Φροντίδα Ο Αφρικανικος μου ειναι αγριος και με φοβαται

nikos1806

PB New Member
Εγγραφή
12 Δεκ 2008
Μηνύματα
5
Πόλη
Πειραιάς
pedia exo problima me ton afrikaniko gri mou einai agrios kai me fobate bebea ton exo mono 3 mines. thelo mia boithia na imerepsi! stenaxorieme pou einaitoso agrio molis to plisiaso sta 2 metra krazi. boithia plz paidia...tnx
 
Καλώς όρισες Νίκο, εσύ και ο African grey σου. Πες μας λίγα λόγια, τι ηλικία έχει, -τι γράφει το δακτυλίδι- από που το πήρες, ήταν έτσι απ'την αρχή, κάνεις ήρεμες κινήσεις, τι τρώει, είναι άνετος μεσα στο κλουβάκι του, βγαίνει έξω, έχει κομμένα ή άκοπα φτερά, πόσες ώρες μένει μόνο του, πόσο συχνά του μιλάς, είναι άλλοι στο σπίτι; Είναι μερικές ερωτήσεις για να γνωρίσουμε συνθήκες ζωής - περιβάλλον του και να πάρεις σωστές απαντήσεις. Περιμένουμε.
 
geia

Γεια και απο εμένα παιδιά!
Ο παπαγάλος μου είναι περίπου 2.5 ετών και τον πήρα πρόσφατα, περίπου πριν 3 μήνες. Τον αγόρασα έναν γνωστό μου που έχει petshop, απλά πουλάει και σε ένα παζάρι απο όπου και τον αγόρασα. Δεν είχε κάποιο δακτυλίδι στο πόδι του όταν το αγόρασα.
Στην αρχή ήταν πολύ αγριος και δεν μπορούσε να ηρεμήσει με την παρουσία καποιού στο χώρο,τώρα όμως έχει ηρεμήσει αρκετά και
και φωνάζει μόνο όταν πλησιάζω πολύ κοντά, πάντα με ήρεμες κινήσεις.Αναστατώνεται πολύ ακόμα,όταν μπαίνουν στον χώρο τα άλλα μελη της οικογένειας μου που δεν έχει συνηθίσει την παρουσία τους.
Είναι σχετικά άνετος μέσα στο κλουβί του, αλλά δείχνει τάσεις να θέλει να βγει απο αυτό! Μια φόρα του άνοιξα το πορτάκι και βγήκε έξω αμέσως, περιπλάνηθηκε λίγο στον χώρο για καμία ώρα και μετά τον ξαναέβαλα πίσω. Τον ταίζω τροφή για παπαγάλους με σποράκια, φυστίκια, παπαγαλίνη κτλ. Τα φτερά του ήταν κομμένα όταν τον αγόρασα αλλά πλέον έχουν μακρύνει 2-3 εκ.
Μένει αρκετές ώρες μόνος του, λόγω εργασίας, άλλα όταν είμαι σπίτι του μιλάω όσο μπορώ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 🙂
 
Απο παζαρι αγορασες τον παπαγαλο; 😕 Eτσι οπως τον περιγραφεις ακουγεται να ειναι πιασμενο το πουλι. Αν δε σε πειραζει και χωρις να θελω να γινω αδιακριτος απο την τιμη μπορει κανεις να καταλαβει για την προελευση του. Αν δεν θελεις να πεις οκ. Μου κανει εντυπωση καθως εχει απαγορευτει η εισαγωγη τους αν δεν συνοδευονται με τα αναλογα εγγραφα και το δαχτυλιδι του εκτροφεα. Την ηλικια πως την ξερεις; Αν απλα σου την ειπανε θα σου ελεγα να μην το πιστεψεις. Ενα αγριο πουλι μπορει να ειναι και 30 ετων και να μην το καταλαβεις. Βαλε μια φωτο αν μπορεσεις χωρις να το αναστατωσεις παραπανω. Θα ειναι παρα πολυ δυσκολο πιστευω να εξημερωθει αυτο το πουλι. Τα πιασμενα απο τη φυση δυσκολα η δεν γινονται ποτε τα κατοικιδια που εχεις δει και ειναι ημερα και μιλανε. Επισης ζουνε λιγοτερο. Η παπαγαλινη δεν ειναι τροφη γι αυτον τον παπαγαλο. Αυτος εχει αλλες μεγαλυτερες διατροφικες αναγκες.

Διαβασε αν θελεις κι αυτο.

https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διατροφή-ακολουθούν-οι-παπαγάλοι-μας.4000/
 
Σοβαρα πολυ περιεργο να μην εχει δακτυλιδι. Ποσο καλα ξερεις αυτον που στο πουλησε. αν ειναι αγριο προσεχε και απο καμια αρρωστια, καπου διαβαζα οτι οι αγριοι παπαγάλοι μπορει να κουβαλουν ενα μικροβιο που μεταδιδεται στον ανθρωπο.

περιμενουμε νεα συντομα!

