Γενικά Ο Ζακό μου διάλεξε για ταίρι τον αδερφό μου

Ταζμανια2411

PB New Member
Εγγραφή
11 Νοε 2023
Μηνύματα
90
γεια σας παιδια, εχθες ο ταζ εκανε στον αδερφο μου αυτο που περιμενα να κανει σε μενα 2 μηνες τωρα. προσπαθησε να βγαλει το φαγητο που εφαγε και να του το δωσει. το καταλαβαινω πως ειναι αυτη η περιπτωση γιατι διαβασα ενα ποστ που λεει για την κινηση που κανει. εμεινα σκαλωμενος οταν συνεβη. ο αδερφος μου ερχεται στο σπιτι μου καθε τριτη μερα και ουτε τον ταιζει ουτε τον καθαριζει ουτε κανει τελος παντων κατι απο αυτα που κανω εγω καθημερινα. συμπεριλαμβανομενου της προπονησης. παρολα αυτα του εχει αδυναμια απο τι φαινεται. καθε φορα που μπαινει μεσα στο σπιτι εκεινος ο ταζ πεταει κατευθειαν πανω του και το κανει καθε φορα που ερχεται. καθεται πανω στον ωμο του για τις ωρες χωρις να περιμενει ανταμοιβη και τελευταια δεχεται χαδακια μονο απο κεινον. η αχαριστια σε ολο της το μεγαλειο🤨 τελος παντων, μπορει να μου εξηγησει καποιος , ετσι απο περιεργεια, αφου την περισσοτερη ωρα την περναει μαζι μου, γιατι διαλεξε τον αδερφο μου ως ταιρι του? επισης, σε ενα ποστ του 2009 αν δεν κανω λαθος, λεει καποιος οτι ειναι μια κινηση που κανουν οι παπαγαλοι που ειναι σεξουαλικα ωριμοι. τι ισχυει ?https://community.petbirds.gr/threads/zaco-5-μηνών-με-ταϊζει-τι-σημαινει-αυτο.13857/#post-137924
 
@Ταζμανια2411 τι ηλικία έχει ο ταζ;
[automerge]1704917309[/automerge]
@Ιβαν αν ο ταζ είναι κάτω των τριών ετών κάτι κατάλαβες λάθος! Δεν είναι κίνηση ζευγαρώματος η σεξουαλικη ωρίμανση των ζακο ξεκινα μετά τα τρία έτη ! Αυτό σημαίνει ότι αν έβγαλε τροφη πας άμεσα κτηνίατρο!
 
Τελευταία επεξεργασία:
προσπαθησε να βγαλει το φαγητο που εφαγε και να του το δωσει. το καταλαβαινω πως ειναι αυτη η περιπτωση γιατι διαβασα ενα ποστ που λεει για την κινηση
Καλησπερα
Απο την συζητηση που αναφερεις διαβασα αυτο και σε συνδυασμο με το #15 στην ιδια κουβεντα εψαξα και βρηκα το παρακατω αρθρο


και ιδιαιτερα το σημειο που αναφερεται αναλυτικα στην κινηση που κανουν οι νεοσσοι παπαγάλοι για να "ενεργοποιησουν" τους γονεις τους

Several things will elicit a feeding response from a baby parrot. "Feeding response" is basically the bird bobbing its head up and down so that as the parrot parents regurgitate food into the baby's mouth it is bounced down the throat and into the crop. When the baby is displaying the feeding response, the opening to his trachea is closed and the mouth, throat, and esophagus are all opened so that food can flow all the way into the crop without the bird needing to swallow. Parrot parents feed by regurgitating partially digested food into the baby's mouth. When regurgitating, the baby bobs his head up and down to pump the food into their own mouth. As the parents lock beaks with the baby, the baby matches this bobbing rhythm causing the food to continue pumping from the parents mouth into the babies and on down into the babies' crop.

