Φροντίδα Οι παπαγάλοι μου έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tania
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πρόσεξα ότι έχεις παπαγάλο ζακό. Αυτό το είδος θεωρείται από τους εξυπνότερους και καλύτερους ομιλητές σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη παπαγάλων. Μπορεί να απομνημονεύσει 200 λέξεις, να επαναλαμβάνει διάφορους ήχους και ως κατοικίδιο έχει πολύ καλή συμπεριφορά. Αν και σαν πουλί είναι λίγο πιο ιδιαίτερο από κάποια άλλα. Πρέπει να του αφιερώνεις κάποιες ώρες την ημέρα γιατί αν νιώθει μοναξιά θα αποκτήσει κακές συνήθιες, όπως το να γίνει δύστροπος χαρακτήρας ή και να μαδάει τα φτερά του.

Ένα σχετικό άρθρο με το μάδημα των φτερών, είναι αυτό εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Μάδημα-φάγωμα-φτερώματος-παπαγάλων.5333/

Gigano για να μάθεις ένα πουλί να μιλάει δεν είναι κάτι το απλό. Πρέπει να του επαναλαμβάνεις αρκετές φορές την λέξη που θέλεις να λέει (όχι γρήγορα και με καθαρή προφορά) για να την αποστηθίσει και να την επαναλαμβάνει κι αυτό.
 
Εμενα η γατα μου τον τελευταιο καιρο νιαουριζει πολυ τα ξημερωματα. Ετσι μια φορα χθες-προχθες ακουσα εναν παπαγαλο μου να προσπαθει να τη μιμηθει! Μια αλλη φορα ενας προσπαθουσε να κανει την καρακαξα! Ευτυχως δεν τα καταφερε! Αν ακουσετε βεβαια και τη φυσικη φωνη των ρινκ-νεκ θα καταλαβετε πως ρινκ-νεκ και καρακαξα δεν εχουν μεγαλη διαφορα!
 
Back
Top