Γενικά Οι οικογένειες των Zebra

Βασιλης

PB Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.849
Πόλη
Αθήνα
Αν και αργά φέτος μπήκα τελικά στον χορό της αναπαραγωγής. Αναγκαστικά δηλαδή γιατί οι θηλυκές μου είχαν αρχίσει να κάνουν γέννες στο πάτωμα. 6 ζευγαράκια φέτος από τα οποία το ένα μόνο είναι απλά καφέ και γκρι ζέμπρα.
Μια ματιά στους περήφανους πατέρες :
 

Συνημμένα

  • BB001.webp
    BB001.webp
    34,8 KB · Προβολές: 144
  • BC002.webp
    BC002.webp
    24,8 KB · Προβολές: 148
  • phaio001.webp
    phaio001.webp
    28,8 KB · Προβολές: 152
  • phaiocouple001.webp
    phaiocouple001.webp
    23,1 KB · Προβολές: 141
Και μια κλεφτή ματιά στις φωλιές :

Η δεύτερη είναι που έχει το περισσότερο ενδιαφέρον. 4 νεοσσοί από ζευγάρι Φαιό Χ Καφέ με μαύρο Στήθος περιμένω το τελικό χρώμα.
Και η 3η μια φωλιά σε ανοιχτό καλάθι με μπόλικο υλικό. Αυτή έγινε σαν πείραμα για να δω που θα την φτάσουν. Στην αρχή ήταν πιο γεμάτη αλλά με τον καιρό την ψιλοάνοιξαν από πάνω.
 

Συνημμένα

  • eggs.webp
    eggs.webp
    25,8 KB · Προβολές: 127
  • fawn_nest001.webp
    fawn_nest001.webp
    27,4 KB · Προβολές: 130
  • nest001.webp
    nest001.webp
    33,2 KB · Προβολές: 149
  • nest004.webp
    nest004.webp
    20 KB · Προβολές: 120
Και η τελευταία φωτό ένα Pied μικρό από γονείς Black Breasted φορείς του Pied :
 

Συνημμένα

  • Pied001.webp
    Pied001.webp
    24,9 KB · Προβολές: 115
Βασιλη να σου ζησουν! Καλες γεννες και πολλες μεταλλαξεις σου ευχομαι. Ειναι πραγματικα υπεροχο να βλεπεις πως μπορουν να "κλεισουν" τις φωλιες τα εξωτικα της Αυστραλιας αν τους δωσεις το καταλληλο υλικο.
 
Kι οτι ηθελα να σου πω με τροπο να μας βαλεις καμια φωτο απο τα πουλακια σου.:D

Ειναι πανεμορφα ολα. Για τα αρσενικα σου δεν το συζητω...

Να σου ζησουν και καλες γεννες να χεις. Μην ξεχασεις να μας βαλεις φωτο απο το αποτελεσμα των μικρων.
 
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Kι οτι ηθελα να σου πω με τροπο να μας βαλεις καμια φωτο απο τα πουλακια σου.:D

Ειναι πανεμορφα ολα. Για τα αρσενικα σου δεν το συζητω...

Να σου ζησουν και καλες γεννες να χεις. Μην ξεχασεις να μας βαλεις φωτο απο το αποτελεσμα των μικρων.

Οι φωτογραφίες άργησαν επειδή άργησα να βάλω τα ζευγάρια μου. Περίμενα να μεγαλώσουν αρκετά οι νεοσσοί επειδή έχω κάπως δύστροπους αρσενικούς και αν τους παραζορίσω χαλάνε τις φωλιές τους και κάνουν ομελέτες. Τώρα που έχουν μικρά μια χαρά μπορώ να βγάζω φωτό. Φωτό από τους μπόμπιρες θα ακολουθήσουν για να δούμε τις μεταλλάξεις που θα έχουν (αν έχουν).
 
Τέλεια τα ζεμπράκια σου Βασίλη! Μαρέσει ο αρσενικός με τα μαύρα μάγουλα...
Με το καλό να μεγαλώσουν όλα!
Από τα 6 ζευγαράκια πόσα σου γέννησαν;
 
Πανεμορφα είναι Βασίλη όλα τα αρσενικά σου! Μακάρι τα μωρά να τους μοιάσουν! Θα περιμένουμε με χαρα να δούμε τα αποτελέσματα!
 