Το βιντεο απο το 2022 που επισυναπτω ειναι απο μια κινηση που ειδα να κανουν νεοσσοι καναρινιων μπροστα μου .περιπου 30 ημερων ,που ειχαν ηδη μετακινηθει σε 90αρα με την μια απο τις μητερα τους (για ασφαλεια να ταιζει αν τυχον το απαιτουσε καποιο μικρο) . Το ενα μικρο απαιτει ταισμα και ενα αλλο μικρο και πιο μικροσωμο ανταποκρινεται μεχρι να επιβαλει την ταξη η μητερα.πιστευω αν και μειωσα πολυ το βιντεο για να γινει resize θα φαινεται . αλλη μια φορα το ειδα να ξαναγινεται λιγες μερες μετα και τελος

μιλαμε για 30 μερων πανω κατω νεοσσους. Φαινεται αλλωστε. Δεν καταλαβα γιατι το εκαναν .Κατα τυχη το κατεγραψα γιατι ημουν ετοιμος να βιντεοσκοπησω κανονικο ταισμα και πετυχα περιεργο :-)
Ενημερωτικα το μικροσωμο που ταιζει στο βιντεο, στις αναπαραγωγες του 2023 βγηκε τελικα μηχανη ταισματος. Και αλλη ξενη φωλια που εβαλα στο κλουβι του στα καπακια ταισε τον ξενο νεοσσο που τεμπελιαζαν οι δικοι του να το κανουν. Για 4 5 μερες και 10 15 λεπτα το απογευμα του εφερνα την φωλια για να ταισει o "Παρενθετος" 🤣 🤣
Τα δικα τους τα εκανα βολτα με την φωλια στο ενδιαμεσο σε αλλο κλουβι spare..
Μηπως θελει να προκαλεσει να τον ταισει ο αδερφος σου ?
Εσυ ειδες να φερνει οντως αχωνευτη τροφη και να την "δινει " στον αδερφο σου? Η να κανει μονο την χαρακτηριστικη κινηση?
 

Συνημμένα

@Ιβαν ο ταζ ειναι περιπου 6 μηνων τωρα πια. Δεν εβγαλε φαγητο. Εκανε το λαιμο του πανω κατω με το κεφαλι να βλεπει προς τα πανω. Ηταν την ωρα που θα εμπαινε πισω στο κλουβι του. Το κανε οταν πλησιασε κοντα του ο αδερφος μου. Σταματησε μολις ειδε την αντιδραδη μας. Σημερα παντως εκτος του οτι δεν ηθελε να μπει πισω στο κλουβι το βραδυ ηταν μια χαρα κατα τ' αλλα. Εφαγε, ηπιε και επαιξε. Κατι αξιοπεριεργο ηταν οταν καθοταν ακινητος πανω στο κλαδι του και κοιτουσε το ταβανι με ενα αχανες βλεμμα για λιγα λεπτα. Επισης οταν κανει preening βγαζει κατι ηχους πρωτακουστους σε μενα που θα μπορουσα να τους ερμηνευσω ναι μεν ως ενδειξη ενοχλησης. Αυτες τις μερες παντως ειναι πολυ ενεργητικος και ομιλητικος. Καποιοι ηχοι που κανει ειναι περιεργοι και ανησυχητικοι σιγουρα αλλα δεν εχω δει κατι σοβαρο. @Ιβαν και ο δικος σου οταν τον πρωτοπηρες εκανε αυτο με την τροφη ετσι δεν ειναι ; ή κατι παρομοιο μαλλον. Κατι τετοιο θυμαμαι να εχω διαβασει. Για να καταλαβω. Δεν βγαζουν την τροφη τους οι παπαγαλοι για να την δωσουν στον συντροφο τους ( ειτε ανθρωπο ειτε αλλο παπαγαλο) ως ενδειξη αγαπης; παντως στο παλιο λινκ που ανεβασα ορισμενοι λενε οτι τους συνεβη το ιδιο οταν τα πτηνα τους ηταν σε μικρη ηλικια!!
 
@Ταζμανια2411 ανέβασε βιντεάκι με την κίνηση να το δουν οι έμπειροι στους παπαγάλους, όπως ο @Vada. Πάντως σε παρόμοια απορία σε άλλο πρόσφατο ποστ, ο @Vada ανέφερε ότι υπάρχει κ η περίπτωση το πουλάκι να θέλει να το ταΐσει ο αδελφός σου.
Εάν το πουλάκι το έχει ταΐσει στο χέρι είναι πολύ πιθανό να σου ζητάει κρέμα, και όχι να σε ταΐσει.
 
