μου και μέχρι να πιάσω τον πλάστη για να τον βγάλω απ' το κεφάλι μου και πριν προλάβει να με κάνει Tsantsa Skull όπως οι ινδιάνοι του Αμαζονίου Jivaro (παρεμπιπτόντως τα έχω δει από κοντά και...τρελάθηκα!).

Είχα την αίσθηση πως ίσως χρειαστώ ράμματα, αλλα σταματώντας μετά από ώρα την αιμορραγία "το ξέχασα"...Εχουν περάσει 4μέρες και ακόμα πονάω και δεν βολεύομαι το βράδυ στον ύπνο...

Μετά από πολλή σκέψη (και πριν τον στείλω 😉πετώντας στον Canada ή στον Βόλο), αποφάσισα ότι....

Θα ακολουθήσει κόψιμο φτερών, μόλις μεγαλώσουν και ένα δύο που είναι ακόμα μικρά (με αίμα) μέχρι τότε...κλείσιμο στις κλουβάρες του!!

Χρησιμοποιώ πια το σταντ μόνο το πρωί για του κάνω το καθημερινό ντουζ και μετά μπαίνει στο κλουβί μεταφοράς για ηλιοθεραπεία και αλλαγή περιβάλλοντος στην βεράντα, όσο ο καιρός το επιτρέπει...

Οι "αποδείξεις" των πράξεών του έχουν σταλεί στον πατέρα του, ο οποίος τελικά δικαίως λέει πως κάτι του κάνω🤣
....και μη χειρότερα!!🤕
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    8,4 KB · Προβολές: 29
  • 2.webp
    2.webp
    15,2 KB · Προβολές: 28
  • 3.webp
    3.webp
    24,1 KB · Προβολές: 29
Τελευταία επεξεργασία:
Ο στόχος για εμένα θα ήταν να μείνεις προφυλαγμένη και αν θα ήταν δυνατό να μην κοπούν τα φτερά του...
έψαξα στο διαδίκτυο για ξύλινο καπέλο, αλλά δεν βρήκα κάτι που να μου φανεί αποδεκτό. Είδα όμως τα "καπέλα" των πορτατίφ, που ενώ δεν είναι από σκληρό υλικό, είναι αρκετά ψηλά ώστε να σου θέσω την πρόταση να σκεφτείς να φοράς κάτι ανάλογο όταν μπαίνεις στον χώρο του (μιλάω σοβαρά). Ίσως και κάποιο από τα άλλα μέλη να έχει μια καλύτερη ιδέα.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2023-01-03-07-57-32-750_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-01-03-07-57-32-750_com.android.chrome.webp
    80 KB · Προβολές: 15
Καλημέρα. Αυτά που βρήκα κ ας μην μείνουμε στην μάρκα μόνο στην ιδέα είναι προστασία για τους ώμους. Ενώ για καπέλο, το καλύτερο μου φαίνεται αυτό (έχει σε διάφορα χρώματα)
https://www.keshop.gr/el/products/d...M2YGhz5QRNIYy5kx_tJrjAadNiaw0-scaAqRVEALw_wcB
Αυτά @MARY58 μου είναι προστασία για τυχόν γρατζουνιές που μπορεί να γίνουν λόγω νυχιών...
Όσο για το καπέλο έτσι και θελήσει ο Μπάρνυ το έχει κάνει στο λεπτό κόσκινο!
 
Τότε το μόνο που μένει είναι κράνος ΕΜΑΚ, Πυροσβεστικής ή σκληρών εργασιών Σίσσυ μου. Π.χ.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2023-01-03-10-37-46-665_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-01-03-10-37-46-665_com.android.chrome.webp
    76 KB · Προβολές: 6
ε, τώρα νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κόψουμε την πλάκα και να σκεφτούμε...
Ο στόχος για εμένα θα ήταν να μείνεις προφυλαγμένη και αν θα ήταν δυνατό να μην κοπούν τα φτερά του...
Ηδη έχω σκεφτεί και ξανα σκέφτομαι λοιπόν....