η
 
πολλοι μπλεκουν με αγρια πουλια λογω αγνοιας στην αρχη(οπως εγω)
ομως επειδη.. Τρωγοντας ερχεται η ορεξη..σιγα σιγα μαθαινουν και γινονται
οι καλιτεροι φιλοι των αγριων πουλιων
εγω συμφωνω με τα παιδια πιο πανω σε οτι ειπαν
εχεις πολλες ελπιδες να εξημερωσεις τον φιλο σου αλλα απαιτουνται απειρες ωρες ενασχολησης μαζι του.. Αν δεν εχεις χρονικη δυνατοτητα και διαθεση..
καλιτερα να το δωσεις..
 
Φίλε και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα.. Αν και σε μένα μόνο σε ορισμένα άτομα φώναζε.. Τελικά τον έδωσα και πήρα ένα μικρό 5 Μηνών και ησύχασα!
 
Oπως εχω ξαναγραψει, κι εγω πριν πολα χρονια λογω αγνοιας [ κι επειδη ηταν φθηνος] την πατησα και πηρα εναν που ηταν πολυ αγριος και παρα τις πολλες προπαθειες που εκανα δεν ημερευε. Ετσι τον εδωσα. Νομιζω οτι αν δεν δεν υπαρχει προοπτικη να ημερεψει, δωσε τον και παρε αλλον μικρον ταισμενο στο χερι. Βεβαια ειναι αρκετα ακριβοτεροι, αλλα οτι δινεις παιρνεις.
 
Aπο το παζάρι τον αγόρασα 600 Ευρω αν αυτό σας βοηθάει να καταλάβετε κάτι για την προέλευση του.Αυτό που με προβλημάτισε αρκετά είναι το κατα πόσο μπορεί να είναι μολυσματικός για τον άνθρωπο! Αν θέλω να τον πάω σε κάποιον πτηνίατρο ξέρετε κάποιον να μου συστήσετε; Και αν αποφασίσω να τον δώσω σε τι τιμή περίπου κυμαίνεται ένας μικρός παπαγάλος;
 
Νικο για πτηνιατρο δες εδω... https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ Καλο θα ηταν να τον δει αν νομιζεις οτι εχει κατι η απλα για μια εξεταση προληπτικη η για να σε βοηθησει στο πως να τον χειριστεις καλυτερα.

Ενα μωρο ταισμενο στο χερι εχει τα διπλα και λιγο παραπανω ισως εξαρταται απο που θα το παρεις. Δηλαδη 1200 με 1400.

Εαν εχεις σκοπο και χρονο να ασχοληθεις και εφοσον το πουλι αποκλειεται να απελευθερωθει στο φυσικο του περιβαλλον τοτε ασχολησου μαζι του με πολυ υπομονη και ηρεμια. Να μην περιμενεις θαυματα σε ενα μηνα κατα τη γνωμη μου. Λογικα η διαδικασια εξημερωσης θα ειναι αργη αλλα ισως πετυχεις αρκετα πραγματα αν τον χειριστεις σωστα και με διπλη προσοχη απ'οτι ενα πουλι που μεγαλωσε απο ανθρωπους. Το να τον δωσεις θα ηταν η λυση μονο για να αποφυγεις αυτην την ταλαιπωρια, για το πουλι θα ειναι το ιδιο και περισσοτερο επωδυνο να αλλαζει συνεχως χερια.

Οταν τον πηρες δεν σου ειπε αυτος ο πωλητης τιποτα για την προελευση του; Εσυ δεν ρωτησες τιποτα;

Διαβασε κι αυτο αν θελεις, για να εισαι ενημερωμενος. :)
Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων ενός παπαγάλου
 
παντως εγω βρε παιδια εχω καποιες επιφυλαξεις..
καλως η κακως αυτα τα πουλια υπαρχουν, δεν ειναι κριμα να μην εχουν
μια καλιτερη τυχη;
εγω ενα αγριο 2 χρονων.. Που οταν περναγε ατα 5 μετρα καποιος κοντα του
γινοταν χαμος(αυτη ηταν η στελα μου).. Μεσα σε ενα χρονο το εκανα
ενα πλασμα που κοιμομαστε αγκαλια.. Μου επλενε τα δοντια με το βουρτσακι..σα τον πιπικο μου ηταν με τη μονη διαφορα πως δεν ηθελε πολλα χαδια απο πολλους..
σε καποια φαση της ζωης μου πιστευω πως θα ξαναπαρω ενα αγριο
(και δεν θα κανω τα λαθη του παρελθοντος).. Εχει νια μαγεια να βλεπεις σιγα σιγα τη μεταμορφωση ενος αγριου πλασματος σε ενα πολυ καλο φιλο...
 
Συμφωνώ ότι τα άγρια καλώς ή κακώς υπάρχουν.. Συμφωνώ ότι αξίζουν μια καλύτερη τύχη.. Αλλά αγοράζοντάς τα, αναπαράγουμε αυτή την απληστία μερικών που εμπορεύονται για να πλουτίσουν. Είναι το ίδιο ακριβώς με το να πιάνουμε άγριες καρδερίνες.
 
