Φροντίδα Οι πόρτες της νέας ζευγαρώστρας δεν ανοίγουν συρταρωτά προς τα πάνω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MARY58
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MARY58

PB Known Member
Εγγραφή
29 Αυγ 2021
Μηνύματα
3.783
Καλησπέρα. Μόλις παρέλαβα την νέα μου 60ρα Ζευγαρώστρα γιατί η παλιά μου χάλασε σε ένα σημείο. Η καινούργια είναι μια χαρά, αυτή την φορά με αποσπώμενη σχάρα κ συρτάρι αλλά ... Οι πόρτες δεν ανοίγουν συρταρωτα προς τα πάνω αλλά με έλασμα οριζόντια. Κ οι μπροστινές δεν με νοιάζει αλλά η πλαϊνή μου δημιουργεί πρόβλημα. Εγώ αυτήν την πόρτα στη παλιά μου Ζευγαρώστρα ήταν συρταρωτη προς τα πάνω κ την είχα πιάσει με ένα μανταλάκι για να είναι ανοιχτή. Από κει βγαίνει ο Σοφοκλής μου κ βολτάρει. Τώρα φοβάμαι πως θα την κρατώ ανοιχτή χωρίς να γυρίσει κ τυχόν τον χτυπήσει εάν είναι εκεί; Καμμιά ιδέα; Είναι κρίμα να την αλλάξω για αυτό. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά. Ξέρω ότι θα φανεί σε αρκετούς από σας χαζό το πρόβλημα αλλά δεν σκαμπαζω από μαστορεματα κ δεν θέλω να ρισκάρω. Σας ευχαριστώ για όποια ιδέα.
 
@MARY58 εγώ για να βάλω την μπανιερα χρησιμοποιώ ένα ειδικό συρματακι που είναι για να δένεις φυτά. Κρατάει μια χαρα την πόρτα.
 

Συνημμένα

  • image.webp
    image.webp
    90,8 KB · Προβολές: 2
Μαρίααα δεν θέλει να την κλείσει μόνιμα , αλλά πως να μην ανοίγει στο πλάι επειδή δεν έχει αρκετό χώρο .Η παλιά άνοιγε συρταρωτά προς τα επάνω και δεν τις δημιουργούσε πρόβλημα . Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ. Εάν κατάλαβα καλά νομίζω πως δεν έχει πολλές πιθανότητες να κάνει κάποια πατέντα . Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κόψει τον πόρτα και να βάλει μεταλλικά συρμάτινα δαχτυλίδια που θα κρατούν το κάγκελο και την πόρτα , έτσι ώστε να τοποθετήσει με αυτό τον τρόπο κάτι σαν τα ελάσματα που διαθέτουν οι συρταρωτές πόρτες για να κυλούν πάνω κάτω . Μια καλή ιδέα είναι τα μεταλλικά κρικάκια (μικρού μεγέθους ) που περνάμε στα κλειδιά . καλή συνέχεια .
 
Όντως θέλω να την έχω ανοιχτή από το πρωί μέχρι το απόγευμα που τον βαζω για ύπνο. Θα το δοκιμάσω Μαράκι με το σύρμα. Ελπίζω να μην πηγαίνει να το τσιμπάει.
Γιάννη καλά κατάλαβες αλλά αυτό που λες για να το κάνω εγώ .. δεν παίζει. Ευχαριστώ πάντως
[automerge]1647093450[/automerge]
Λοιπόν, πήρα το πετ σοπ κ μου παν να κάνω το εξής. Το οριζόντιο τμήμα του ελατηρίου που είναι πάνω στην πόρτα να το μεταφέρω κ να το περάσω στην εσωτερική πλευρά του κλουβιού κ έτσι θα ακυρωθεί το ελατήριο κ η πόρτα θα ανοίγει χωρίς έλασμα. Κ όταν θα θέλω κλειστή την πόρτα θα την πιάνω με ένα μανταλάκι. Πώς σας φαίνεται; Το έχει κάνει κανείς;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το οριζόντιο τμήμα του ελατηρίου
Θα είναι ασφαλέστερο να το λυγίσεις προς τα κάτω 90 μοίρες χρησιμοποιώντας μια πένσα ή μυτοτσίμπυδο, έτσι δεν θα κινδυνεύει να χτυπήσει μπαίνοντας και βγαίνοντας στο κλουβί.
Κ όταν θα θέλω κλειστή την πόρτα θα την πιάνω με ένα μανταλάκι
Πολύ ωραία ιδέα.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Εάν ακυρώσω το ελατήριο αυτό θα κάνω. Σας ευχαριστώ.
Κάτι τελευταίο. Η παλιά μου Ζευγαρώστρα είχε άσπρα κάγκελα ενώ αυτή έχει κάγκελα με γαλαζωπό χρώμα. Ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό ότι κάγκελα σε κλουβί βγαίνουν σε χρώματα πλην του άσπρου ή του νίκελ. Κ ούτε έχω δει τέτοια κλουβιά. Δεν είναι πρόβλημα αυτό έτσι;
 
Ναι δεν υπάρχει πρόβλημα με το χρώμα πχ το ένα από τα καναρίνια μου ο μπισμπιρικος έχει μαύρο κλουβί, το αλλο ο φάτσας έχει γαλανό άσπρο κλουβί. Καλή επιτυχία στην αναπαραγωγή των καναρινιων σου!
 
@CHRISV Σ'ευχαριστώ. Χαίρομαι γιατί αφού λύσω το θέμα με το ελατήριο της πλαϊνής πόρτας η ζευγαρώστρα φαίνεται τέλεια. Βέβαια αύριο θα την καθαρίσω για να υποδεχθεί τον Σοφοκλή. Κ θα δω αντίδραση. 😝Ποια αναπαραγωγή; Έναν τον έχω κ μάλλον θα παραμείνει εργένης!
 
Back
Top