Ένα πουλί με επιθετικό χαρακτήρα
(έστω κι αν αυτό το διάστημα έχει μια δικαιολογία διότι έχει ορμονικά αποπροσατολιστεί λόγω των ανοιξιάτικων θερμοκρασιών που ζούμε), δεν αλλάζει χαρακτήρα και δεν σταματά να κάνει επιθέσεις...
Μιλάμε για ένα πουλί 9,5 χρονών που έχει διαμορφώσει και αποδείξει τον επιθετικό και ύπουλο χαρακτήρα του (κατά την άποψή μου ? )
Τα εγκλειστα πουλιά πετούν ώστε να έχουν ελευθερία κινήσεων μέσα στο κλουβί και συγχρόνως γυμνάζονται....
Ο Μπάρνυ λοιπόν γυμνάζεται καθημερινά από εμένα.
Μέσα στις κλούβες του ούτως ή άλλως δεν πετά (ούτε τα πάρροτλετς πέταξαν ποτέ, παρά τα τεράστια κλουβιά τους).
Εάν όταν βρίσκεται εκτός κλουβιού, πετά λιγα μέτρα για να επιτεθεί, δεν του προσφέρει τίποτα παρά να του καλλιεργεί αυτή του την κακή κι επικίνδυνη τάση.

Όποιος έχει ζήσει με μεγάλους παπαγάλους μπορεί ν' αντιληφθεί ακριβώς την κατάσταση διότι τα μεγάλα πουλιά που έχουν γεννηθεί σε κλουβιά δεν νιώθουν την ανάγκη να πετάξουν μέσα στο σπίτι χωρίς κάποιο σκοπό δηλ να φτάσουν κάπου, να πλησιάσουν κάποιον κτλ (αντίθετα με τους μικρού μεγέθους παπαγάλους οι οποίοι όταν βρίσκονται εκτός κλουβιού έχουν άλλη συμπεριφορά πετάγματος).

Άλλωστε μη ξεχνάτε πως στο σπίτι δεν ζω μόνη, ούτε θα μπορούσε να υπάρξει η περίπτωση να ντυθούμε όλοι καρνάβαλοι προκειμένου να προστατευτούμε από τις επιθέσεις!!
[automerge]1672738092[/automerge]
Τότε το μόνο που μένει είναι κράνος ΕΜΑΚ, Πυροσβεστικής ή σκληρών εργασιών Σίσσυ μου. Π.χ.
Το τζάμι μετά το ντουζ μας....
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Sissy Καλησπερα.καλη χρονια ευχομαι
Τους παρακαλουθω καποιες εβδομαδες τωρα και εχουν παρα πολυ υλικο οπως θα εχεις δει και απο συνεδριες και εκπαιδευσεις .Παρα πολυ υλικο για μελετη.
κατι απο το ενα βιντεο κατι απο το αλλο πιστευω θα δεις αντιστοιχη συμπεριφορα την διαδικασια διορθωσης και παρεμβασης στην μη αποδεκτη συμπεριφορα του .
 