@MARY58 θα ηταν δυσκολο να το καταγραψω στην καμερα, αλλα θα το χω στο νου μου. παντως δεν εβγαλε φαγητο οποτε δεν εκανε εμετο. τωρα ο λογος για τον οποιο θελει να βγαλει το φαγητο του στον αδερφο μου μου ειναι αγνωστο! βρηκα ενα αρθρο το οποιο αναφερει μερικους αλλα καμια απο τις περιπτωσεις δεν μου φαινεται ιδια με την δικια μου. https://www.thesprucepets.com/causes-of-regurgitation-in-birds-390325
@Ταζμανια2411 εμένα έκανε κίνηση όταν ήταν πιο μικρός ζητώντας κρέμα ! Πιθανών και εσένα να είναι κάτι τέτοιο ! Ανέβασε μας ένα βίντεο να το δούμε !
δεν ξερω σε τι ηλικια το εκανε ο δικος σου αλλα ο δικος μου υποθετικα μιλωντας εχει κοψει την κρεμα εδω και καιρο. ειναι δυνατον μετα απο 3 μηνες + να ζηταει κρεμα?
[automerge]1704977271[/automerge]
@MARY58 θα ηταν δυσκολο να το καταγραψω στην καμερα, αλλα θα το χω στο νου μου. παντως δεν εβγαλε φαγητο οποτε δεν εκανε εμετο. τωρα ο λογος για τον οποιο θελει να βγαλει το φαγητο του στον αδερφο μου μου ειναι αγνωστο! βρηκα ενα αρθρο το οποιο αναφερει μερικους αλλα καμια απο τις περιπτωσεις δεν μου φαινεται ιδια με την δικια μου. https://www.thesprucepets.com/causes-of-regurgitation-in-birds-390325

δεν ξερω σε τι ηλικια το εκανε ο δικος σου αλλα ο δικος μου υποθετικα μιλωντας εχει κοψει την κρεμα εδω και καιρο. ειναι δυνατον μετα απο 3 μηνες + να ζηταει κρεμα?
στο αρθρο αναφερει οτι τον να τον εχεις στον ωμο σου μπορει να ειναι το ιδιο που προκαλει αυτην την συμπεριφορα. σε συνδυασμο με το οτι εχει δαγκωσει τον πατερα μου πανω απο δυο φορες ( σε σημειο να βγαλει αιμα) και το οτι εχει μια γενικοτερα επιθετικη συμπεριφορα οταν ειναι σε αυτο το σημειο θα λεγα πως μπορει και να προκειται για αυτη η περιπτωση. συνηθως θελει να ανεβαινει στον ωμο σου κατευθειαν και οταν πας να τον κατεβασεις εκνευριζεται. φαινεται οτι την εχει δει αρχηγος και ηρθε η ωρα να επαναγκαθιδρυσω τη σχεση μας αρχιζοντας με το να μην του επιτρεπω να ανεβαινει πια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Ταζμανια2411 καλησπερα
Επειδη ακολουθεις τους birdtricks. Σε ενα βιντεακι τους (free) η κοπελα λεει οτι επιτρεπεται ο ωμος μονο και μονο οταν ειναι πειθαρχημενος τοσο ο παπαγαλος που θα κατεβει/βγει/απομακρυνθει απο τον ωμο με την πρωτη εντολη και χωρις "γκρινιες".
Λογοι ασφαλειας και κατανοησης της ιεραρχιας θα ελεγα.

Και εφοσον αναφερεις επιθετικοτητα και αιματα μηπως κατι δεν γινεται σωστα αντιληπτο απο το πουλι κατα τις συναναστροφες σας και την οποια εκπαιδευση του? Σαφως και θα πρεπει να εντοπιστει και να διορθωθει γιατι ειναι κριμα για ολους σας και ειδικα για το ιδιο
παντως δεν εβγαλε φαγητο οποτε δεν εκανε εμετο. τωρα ο λογος για τον οποιο θελει να βγαλει το φαγητο του στον αδερφο μου μου ειναι αγνωστο!
Αφου δεν φερνει πανω φαγητο οταν κανει την κινηση που λες , μηπως ειναι σημαδι οτι θελει να προκαλεσει να τον ταισει καποιος?
Το σκεφτονται και αρκετοι εδω, οπως ειχε αναφερθει και στην παλιοτερη κουβεντα που παρεθεσες .

