Γενικά Ο Ζακό μου, δαγκώνει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kokisbox
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kokisbox

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2016
Μηνύματα
26
Πόλη
Καστοριά
Καλησπερα, εχω εναν αρσενικο Ζακο τον οποιο εχω εδω και 7 μηνες. Συνεχιζει να δαγκωνει σχεδον ολους εκτος απο την γυναικα μου. Ακομη και σε αυτην ομως δεν ερχεται στο χερι εξωαποτο κλουβι. Εχω διαβασει τα αρθρακαι το πεοσπαθω αλλα μαλλον χωρις αποτελεσμα. Καθε συμβουλη σας θα μου ειναι σημαντικη
 
Θα ήθελες να μας πεις ορισμένα πράγματα για την ηλικία και την προηγούμενη από εσάς ζωή του πουλιού αν τα γνωρίζεις;
Επίσης ποιες είναι οι προσπάθειες που κάνατε και ποιες ήταν οι αντιδράσεις του πουλιού;
Τι διατροφή ακολουθείτε; Ο ήλιος το βλέπει κάποιον χρόνο ημερησίως;
Γράψε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείς γιατί μιλάμε για πτηνά ανώτερης ευφυίας και δεν είναι εξίσωση η ερμηνεία της συμπεριφοράς τους, είναι εξατομικευμένη.
Ίδιες ενέργειες μπορεί να έχουν διαφορετικά κίνητρα.
Επίσης γράψε μας τον χρόνο ύπνου του και το σημείο που βρίσκεται το κλουβί του.
Οι ερωτήσεις αποσκοπούν, να δούμε μήπως η νευρικότητα οφείλεται σε κακής ποιότητας διαβίωση έστω και άθελά σας ή διατροφή, που όσο και αν μας φαίνεται περίεργο, μπορεί να είναι κύρια υπεύθυνες αιτίες νευρικότητας.
 
Τι ηλικια εχει το πουλι; Ρωταω γιατι οι παπαγαλοι απο την ηλικια των 4 -5 μηνων μεχρι τον χρονο ψιλοδαγκουν για να ανακαλυψουν τον κοσμο και να δουνε μεχρι που τα παιρνει κλπ...
Φυσικα αν δειξεις ενοχληση τοτε το δαγκωμα δυναμωνει. Απλα εσεις δεν πρεπει να αλλαξατε τιποτα στις συνηθειες σας και να συνεχισετε να του μιλατε συνεχεια, να του δινετε λιχουδιες και γενικα να ασχολειστε ουσιαστικα μαζι του.
Ενας τοσο εξυπνος παπαγαλος εννοειται και βαριεται ευκολα οποτε χρειαζεται δημιουργικους τροπους απασχολησεις, παιχνιδια που ακονιζουν το μυαλο κλπ!
 
Το πουλί είναι περίπου 3χρ. Δεν ξέρω πολλά για την προηγούμενη ζωή του. Μιλάει πάρα πολύ! Απο διατροφή δίνω κροκετες και μερικε΄ς φορες και λαχανικά. Δαγκώνει αρκετά δυνατά και η αλήθεια είναι πως τραβάω το χέρι. Φυσικά όταν του δίνω λιχουδιές είναι πιο δεκτικός, είναι και κάποιες στιγμές που με αφήνει να του χαιδεψω το κεφαλι απο εξω απο το κλουβί ελνω άλλες παλι δαγκώνει. Το κλοβί του είναι ενα μεγαλο μεταλικό κλουβί το οποιο βρίσκεται σε ενα υπνοδωματιο. Το καλοκαιρι το βγαζαμε καθε μερα εξω στο μπαλκονι τωρα τον χειμωνα οχι. Επίσης ειναι επιθετικός ακόμη και οταν παω να αλλαξω φαγητο ή νερο στην ταιστρα του
 
Δεν ξέρω πολλά για την προηγούμενη ζωή του.
Δεν γνωρίζεις με πόσα άτομα ζούσε και με ποιο φύλο ήταν πιο συνδεδεμένο; Εκτός κλουβιού πριν έβγαινε; Τώρα βγαίνει καθόλου; Για να γνωρίζει λέξεις, σημαίνει πως είχε παρέα. Τώρα στο υπνοδωμάτιο πόσες ώρες την ημέρα έχει αλληλεπίδραση με την οικογένεια ή έστω κάποιο άτομο;
Είναι προφανές πως δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα φιλική σχέση μεταξύ σας αλλά σαν να φαίνεται πως δεν έχει μπει και στην καθημερινότητά σας;
 
Πριν απο μενα ειχε καλες σχεσεις με τον ιδιοκτητη (αντρας), βεβαια αυτα ετσι μου τα μετεφεραν δεν εχω αποψη. Εβγαινε εκτος κλουβιου, και τοτε και σε μενα. Τον τελ μηνα αγορασα ενα μεγαλυτερο το οποιο ανοιγει μονο απο πλαγια (αυτος ειχε συνηθησει να βγαινει απο επανω) και μολις τον ανοιγω πεταει σε μικρη αποσταση απο το κλουβι. Η αληθεια ειναι οτι δεν περναει και παρα πολύ ωρα με εμας λόγω των υποχρεωσεων καθημερινα.
 
αληθεια ειναι οτι δεν περναει και παρα πολύ ωρα με εμας λόγω των υποχρεωσεων καθημερινα.

Νομίζω πως εδώ βρίσκεται η απάντηση του γιατί δαγκώνει. Χρειάζεται να του αφιερώσετε πολύ χρόνο για να δεθεί με κάποιον από την οικογένεια και να μην δαγκώνει καθόλου.
 
Mε την γυναικα μου τα παει καλύτερα δεν την δαγκωνει. Πιστευετε δηλ οτι αμα δεθει θα ειναι δεκτικος με ολους;
 
Mε την γυναικα μου τα παει καλύτερα δεν την δαγκωνει. Πιστευετε δηλ οτι αμα δεθει θα ειναι δεκτικος με ολους;
Αυτο δεν ειναι απαραιτητο. Αν ασχολειται πχ μονο η γυναικα σου κλπ τοτε θα δεθει μαζι της.
Οπως επισης αν ασχολειται μονο ενα ατομο κατα κυριο λογο μπορει μετα ο παπαγαλος να γινει κτητικος προς αυτο το ατομο και να αγριευει στους υπολοιπους.
Αυτο ομως εχει να κανει με τον χαρακτηρα του καθε πουλιου.
Ενας τετοιος παπαγαλος θελει να νιωθει οτι ειναι μελος της οικογενειας σας, μονο ετσι θα δεθει και θα βγαλει τον πραγματικο του εαυτο και θα ειναι ευτυχισμενος!
 
Πόσο καιρό χρειάζεται πιστέυετε ότι χρειάζεται;
Οπωσδήποτε αρκετά μεγάλο διάστημα, διότι δεν φτάνει μόνο να γίνει ''το βήμα'', θα πρέπει και να σταθεροποιηθεί αυτή η κατάσταση. Το πουλί δεν θεωρείται μωρό να υπολογίζεις κάποιους μήνες, εφόσον θα γίνει και ανάλογα ''σωστή'' δουλειά από μέρους σας.
Όλα αυτά εξαρτώνται από πολλούς και ρευστούς παράγοντες...
 
Back
Top