Από τα 6 ζευγαράκια πόσα σου γέννησαν;
Από τα 6 ζευγάρια μικρά έχουν τα 3. Και ένα ακόμη ζευγάρι που έβγαλε μικρά και τα πέταξε την τρίτη μέρα. Τα υπόλοιπα 2 έχουν αυγά. Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε η περίοδος με αρκετά προβλήματα και πολύ στρες από την πλευρά των πουλιών (των αρσενικών κυρίως) χωρίς να έχω καταλάβει πλήρως το λόγο. Ευτυχώς τώρα έστρωσαν τα πράγματα και κυλάνε όλα ομαλά πλέον.
 
Πανεμορφα είναι Βασίλη όλα τα αρσενικά σου! Μακάρι τα μωρά να τους μοιάσουν! Θα περιμένουμε με χαρα να δούμε τα αποτελέσματα!
Ευχαριστώ Τζωρτζίνα, τα μικρά δεν περιμένω να μοιάσουν πλήρως στους μπαμπάδες. Φέτος ο στόχος είναι να βγάλω φορείς των μεταλλάξεων που θέλω και από του χρόνου (αν βρω και τα κατάλληλα πουλιά) να σταθεροποιώ τις μεταλλάξεις.

Αυτά που ήθελα να μοιάσουν στους γονείς και θα έβγαζα την μετάλλαξη που ετοίμαζα από πέρσι ήταν τα CFW τα οποία όμως δεν μου έκαναν τη χάρη να βγάλουν νεοσσούς ακόμη. Ένας αρσενικός ο οποίος πέρσυ ήταν αρνάκι φέτος αγρίεψε και μου έκανε ομελέτα μια γέννα με 4 πιασμένα αυγά. Από τη δεύτερη γέννα άφησε ένα αυγό μόνο το οποίο κλωσσάει η θηλυκιά με ευλάβεια. Για ευνόητους λόγους δεν τον φωτογράφησα!
 
Επανέρχομαι με νέες φωτό και ευχάριστες εξελίξεις :)
father_kid.webp youngBB001.webp youngzebras_BB01.webp

Η πρώτη εξόρμηση! Στην 1η φωτό ο πατέρας δίνει οδηγίες πριν την πτήση. Στη 2η από ότι φαίνεται οι οδηγίες ήταν σωστές και η πτήση σκέτη επιτυχία. Τέλος επιστροφή στη βάση με τα λιγότερο γεναία αδέλφια μας για ξεκούραση. Το φωτορομάντσο είναι από την οικογένεια του Φαιό η οποία από ότι φαίνεται μέχρι τώρα έχει καφέ Black Breasted απογόνους (δεν έχουν δάκρυ). Χαίρομαι γιατί επιβεβαιώνεται και στην πράξη ο συνδυασμός της Φαιό μετάλλαξης (ιζαμπέλα + Black Breasted). Μένει τώρα να επιβεβαιωθεί και ο χαρακτήρας της ιζαμπέλα μετάλλαξης (συγκυρίαρχη) αλλά αυτό θα φανεί όταν πάρουν το τελικό τους χρώμα.
 
Και τα ευχάριστα συνεχίζονται
youngzebras_2cfw1fawn02.webp
Η δεύτερη φωλιά με τα μικρά μου, φαίνονται πλέον δύο CFW μικρά (θηλυκά λογικά) και ένα καφέ. Ο πατέρας είναι lightback αλλά αυτή η μετάλλαξη είναι περίπλοκη, προφανώς είναι φορέας της CFW και τα μικρά την κληρονόμησαν. Με σιγουριά θα ξέρουμε με το τελικό τους χρώμα αλλά μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται.

Και το τελευταίο ευχάριστο με περίμενε σε φωλιά που περίμενα μικρά αυτές τις μέρες. Πέτυχα μικρό την ώρα που έβγαινε από το αυγό. Δεν θα την έβλεπα καν τη φωλιά σήμερα αλλά μου έκανε εντύπωση ότι δεν έβγαινε ο αρσενικός από μέσα και θέλησα να τσεκάρω αν πάνε όλα καλά. Τελικά απλά προστάτευε το μικρό του, έτσι αμέσως επέστρεψα τη φωλιά και τον άφησα να συνεχίσει το έργο του χωρίς να ενοχλήσω παραπάνω.
 