Πολύ σωστό το ποστ του @φιλομαθης
Αλλά για όλα αυτά πρέπει να διαθέτεις τον ανάλογο χρόνο (που δεν διαθέτω) και κυρίως την ψυχολογική διάθεση (κάτι που επίσης δεν διαθέτω).
Ας μην ξεχνάτε πως αρνιόμουν επί 5χρόνια να έχω ως κατοικίδιο τον Μπάρνυ, διότι με τις ασθένειες του Μάριου, τον θάνατο του Πέπερ, των σκυλιών μου (λόγω ηλικίας) κτλ κτλ δεν αισθανόμουν τη δύναμη-διάθεση που πρέπει να διαθέτεις (κατά την γνώμη μου) όταν αναλαμβάνεις την υποχρέωση ενός κατοικίδιου.
Παρόλα αυτά τον ανέλαβα διότι οι συνθήκες ζωής του (στο κλουβάκι) με συντάραξαν.
Έχω αναλάβει χωρίς καμιά "έκπτωση" τις υποχρεώσεις μου, προκειμένου να ζει το πουλί με τις καλύτερες προϋποθέσεις, κάτι που λίγοι μπορούν να παρέχουν (χωρίς ίχνος έπαρσης και αποδεδειγμένα).
Δεν είμαι σε θέση ν' ασχοληθώ με την εκπαίδευση του, για κάποιο διάστημα τουλάχιστον και έως ότου οι καθημερινές συνθήκες μου αλλάξουν.
Τα φτερά του πουλιού θα κοπούν, είμαι κάθετη σε αυτό θα ξαναμεγαλώσουν και αναλόγως των διαθέσεων του θα δω και θα πράξω.
Στη ζωή μου συνιθίζω να κάνω το καλύτερο για (όλα) τα κατοικίδια μου και να είστε σίγουροι πως θα συνεχίσω, αρκεί αυτό να μην έχει επικίνδυνες επιπτώσεις στην οικογένειά μου, αλλά και στα ίδια (διότι τότε δεν θεωρείται ότι καλύτερο γι' αυτά).

Είμαι κατασταλαγμένη στις απόψεις μου, έχω επιχειρήματα και διαθέτω εμπειρία πολλών ετών με πουλιά.
 
@Sissy Εχω δει πολλα και εχω να δω πολλα ακομα απο το καναλι τους . Θα προσπαθησω να ομαδοποιησω οσο γινεται οτι μπορω και θα ειμαστε σε επικοινωνια .Ειναι ενδιαφεροντα βιντεο παντως και ως προς την πραγματικη ερμηνεια των κινησεων των petbirds.Γιατι τελικα πολλα που εμεις θεωρουμε "τσαχπινιες" ειναι aggressive συμπεριφορες τους.Ειναι φανερο οτι κανεις οτι καλυτερο θα μπορουσε να κανει κανεις εχοντας αναλαβει οικιοθελως την φροντιδα του λογω συνθηκων που προεκυψαν.
 
@Sissy νομίζω είναι η καλύτερη λύση το κόψιμο φτερών, ήταν αρκετά επικίνδυνο για εσένα και θα του γίνει και συνήθεια να επιτίθεται! Θα πάψει να νιώθει κυρίαρχος και ανώτερος σου και πιθανόν να ηρεμήσει σταδιακά
 
Eίναι μια απο αυτές τις περιπτώσεις που είμαι σύμφωνος με το ψαλίδισμα των φτερών πτήσης. Δεδομένων των επιθέσων του που είναι εντελώς απρόκλητες πρέπει να του περιοριστεί η δυνατότητα να επιτίθεται εναέρια. Δεν θα πάθει τίποτα, είναι ένα ενήλικο πουλί που ξέρει να πετάει κι έχει υπάρξει αρκετό διάστημα στη ζωή του με ψαλιδισμένα φτερά. Δεν θα είναι δηλαδή κάτι καινούριο γι'αυτόν.

@Sissy Τώρα κατάλαβα ότι στο βίντεο φορούσες προσωπίδα. Χαχα! Είσαι σε άλλο επίπεδο τρέλας. 😂
 
Τελευταία επεξεργασία:
Άντε καλέ πρόσεχε μη σου φάει καμιά μύτη...

