Ασθένειες Ορτυκάκι κουτσαίνει και το πόδι του είναι πρησμένο

Ποιά η διαφορά ευθανασίας με σφαξιμο?
Δεν είναι θέμα σεβασμού, είναι πρακτικό καθαρά το ζήτημα για να μην υποφέρει το ζώο.
Εδώ συζητάμε για το εάν πρέπει να πεθάνει και όχι για το πώς.
Σοβαρά τώρα ,μου κάνετε αυτή την ερώτηση; Θεωρείτε το ίδιο να σβήσει ένα ζωάκι με ηρεμιστικό κανοντας το έπειτα ευθανασία με το να του κόψετε το λάρυγγα; Το θεωρείτε ηθικό απέναντι σ ένα πλάσμα που εκμεταλλευεστε παραγωγικά;
 
Και το αν και το πώς έχουν σημασία! Το συγκεκριμένο ζωάκι δεν πρόκειται για κάποια εκτροφή με σκοπό το κρέας αλλά για ένα κακόμοιρο πλασματακι που είχε κάποια ασθένεια ή τραυματισμό και αποφασίσατε να το σφαξετε για το καλό του και προώθητε αυτήν την άποψη ως σωστή. Σε δεύτερο στάδιο τώρα με την λογική ότι όντως έπρεπε να θανατωθεί η σφαγή είναι μια βίαιη σοκαριστική και επίπονη διαδικασία για το ζώο ενώ η ευθανασία γίνεται με ειδικά φάρμακα και γίνεται ήρεμα
Συγγνώμη τώρα με δουλεύετε?
Δηλαδή σε όλα τα χωριά που σφάζουν τα ζώα όταν γεράσουν, τί σημαίνει ότι δεν τα αγαπούσαν?
Επίσης το να το σφαζεις όταν γνωρίζεις πώς να το κάνεις ΔΕΝ είναι επίπονο.
Τέλος πάντων, απλά νόμιζα ότι υπάρχουν εμπειρίες ανθρώπων εδώ γι αυτό μπήκα να βρω λύση.
Αλλά μάλλον μόνο με εγκυκλοπαίδεια μιλάω, θεωρητικά.
 
Το να έχουν κάποιοι πιο σύγχρονες απόψεις δεν σημαίνει ότι δεν έχουν εμπειρία 🤣. Και με κότες και με πάπιες και με ορτύκια και με πτηνά του σπιτιού. Όταν η κότα είχε δύο βδομάδες που δεν πατούσε το πόδι και είχε πριστει η γιαγιά μου ήθελε να την ανοίξει το πόδι γιατί λέει κάτι θα είχε μπει μέσα και θα την πονάει 🙄 ναι κάποτε που δεν υπήρχαν οι γιατροί αυτό ήταν η μόνη λύση και μετά η πέθαινε ή ζούσε! Πλέον όμως υπάρχουν λύσεις, η κοτούλα πήγε στο γιατρό και μια χαρά έγινε το πόδι της χωρίς να το ανοίξει κανένας άσχετο με μαχαίρι. Δεν είναι λογική να σφάζουμε ένα ζώο γιατί δοκιμάσαμε να του δώσουμε φάρμακο δεν πέτυχε η θεραπεία για το άγνωστο πρόβλημα του και αποφασίσαμε ότι είναι η μόνη λύση
[automerge]1666814501[/automerge]
Ούτε γίνεται να λέτε ότι οι γιατροί είναι άσχετοι. Εννοείται στον χώρο όπως και σε κάθε χώρο υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Αν ξέρετε να ψάχνετε θα βρείτε αξιόλογα άτομα που πραγματικά μπορούν να φροντίσουν σωστά ένα ζωάκι
 