παντως εγω βρε παιδια εχω καποιες επιφυλαξεις..
καλως η κακως αυτα τα πουλια υπαρχουν, δεν ειναι κριμα να μην εχουν
μια καλιτερη τυχη;
εγω ενα αγριο 2 χρονων.. Που οταν περναγε ατα 5 μετρα καποιος κοντα του
γινοταν χαμος(αυτη ηταν η στελα μου).. Μεσα σε ενα χρονο το εκανα
ενα πλασμα που κοιμομαστε αγκαλια.. Μου επλενε τα δοντια με το βουρτσακι..σα τον πιπικο μου ηταν με τη μονη διαφορα πως δεν ηθελε πολλα χαδια απο πολλους..
σε καποια φαση της ζωης μου πιστευω πως θα ξαναπαρω ενα αγριο
(και δεν θα κανω τα λαθη του παρελθοντος).. Εχει νια μαγεια να βλεπεις σιγα σιγα τη μεταμορφωση ενος αγριου πλασματος σε ενα πολυ καλο φιλο...

Ποιος ο λογος Θοδωρε να γκρεμιζεις το συμπαν ενος πλασματος που εχει μαθει να ζει αλλιως και να πεταει στις σαββανες και στα δαση της Αφρικης για να του χτισεις εναν κοσμο οπως τον θελεις εσυ, φορτωνοντας το τοσο στρες, περισσοτερο απ'ότι ειναι φτιαγμενο να αντεχει αφου τα περισσοτερα δεν επιβιωνουν για να φτασουν σε σπιτια. Ειναι πολυ ασχημο να διαλυεις την αξιοπρεπεια και τον αυτοσεβασμο καποιου ακομη και αν αυτο ειναι ενα πουλι. Αποψη μου ειναι οτι αυτο δεν λεγεται φιλια.
 
Προφανως ο Θοδωρης δεν εννοει αγριο πιασμενο απο τη ζουγκλα...
Αλλα παπαγαλο ο οποιος δεν εχει ταιστει με κρεμα και δεν του εχει δοθει η αναγκαια προσοχη ωστε να ειναι εξεικιωμενος με τον ανθρωπο!
 
ωπα.. Με παρεξηγησατε.. Μιλω για πουλια που που ετσι και αλλοιως ταχουν πιασει και ταχουν σε τιποτα πετ της ξεφτηλας.. Και τα πουλανε κανα 500αρικο, αυτα σιγουρα δε θαπρεπε ναχουν πιαστει.. Αλλα δυστυχως
υπαρχουν.. Και αν δε τα παρει κανα χριστιανος.. Θα τα φαει η μαρμαγκα
τωρα θα μου πεις.. Αν δε τα παρει κανεις ισως σταματησει καποτε το εμποριο.. Αλλα με την ιδια λογικη; Και αυτα πουχουμε παρει απο εκτροφεια;
θαπρεπε να ταχουμε παρει; Ειναι σωστο;η θεση τους σε ενα σπιτι ειναι;
θαπρεπε να εκτρεφονται ουσιαστικα αγρια πουλια για να τα κανουμε εμεις
κατοικιδια;
 
Αν το σκεφτούμε ότι πηγαίνοντας πίσω στην ιστορία, κανένα ζώο δεν ήταν κατοικίδιο και δεν ''άνηκε'' στον άνθρωπο μπορούμε να πούμε ότι είναι ''φυσιολογικό'' κάποια ζώα που είναι ακόμη ''άγρια'' παρόλα αυτά να τα εκτρέφουμε για συντροφιά μας.. Τα πάντα εξελίσονται γιατί όχι και τα είδη των κατοικιδίων;
 
Η τιμη του μου λεει οτι ο παπαγαλος ειναι αγριος της Ζουγκλας και προερχεται απο την Συρια.
και στην Κύπρο επικρατει αυτο το φαινομαινο, 1100 - 1300 οι εξημερωμενοι και της Συριας 500- 600 Ευρω

Καλα θα ηταν να τον παρεις πισω η να ζητησεις πιστοποιητικο
 
Eιμαστε ηδη αρκετα off topic στο θεμα και αν αρχισουμε και να συγκρινουμε τους αγριους με τους εκτρεφομενους παπαγαλους εδω θα βγουμε ακομη περισσοτερο απο το θεμα. Ας επιστρεψουμε στο θεμα λοιπον. :)

Η καταγωγη του, renegade.cy, ειναι αυτη που λεει και το ονομα του, African grey parrot, οχι η Συρια. Στο χαρτη της εικονας φαινεται η περιοχη καταγωγης των δυο ειδων. 😉
 

Συνημμένα

  • Psittacus_erithacus_range.webp
    Psittacus_erithacus_range.webp
    23,5 KB · Προβολές: 100
Σίγουρα δεν είπε κανείς ότι είναι Syrian Grey, J απλά κάνουν εισαγωγή από ξένες χώρες χωρίς πιστοποιητικά, κάτι σαν λαθρομετανάστες ας πούμε.
 
Φίλε εμένα μου είπε κάποιος και το λέω με επιφύλαξη.. Οτι με το σάλιο του στο στόμα του παπαγάλου τον ημέρωσε..σου είπα το λέω με επιφύλαξη.. Δοκίμασε δεν χάνεις τπτ...
 
Back
Top