Πάντως θα ήθελα να συμπληρώσω, όχι μόνο βασιζόμενος στο συγκεκριμένο βίντεο, αλλά και σε άλλα που έχεις δείξει / γράψει στο φόρουμ ότι είσαι πολύ επινοητική.
Εσένα Γιάννη @ianos σε καλύπτει το προηγούμενο βίντεο σε σχέση με την επινοητικότητα μου;;😋 δεν το σχολίασες!
( να πιάσει τόπο και η προσωπίδα δηλ
α! και για αυγά τηγανητά όταν πετιέται το καυτό λάδι είναι ότι πρέπει 🍳κτλ κτλ) 😉👌😁
 
@Sissy , έπαθα η αλήθεια, ένα μικρό "σοκάκι" όταν συνειδητοποίησα ότι κυριολεκτούσες σχετικά με τις επιθέσεις και αντελήφθην την επικινδυνότητά τους, για αυτόν τον λόγο δεν σχολίασα και δεν σχολιάζω παραπάνω.
Φυσικά πρέπει να γίνει άμεσα ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσεις τη σωματική σου ακεραιότητα και των υπολοίπων μέσα στο σπίτι.
 
Τα φτερά κόπηκαν και ήδη κάποια έχουν βγει και μεγαλώσει τόσο όσο να μπορεί ξανά να πετά...
Δεν υπήρξε επίθεση αυτή τη φορά αλλά προσπαθώντας να γραπωθει πάνω μου,
το πήρα το παράσημο (σ' ευαίσθητο σημείο λόγω ρούχου-ζέστης) από τα δάχτυλα-νύχια του....
Μόνο φορώντας πανοπλία χειμώνα- καλοκαίρι ίσως γλυτώσω!🤺
20230612_033146.webp
 
Πωπω δεν θέλω να σκέφτομαι πως κατέληξε να συμπεριφέρεται έτσι και αυτός, αλλά πραγματικά είναι τρομαχτικό το αποτέλεσμα...
Θαυμάζω την ψυχραιμία σας και την προσπάθεια να τον βοηθήσετε και ελπίζω να παίρνει κάποια βελτίωση η κατάσταση γιατί πρέπει να είναι πολύ αγχωτική για όλους. Αν εχω καταλάβει καλά είναι καναν χρόνο μαζι σας μόνο? Μήπως αναρρώνει και εκείνος ακόμα απο τον εγκλεισμό του...

Πραγματικά απορώ με ανθρώπους που παίρνουν για "πλάκα" ή για πρεστίζ μεγάλους παπαγάλους, πέραν του πόσο δυσκολο ειναι να ανταποκριθεί κανεις στις ανάγκες χώρου, εξοπλισμού και μακροχρόνιας δέσμευσης, μιλάμε για ευφυέστατους δεινοσαύρους (όπως ακριβώς και οι μικροί, απλά σε μεγάλες διαστάσεις) που αν κάτι δεν κάνεις καλά, ή κάτι δεν κάνει ο προηγούμενος καλά, ή γίνει κάποια παρεξήγηση μπορούν να γίνουν πραγματικά απειλητικοί... Να μου πεις γι'αυτό καταλήγουν παρατημένοι και μαδημένοι σε μίζερα κλουβιά...
Εδώ τα μικρά και κάνουν ζημιά αν δεν τα οριοθετήσεις σωστά ή οταν έχουν ανοιξιάτικα νεύρα. Πόσο μάλλον όταν δεν έχεις να κάνεις με τσιμπιδάκι, αλλά με ψαλίδα για λαμαρίνες🥲

Ελπίζω με το κόψιμο των φτερών και με τον καιρό να μαζευτεί ο (όχι και τόσο) κύριος και να μην χρειαστείτε πανοπλίες και παπαγαλοφίμωτρο

Μήπως τον γράψουμε σε καμιά ψυχοθεραπευτική ομάδα για διαχείριση θυμού? Ή ίσως να μιλήσει λίγο στο σκάιπ με την αδερφή του μπας τον συνετήσει λίγο?🤔
 
@Sissy , κάπου άκουσα (ίσως να τον έχεις υπόψη σου κι εσύ) για κάποιον φανταστικό ομοιοπαθητικό κτηνίατρο....οι ομοιοπαθητικοί γιατροί (ανθρώπων) ασχολούνται και με καταστάσεις ψυχικού τύπου, π.χ. με άγχος, νεύρα - οργή και ενίοτε χορηγούν τα αντίστοιχα ιδιοσυγκρασιακά φάρμακα. Αν το βρίσκεις ενδιαφέρον, υπό την έννοια του ότι θα μπορούσε ίσως να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ηρεμία, να ψάξω περισσότερο για τα στοιχεία επικοινωνίας του.
 