Στο δικο μου post πιο πανω εχω και το αρθρο και το αποσπασμα (για ευκολια) εξηγει ακριβως την κινηση που κανουν τα μωρα για να ζητιανεψουν ταισμα απο τους γονεις Μοιαζει πολυ με αυτο που κανουν τα ενηλικα.
Στο βιντεο που ανεβασα δυο νεοσσοι μου , ταιζαν ο ενας τον αλλο. Δεν ειναι ορμονικη συμπεριφορα ουτε δειγμα ζευγαρωματος. δεν ειναι ζακο αλλα εμφανισαν 2 φορες συμπεριφορα ενηλικων καναρινιων.Δεν το εκανε κανενα αλλο απο οσα εχω καταφερει να εχω αυτα τα χρονια. Αναπαρηγαγαν αν θες παιζοντας τα δικα μου κατι που εβλεπαν στο περιβαλλον τους.δεν ειναι ζακο αλλα ηταν μωρα
[automerge]1704983758[/automerge]
βρηκα το βιντεακι απο το site τους-δωρεαν- αλλα και ενα απο το youtube που αξιζει μαλλον να δεις ολοκληρο

1. https://birdtricksstore.com/blogs/p...off-your-shoulder?_pos=1&_sid=7df38365e&_ss=r

2.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Ταζμανια2411 καλησπερα
Επειδη ακολουθεις τους birdtricks. Σε ενα βιντεακι τους (free) η κοπελα λεει οτι επιτρεπεται ο ωμος μονο και μονο οταν ειναι πειθαρχημενος τοσο ο παπαγαλος που θα κατεβει/βγει/απομακρυνθει απο τον ωμο με την πρωτη εντολη και χωρις "γκρινιες".
Λογοι ασφαλειας και κατανοησης της ιεραρχιας θα ελεγα.

Και εφοσον αναφερεις επιθετικοτητα και αιματα μηπως κατι δεν γινεται σωστα αντιληπτο απο το πουλι κατα τις συναναστροφες σας και την οποια εκπαιδευση του? Σαφως και θα πρεπει να εντοπιστει και να διορθωθει γιατι ειναι κριμα για ολους σας και ειδικα για το ιδιο


σε ευχαριστω για τα λινκ απο το καναλι του birdtricks. καθε επιπροσθετη πηγη πληροφοριων ειναι παντα καλοδεχουμενη. τα συγκεκριμενα βιντεακια τα εχω δει καιρο τωρα. πριν ακομα εμφανιστει αυτη η επιθετικη συμπεριφορα. με ανησυχησε παραπανω το θεμα του regurgitating και οχι το θεμα με τον ωμο. το περιστατικο με τον πατερα μου δεν ηταν ουτε ενα τυχαιο ουτε ενα αναποτρεπτο γεγονος. το αφησε να συμβει ενισχυοντας την συμπεριφορα του ταζ οταν ακομη στα αρχικα σταδια παιχνιδιου του πειραζε το αυτι με το ραμφος του. γελουσε συνεχως ο πατερας μου και αυτο εδωσε στον ταζ την ιδεα πως οσο πιο δυνατα τον δαγκωσει τοσο πιο δυνατα θα γελασει και επομενως τοσο μεγαλυτερο το καλο ολων μας. λεγοντας ολα αυτα να πω και το οτι εγω σαν εκπαιδευτης του και αυτος που τον αφησε εξαρχης να ανεβαινει στον ωμο μου εχω μεγαλο μεριδιο ευθυνης. τον αφηνω να ερθει στον ωμο μου για να φαει, και οπως ειχα αναφερει σε παλιο ποστ επειδη δεν αισθανεται ωραια οταν τον αγγιζω στα ποδια. ξερω τι πρεπει να κανω για να αποτρεψω τετοιου ειδους συμπεριφορες απο το να συμβουν ξανα στο μελλον. ειναι θεμα ιεραρχιας οπως ειπες πιστευω. επιτιθεται επειδη δεν θελει να κατεβει. αν δεν του επιτρεψω να ανεβει στον ωμο μου εξαρχης τοτε δεν θα επιτεθει σε κανεναν αλλον ξανα. βεβαια οταν ειναι ο αδερφος μου θα ανεβει στον ωμο του. δεν τον σταματαει κανεις και τιποτα. και στον γκρεμο θα τον ακολουθουσε. χαχαχα ζηλευω οσο να ναι. δεν εχει απαντηθει το ερωτημα μου τωρα που το σκεφτομαι. γιατι αυτον και οχι εμενα ? χαχα

στον αδερφο μου εκανε την χαρακτηριστικη κινηση οπως λες . ηταν αργα το βραδυ και ειχε φαει ηδη . τα καναρινακια σου πρεπει να σου προσφερουν μεγαλη ικανοποιηση και χαρα οταν τα βλεπεις πια να φροντιζουν το ενα το αλλο. μακαρι να εχεις και φετος μια επιτυχης αναπαραγωγη αν το επιχειρησεις ξανα.
 
Back
Top