Οι πτηνιατροι επίσης δεν γνωρίζουν παρά μου είπαν να το αφήσω να ζήσει, όσο είναι η μοίρα του...
Δεν πήγα, τους τηλεφώνησα γιατί στην πόλη μου δεν έχω από αυτούς που είναι στη λίστα.
Το φάρμακο που του έδινα και οι συνθήκες στις οποίες το κρατούσα ηταν σύμφωνα με τις τηλεφωνικές οδηγίες των"πτηνιατρων" των οποίων οι γνώμες ήταν και διαφορετικές να σημειώσω για το ιδιο πρόβλημα.
Άρα για μια ασθένεια που δεν διαγνώστηκε ποτέ, (από το τηλέφωνο δεν γίνονται διαγνώσεις), που δεν πήγες ποτέ σε πτηνιατρο (είναι μακριά μας κ ως εκ τούτου άχρηστοι, σωστά;) την "διέγνωσες" ανίατη, (παρόλο που δεν είσαι γιατρός όπως λες) και για να μην "ταλαιπωρείται" το πουλάκι, το έσφαξες. Είμαι σίγουρη ότι καμία τηλεφωνική διάγνωση δεν ταυτίστηκε με την δική σου.
Θα μετακομιζες πόλη απλά και μόνο για να το δει ο "πτηνιατρος"???
Φυσικά. Κ η επίσκεψη σε άλλη περιοχή για να χτυπήσουμε την πόρτα ενός πτηνιάτρου δεν συνιστά μετακόμιση, αλλά ηθική υποχρέωση. Στο φόρουμ που έγινες μέλος, υπάρχουν μέλη που έκαναν ακριβώς αυτό, φέρθηκαν στα ζωάκια τους με τον σεβασμό κ την αγάπη που τους αξίζει. Πήγαν από Κεφαλονιά Πειραιά για να εξετάσει πτηνιατρος την ίδια μέρα το ζωάκι τους κ είχαν κανονίσει να φύγουν αυθημερόν, ή ότι χρειαζόταν εάν το ζωντανό θα έπρεπε να νοσηλευτεί. Το να μην "ταλαιπωρείται" το ζωάκι τους ή ακόμα καλύτερα για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το να μην ταλαιπωρηθούν οι ίδιοι, δεν ήταν κριτήριο εάν θα κάνουν τα μέγιστα για να το βοηθήσουν. Υπάρχουν μέλη που "παλεύουν" μαζί με τα πουλάκια τους με ασθένειες που είναι πραγματικά διαγνωσμένες ανίατες κ βαριές που τα φάρμακα τους δεν υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό, χωρίς να υπολογίζουν τον μέγιστο βαθμό δυσκολίας κ προσωπικής κούρασης που θα υποστούν από το να βρουν το φάρμακο μέχρι να το φέρουν κ να το χορηγήσουν.
Κ δεν είναι ακραίες συμπεριφορές, όπως ίσως τις κατηγοριοποιήσεις, αλλά είναι συμπεριφορές ανθρώπων που σέβονται τα κατοικίδια τους κ τα φροντίζουν όπως τους αξίζει. Κ αυτό πρεσβεύει το φόρουμ. Σεβασμό κ φροντίδα στα ζωντανά πλάσματα που εξαρτώνται από εμάς κ έχουμε επιλέξει να είναι δίπλα μας.
Όσο για την διαφορά της θανάτωσης με ένα μαχαίρι, μπαλτά, τσεκούρι με αυτήν από φαρμακευτικές ουσίες που ίσως επέλεγε ένας πτηνιατρος εάν έκανες τον κόπο να τον επισκεφθείς, θα μπορέσεις άνετα να την καταλάβεις εάν μπείς στην θέση του ζωντανού. Όσο αριστοτεχνικά κ αν γίνεται, το πουλάκι πριν "φύγει", νοιώθει να σφάζεται από το μαχαίρι, το τσεκούρι ή τον μπαλτά. Είμαι σίγουρη ότι εκείνες τις στιγμές δεν εκτιμά την καλοπροαίρετη πράξη σου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δηλαδή σε όλα τα χωριά που σφάζουν τα ζώα όταν γεράσουν, τί σημαίνει ότι δεν τα αγαπούσαν?
Λογικές τέτοιες ή του στυλ "πονάει πόδι, κόβει λαρύγγι", περισσότερο παραπέμπουν σε ευγονική παρά σε αγάπη.
Σίγουρα ο θάνατος έρχεται σαν λύτρωση κάποιες φορές, αλλά τουλάχιστον ας αφήνουμε τέτοιες αποφάσεις σε όσους έχουν τα προσόντα να τις πάρουν.
Κι αν ούτε αυτό είναι εφικτό επειδή προϋποθέτει μετακίνηση σε άλλη πόλη, τότε σίγουρα μια ευθανασία σε έναν τοπικό κτηνίατρο είναι πιο αγαπησιάρικη από το να σε βλέπει το πλάσμα να το κυνηγάς με τη χατζάρα.
 
Μήπως ξεφυγε λίγο το θέμα;;
Όλος ο κόσμος που έχει πουλερικα ετσι λειτουργεί.
Το αγοράζεις μικρό σου δίνει αυγά και όταν σταματάει η παραγωγη το τρως.
Στα πουλερικά δεν δίνουμε αντιβιωσεις ουτε φάρμακα. Για τον πολυ απλό λόγο..
Γιατί μετά δεν θα μπορέσουμε να τα φάμε. Και χαραμίζεις τη ζωή του ζώου χωρίς να επωφεληθείς με το πολυτιμο κρέας του.
 