😀. Πολύ όμορφα.
Δεν τα γνωρίζω καθόλου σαν πουλιά, σαν συμπεριφορά κλπ.
Βλέπω όμως σε έχουν "αγγίξει" σε ευαίσθητο σημείο και
τα υπεραγαπάς. Να σου ζήσουν και να μας τα βάλεις
σε φωτό ένα -ένα τα μικρά όταν θα έχουν δείξει τα χρώματά τους.
Βλέπω είναι απίθανα...
 
Και να φανταστείς όταν πήρα το πρώτο ζευγάρι το πήρα για τη γυναίκα μου, εμένα δεν με πολυενθουσίαζαν. Αλλά έχουν τον τρόπο τους τα άτιμα.
 
Βασιλη ειναι ΥΠΕΡΟΧΑ... Μπραβο σου πραγματικα... Υπεροχα χρωματακια υπεροχοι γονεις με τελεια μωρα...
 
Ένα αστέρι γεννιέται :)

Ο πρώτος νεοσσός της φετινής χρονιάς, το πρώτο δαχτυλίδωμα που έκανα σε ζεμπράκι, το πρώτο pied που έβγαλα και το πρώτο φωτομοντέλο :D

Αυτό το πουλί πραγματικά ποζάρει όταν βλέπει φωτογραφική. Αν και τα pied είναι μια γραμμή που δεν θα συνεχίσω μου αρέσουν πολύ για τα μοναδικά τους σχέδια και το εντελώς απρόβλεπτο του αποτελέσματος. Από τους ίδιους γονείς έχω ακόμη δύο νεοσσούς 6 ημερών που είναι στη φωλιά αυτή τη στιγμή και ετοιμάζονται για την... καριέρα τους.
 

Συνημμένα

  • Zebra_Pied001.webp
    Zebra_Pied001.webp
    23,8 KB · Προβολές: 107
  • Zebra_Pied004.webp
    Zebra_Pied004.webp
    30,7 KB · Προβολές: 95
  • Zebra_Pied005.webp
    Zebra_Pied005.webp
    36 KB · Προβολές: 96
  • Zebra_Pied006.webp
    Zebra_Pied006.webp
    29,9 KB · Προβολές: 112
Βασιλη γι αυτο και μονο νομιζω πρεπει να συνεχισεις τα pied.

Πρωτη φορα βλεπω τετοιο χρωμα. Να σου ζησει!
 
Αν μπορούσα θα τα συνέχιζα. Αν τα συνεχίσω θα πρέπει να έχω μόνο pied ή καμιά 20αριά ζευγάρια. Με τις υπόλοιπες μεταλλάξεις μπορείς να κάνεις συνδυασμούς οπότε ανταλλάσεις και αίματα ανάμεσα στις γραμμές. Με τα pied δεν γίνεται αυτό γιατί όλοι οι απόγονοι μπορεί να φέρουν το pied και να μην το εμφανίζουν. Οπότε αν χρησιμοποιήσεις πουλί από pied γονείς σε άλλες μεταλλάξεις κάποια στιγμή θα βρεθείς αποκλειστικά με pied πουλιά και χωρίς καμία άλλη καθαρή μετάλλαξη. Το πουλί που είδες προέρχεται από γονείς οι οποίοι είναι φορείς και δεν φαίνεται η pied μετάλλαξη από τα χαρακτηριστικά τους. Φαντάσου να προσπαθείς να πετύχεις φαιό ή μαύρο ζέμπρα (που περιλαμβάνουν αρκετούς συνδυασμούς μεταλλάξεων και χρόνια υπομονή) και να σου βγουν pied απόγονοι. Θα έχουν καταστρέψει την προσπάθεια 2-3 χρόνων δουλειάς. Αν την κρατούσα θα την κρατούσα ξέχωρα από τις υπόλοιπες μεταλλάξεις αλλά αυτό απαιτεί πολλά παραπάνω ζευγάρια. Οπότε δεν θα την συνεχίσω.

Αργότερα βέβαια το πιο πιθανό είναι να ξανασχοληθώ με αυτή τη μετάλλαξη. 😉
 
Back
Top