Μήπως τον γράψουμε σε καμιά ψυχοθεραπευτική ομάδα για διαχείριση θυμού?

για κάποιον φανταστικό ομοιοπαθητικό κτηνίατρο....οι ομοιοπαθητικοί γιατροί (ανθρώπων) ασχολούνται και με καταστάσεις ψυχικού τύπου,
Σίσσυ μου πριν από την όποια τέτοια προσέγγιση, τσεκαρε ότι οι ειδικοί αυτοί δεν είναι γνώριμοι του Φοίβου. Διαφορετικά τους βλέπω να καταλήγουν ότι έχεις επιθετική συμπεριφορά! Με αγάπη, you are warned! 😝
 
Ελπίζω με το κόψιμο των φτερών και με τον καιρό να μαζευτεί ο (όχι και τόσο) κύριος και να μην χρειαστείτε πανοπλίες και παπαγαλοφίμωτρο
Το ελπίζω και το εύχομαι!!
Ένα παπαγαλοφίμωτρο ήδη το ψάχνω αλλά δεν έχω βρει κάτι μέχρι στιγμής😉
Μήπως τον γράψουμε σε καμιά ψυχοθεραπευτική ομάδα για διαχείριση θυμού?
Κατευθείαν για συνταγογράφηση πάμε, οι συνεδρίες δεν θα βοηθήσουν στην κατάσταση του!😁
Ή ίσως να μιλήσει λίγο στο σκάιπ με την αδερφή του μπας τον συνετήσει λίγο?🤔
Να μιλήση με ποια; και τι να του πει;;; una fatsa una ratsa είναι αυτά τα δυο αγριόπουλα!
Μη κοιτάτε που ο μπαμπάς τους κρύβει λόγια!
....αυτός κι αν χρειάζεται συνεδρίες ώστε να σταματήσει τουλάχιστον να χασκογελάει όταν μαθαίνει για δαγκώματα!!😉
Σίσσυ μου πριν από την όποια τέτοια προσέγγιση, τσεκαρε ότι οι ειδικοί αυτοί δεν είναι γνώριμοι του Φοίβου. Διαφορετικά τους βλέπω να καταλήγουν ότι έχεις επιθετική συμπεριφορά! Με αγάπη, you are
warned! 😝
Ιδού η μόνη που έχει "πιάσει" το νόημα!!
Πες τα χρυσόστομη!!😄

.....Αν το βρίσκεις ενδιαφέρον, υπό την έννοια του ότι θα μπορούσε ίσως να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ηρεμία, να ψάξω περισσότερο για τα στοιχεία επικοινωνίας του.
Το εύρισκα άκρως ενδιαφέρον παλιά Γιάννη μου, επί εποχής Μαριονίου.
Υπήρξα πρωτοπόρα κι εκεί, το μοναδικό πουλί ήταν πριν 15 χρόνια (περίπου).
Δυστυχώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα,
ούτε με την ομοιοπαθητική, ούτε με τα ανθοϊάματα, ούτε καν με τα ψυχοφάρμακα
(δίγραμμη συνταγογράφηση).
Είναι να μη σου τύχει....Ευελπιστώ όμως και εύχομαι🙃
 
Δεν γνωρίζω αν αναφερόμαστε στον ίδιο κτηνίατρο.
Ναι, στον ίδιο αναφερόμαστε, για τον οποίο μου είπαν πρόσφατα πολύ καλά λόγια σε θεραπεία σκύλου
 
Back
Top