Μήπως ξεφυγε λίγο το θέμα;;
Όλος ο κόσμος που έχει πουλερικα ετσι λειτουργεί.
Το αγοράζεις μικρό σου δίνει αυγά και όταν σταματάει η παραγωγη το τρως.
Στα πουλερικά δεν δίνουμε αντιβιωσεις ουτε φάρμακα. Για τον πολυ απλό λόγο..
Γιατί μετά δεν θα μπορέσουμε να τα φάμε. Και χαραμίζεις τη ζωή του ζώου χωρίς να επωφεληθείς με το πολυτιμο κρέας του.
Δεκτό αυτό, αλλά δε μπορεί να παρουσιάζεται σαν "αγάπη". Ε, το λες και πρόκληση μετά
 
Δεκτό αυτό, αλλά δε μπορεί να παρουσιάζεται σαν "αγάπη". Ε, το λες και πρόκληση μετά
Άλλο η αγάπη του pet μου και άλλο η βρώση.
Είναι 2 διαφορετικά πράγματα.
Το ένα με κρατάει στη ζωή και το άλλο μου δίνει συναισθήματα.
Σκεφτείτε λογικά παιδια. Σκεφτείτε κάθε φορά που ψωνιζετε κρέας.
 
Ένα είναι αυτό με το οποίο συμφωνώ.
Μήπως ξεφυγε λίγο το θέμα;;
Όλος ο κόσμος που έχει πουλερικα ετσι λειτουργεί.

κι ένα άλλο αυτό
Δεκτό αυτό, αλλά δε μπορεί να παρουσιάζεται σαν "αγάπη".
με το οποίο αν και δεν διαφωνώ, θεωρώ ότι το πώς αντιλαμβάνεται και που βάζει ο καθένας τα όρια της αγάπης, δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βάλουμε δικά μας όρια ως κανόνα.

Κατά τα άλλα, είναι άλλο πράγμα η διαχείριση της φροντίδας του κατοικίδιου, του συντρόφου και άλλο πράγμα του παραγωγικού ζώου, της τροφής. Στη διαχείριση των παραγωγικών ζώων πολλές φορές είσαι υποχρεωμένος να σκοτώσεις όχι μόνο για λόγους συμφέροντος αλλά ναι και από αγάπη. Κάτω από ποιες συνθήκες, με ποιο τρόπο και όλα τα υπόλοιπα όμως, δυστυχώς δεν αφορούν την παρούσα συζήτηση.

Επειδή το θέμα που αναπτύσσεται ως "εκτός" είναι ενδιαφέρον, ανοίξτε αν θέλετε σας παρακαλώ μία νέα συζήτηση εδώ https://community.petbirds.gr/forums/birds-general/ για να αναπτυχθεί σωστά.
 
Άλλο η αγάπη του pet μου και άλλο η βρώση.
Είναι 2 διαφορετικά πράγματα.
Το ένα με κρατάει στη ζωή και το άλλο μου δίνει συναισθήματα.
Σκεφτείτε λογικά παιδια. Σκεφτείτε κάθε φορά που ψωνιζετε κρέας.
Εσύ τα λες ξεκάθαρα και δε διαφωνώ πουθενά. Η συζήτηση ξέφυγε επειδή η Αλεξάνδρα όχι απλά έχει συγχίσει τις έννοιες της "εκμετάλλευσης" με την "αγάπη", αλλά προσπάθησε να βγάλει και τρελούς όσους τις διαχωρίζουν. Τέλος πάντων, ναι η συζήτηση έχει ξεφύγει εντελώς.
 
Όντως η συζήτηση ξέφυγε αλλά επίσης είτε έδινε φάρμακα στο μικρό είτε το εσφαγε όπως η ίδια είπε το κρέας ήταν ακατάλληλο να φαγωθεί καθώς δεν ήξερες τι ασθένεια μετέφερε. Οπότε στην περίπτωση της αγωγής τουλάχιστον θα συνέχιζε κάποια στιγμή να παράγει αυγά. Ή μπορεί απλά να είχε σπάσει το πόδι και να μην ήθελε καν φάρμακα
 
Μα δεν είπε κανεις ότι έχει κάτι. Για να μην παει χαμένο το τρωμε όταν έχουμε υποψία οτι κατι δεν παει καλα.
Σε κανένα μα κανένα είδος εκτροφικου Ζωου-πουλερικου δεν τρωμε αυγα, γάλα και κρέας όταν δίνουμε οποιαδήποτε αγωγή.
Είναι σαν να παιρνει αγωγή μια λεχώνα και να θηλάζει.
Δεν γίνεται πουθενα στον συγχρονο κόσμο.
Τα ζώα λοιπόν που πεθαίνουν από αρρώστια τα καίνε. Είτε είναι γρούνια είτε είναι μσκάρια είτε είναι πουλερικά.
 
Τέλος πάντων, απλά νόμιζα ότι υπάρχουν εμπειρίες ανθρώπων εδώ γι αυτό μπήκα να βρω λύση.

Ανθρωποι μικροτεροι σε ηλικια ή ανθρωποι που η επαφη τους με την επαρχια και τα χωρια περιοριζεται μονο στις καλοκαιρινες διακοπες δεν εχουν καποιες εικονες στο μυαλο τους που ενδεχομενως εχουν καποιοι αλλοι.
Δεν μπορουν να αντιληφθουν αυτο που γραφεις.
 
Back
Top