Φροντίδα Ο Αφρικανικος μου ειναι αγριος και με φοβαται

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ
το σαλιο μας εχει βακτηρια επικινδυνα για τον παπαγαλο
 
μμ δεν το ήξερα. Για αυτό και είπα ότι μόνο το άκουσα... άρα άκυρο το σάλιο
 
Φίλε εμένα μου είπε κάποιος και το λέω με επιφύλαξη.. Οτι με το σάλιο του στο στόμα του παπαγάλου τον ημέρωσε..σου είπα το λέω με επιφύλαξη.. Δοκίμασε δεν χάνεις τπτ...
Στο βιβλίο The African Grey της Julie Rach, Ekδόσεις - Copyright Γ.Β. Βασδέκης, σελ. 56 αναφέρεται:, δεν είναι αποδεκτό να του δίνετε κάτι από το οποίο έχετε ήδη κόψει μια δαγκωνιά. Το σάλιο του ανθρώπου έχει βακτήρια τα οποία είναι απόλυτα φυσιολογικά για τον άνθρωπο, αλλά πιθανώς τοξικά για τα πουλιά. Γι'αυτό, μη μοιράζεστε με το κατοικίδιό σας μερικά φαγωμένη τροφή. Για την υγεία του πουλιού και για την ηρεμία σας, δώστε του τη δική του μερίδα ή πιάτο. Για τον ίδιο λόγο, μη φιλάτε το ράμφος του Γκρίζου σας (φιλήστε τον στην κορφή του κεφαλιού του), ούτε και να αφήνετε το πουλί να βάζει το κεφάλι του στο στόμα σας, .. Δεν είναι ασφαλές για την υγεία και την ευημερία του..."
Ο "κάποιος" που λες είναι σοβαρή - αξιόπιστη πηγή;
 
Ο κάποιος είναι ένας φίλος που βρήκα σε pet shop και είπε ότι είχε και αυτός ένα άγριο παπαγάλο και τον ημέρωσε με αυτό τον τρόπο.. Τώρα αν είναι αλήθεια δεν ξέρω παιδιά..άν το κάνεις μία φορά δεν νομίζω ότι θα βλάψει και τόσο..
 
Φίλε εμένα μου είπε κάποιος και το λέω με επιφύλαξη.. Οτι με το σάλιο του στο στόμα του παπαγάλου τον ημέρωσε..σου είπα το λέω με επιφύλαξη.. Δοκίμασε δεν χάνεις τπτ...

Αυτο ειναι κατι σαν την αλλη ιστορια που λεει οτι αν φτυσεις μεσα στο στομα του σκυλου δε σε ξεχναει ποτε; 🙄

Αυτο το πραγμα δεν εχει την παραμικρη επιστημονικη βαση και σαφεστατα προκειται για μυθο.

Σε ολο το διαδικτυο λεει οτι ειναι επικινδυνο. Οποιος νομιζει οτι δε χανει τιποτα δεν χρειαζεται να το προτεινει και σε αλλους.
 
Καλά ρε Φοίβο, μην είμαστε και τόσο πολύ της επιστήμης. Άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη, ιδιαιτέρα αυτά τα κόλπα που ίσως τα έκαναν οι προηγούμενες γενιές για να εξημερώσουν αγρία πουλιά και ζώα. ( Γεράκια, Αετούς, παπαγάλους, Μαυροπούλια)
 
Καλά ρε Φοίβο, μην είμαστε και τόσο πολύ της επιστήμης. Άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη, ιδιαιτέρα αυτά τα κόλπα που ίσως τα έκαναν οι προηγούμενες γενιές για να εξημερώσουν αγρία πουλιά και ζώα. ( Γεράκια, Αετούς, παπαγάλους, Μαυροπούλια)

Ειναι κολπο να φτυνεις στο στομα ενος ζωου η εστω να του δινεις να φαει το σαλιο σου;

Πισω απο καθε "κολπο" υπαρχει μια εξηγηση. Εστω οτι εγω δεν το αντιληφθηκα, μπορει καποιος αλλος να το εξηγησει;

αυτο λεει ενα απο τα πιο εγκυρα περιοδικα σχετικα με τους παπαγαλους και τα πτηνα συντορφιας σε ολο τον κοσμο.

From Parrot Chronicles, "Human saliva is not in itself toxic, of course. And your bird cannot catch a human cold from you. However, all mammalian saliva carries bacteria that could make your bird sick with infections of the sinuses, throat, lungs, air sacs, gastro-intestinal tract or internal organs.Therefore, never let your bird make contact with your mouth-even for a quick "peck"-and do not bite off food for your bird."
And from ExoticPet.Net, "Our mouths contain many microbes that can cause disease in birds, and contact with the human mouth should be strictly prohibited."


το σαλιο ολων των θηλαστικων φερει βακτηρια που μπορουν να κανουν το πουλι σας να ασθενησει με σοβαρες μολυνσεις των κολπων, του λαιμου, των πνευμονων, των σακων αερα, στο γαστροεντερικό τμήμα ή σε εσωτερικά όργανα. (απο το περιοδικο parrot chronicles)

πηγη : Parrot Information
ParrotChronicles.com
 
Η θεωρεία που λες εσύ έχει βγει μετά από πράξη! Δεν βγαίνουν οι επιστήμονες και λένε κάτι επειδή έτσι τους κατέβηκε. Έχουν γίνει πειράμετα μετρήσεις και γενικώς μια έρευνα αναλυτική η οποία επιβεβαιώνει το τελικό πόρισμα.. Από έτσι ας γυρήσουμε στις βασκανίες..
 
Η επιστημη δεν λεει να ταιζεις μιρμιγκια τα περδικοπουλα για να λαβουν τις απαραιτητες πρωτεινες οταν ειναι μικρα 1-2 εβδομάδων αλλα μονο τροφη, και φαρμακα στο νερο τους.
Ε λοιπον αυτο το ακουσα απο καποιο φιλο και οντως ετσι επεζησαν...χωρις επιπλεον φαρμακα. Για μενα δεν ειναι μυθος ουτε εχει δημοσιευτει σε επιστημονικο περιοδικο:)
 
Back
Top