Γενικά Οι νέοι φίλοι μου (ζευγάρι Gouldian finch)

Να σου ζήσουν Κωνσταντίνε΄.΄. Ειναι όμορφα.Λογικό να ζήλεψε ο Παρης, σε λίγο που θα τα συνηθίσει θα του αρέσει που θα χει παρέα.
Αντε πολύτεκνος έγινες΄.΄.΄.
 
Επιτέλους σήμερα μπήκαν στο μπανάκι τους και έκαναν σαν τρελά από τη χαρά τους. Μπορεί να ήταν και η πρώτη τους φορά έτσι όπως έκανα.:)
 
Μια νέα φωτογραφία από τα μικρά. Ο Joseph αρχίζει να κάνει ένα ωραίο γαλάζιο στο κεφάλι του.Αλλά πότε θα γίνει το κεφάλι του ολόμαυρο; Το λέω γιατί διάβασα σε ένα ξένο site ότι μερικές φορές σταματούν να βγάζουν νέα φτερά και δεν ολοκληρώνουν την πτερώρια αλλά την συνεχίζουν την επόμενη χρονιά. Οποιοδήποτε γνώμη θα ήταν ευπρόσδεκτη.
 

Συνημμένα

  • Resize of morning 004.webp
    Resize of morning 004.webp
    16 KB · Προβολές: 118
Κωνσταντινε καιταρχας το ζευγαρακι σου ειναι που ομορφο και οταν με το καλο εχεις απογονους πολυ πιθανον να σου δωσουν αρσενικα λευκοστηθα μαυροκεφαλα που ειναι και τα αγαπημενα μου. Η φωτογραφια δεν ειναι πολυ καθαρη αλλα μου φαινεται οτι ο αρσενικος δεν ειναι σε πτεροροια και πως ισχυει αυτο που λες. Δεν βλεπω κανενα ασπρο φτερακι να βγαινει.
 
Κωνσταντινε καιταρχας το ζευγαρακι σου ειναι που ομορφο και οταν με το καλο εχεις απογονους πολυ πιθανον να σου δωσουν αρσενικα λευκοστηθα μαυροκεφαλα που ειναι και τα αγαπημενα μου. Η φωτογραφια δεν ειναι πολυ καθαρη αλλα μου φαινεται οτι ο αρσενικος δεν ειναι σε πτεροροια και πως ισχυει αυτο που λες. Δεν βλεπω κανενα ασπρο φτερακι να βγαινει.

Άσπρο φτεράκι; Μαύρο περίμενα να μου πεις. Δε καταλαβαίνω για το κεφάλι μιλάμε μαύρο δεν θα έπρεπε να γίνει αν γίνει;
Βάζω μια άλλη μήπως και βοηθήσω περισσότερο.
 

Συνημμένα

  • gould.webp
    gould.webp
    48,4 KB · Προβολές: 88
Κωνσταντινε να χαιρεσαι τα καινουρια φιλαρακια σου!
Ειναι πραγματικα πανεμορφα με υπεροχα χρωματα, να σου ζησουν!
 
Βλέπω μεγαλώνει η οικογένεια Κωνσταντίνε! Είναι πανέμορφες φατσούλες. Να σου ζήσουν! Και... υπομονή με τον Πάρη! Θα συνηθίσει (ελπίζω:D)
 
Εγω το βλεπω για νεαρο πουλι του 08' που δεν εχει παρει ολοκληρωτικα τα ενηλικα του χρωματα. Νομιζω οτι εχει διακοψει την πτεροροια του. Οταν βγαινουν νεα φτερακια τοτε το κεφαλι ειναι καπως ετσι οπως στις φωτογραφιες που επισυναπτω. Τα λευκα ειναι οι καλυπτρες απο τα νεα φτερακια.
 

Συνημμένα

  • 518208711_2e2a5e6c1e.webp
    518208711_2e2a5e6c1e.webp
    15,1 KB · Προβολές: 71
  • 517923400_824128591a.webp
    517923400_824128591a.webp
    13,4 KB · Προβολές: 74
Ναι έχεις δίκιο ξέχασα να σου πω ότι το θηλυκό είναι το 2006 και ο αρσενικός είναι το 2008 άρα έχεις δίκιο είναι μικρό ακόμα.
 
Φοβερα κουκλακια να τα χαιρεσαι! Πολυ μ' εντυπωσιασαν αυτα τα μικρα και καποτε θα ηθελα κι εγω! (καλα εγω ολα τα θελω αλλα τελοσπαντων 🙄) ο Παρης τα συνηθισε; 😛
 
Καθαρες γραμμες, χρωματικοι συνδιασμοι που η φυση ξερει να κανει τοσο ομορφα, αλλα εκεινο που μου αρεσε πιο πολυ ειναι ο τροπος που μας τα παρουσιασες Κωσταντινε!Η βοηθεια που ζητησες, ελαβες και αναγνωρισες με κανουν να χαιρομαι διπλα γιατι καταλαβαινω οτι οταν μοναδικο μελημα ειναι η αγαπη μας για αυτα κανουμε μικρα θαυματα. Να τα χαιρεσε μαζι με τον Παρη και ολους οσους σε βοηθησαν.:)Φανταζομαι πολλους ακομα που θα σε ακολουθησουν σε αυτον τον χορο!
 
Σήμερα ήρθε στο σπίτι ο αντικαταστάτης του αρσενικού που μου έφυγε. Η θηλυκή μου έκανε χαρές αφού ήταν μόνη για ένα μήνα περίπου. Ο νέος συγκάτοικος τραγούδαγε όλο το απόγευμα παρά το ταξίδι που έκανε από την Αθήνα. Σε λίγες μέρες θα μπουν και στο ίδιο κλουβάκι.
 

Συνημμένα

  • my new male Gouldian 001.webp
    my new male Gouldian 001.webp
    11,7 KB · Προβολές: 94
  • my new male Gouldian 002.webp
    my new male Gouldian 002.webp
    18,1 KB · Προβολές: 93
  • my new male Gouldian 003.webp
    my new male Gouldian 003.webp
    17,8 KB · Προβολές: 90
Τι ωραίο πουλάκι! Να το χαιρεσαι Κωσταντινε! Ακουσε το ενα το αλλο; Ειχαμε κανενα φλερτ απο μακρυα;
 
Πανέμορφος είναι Κωνσταντίνε! Σαν ζωγραφιστός στο χέρι! Να τον χαίρεσαι και πολλή... Προσοχή!
 
Να σου ζησει ο μικρος! Ειναι γλυκας! Σιγουρα η θηλυκια θα χαρει παρα πολυ!
 
Να τον χαιρεσαι Κωνσταντινε! Ειναι πανεμορφος!
 
Πανεμορφος ο μικρος...
Ειδικα στην 3η φωτο ειναι τελειος...
Να τον χαιρεσαι... :)
 
Back
Top