Γενικά Ο Κύριος Πέτρος - Blue Front Amazon

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Babasu
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Babasu
Είναι φυσιολογικό να σε δαγκώνει τις πρώτες φορές που θα δοκιμάζει να ανέβει στο χέρι σου.
Μην το φοβάσαι το πουλάκι είναι πολύ μικρό, μωρό ακόμη, και το δάγκωμα του δεν είναι πολύ δυνατό.
Άλλωστε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οί παπαγάλοι με το ράμφος τους εξερευνούν το περιβάλλον και ανακαλύπτουν όλες τις αισθήσεις.
Επίσης όταν κάνουμε μπάνιο τον παπαγάλο καλά θα είναι να βγάζουμε τις τροφές από το κλουβί καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να πάει νερό στους σπόρους κάτι το οποίο δεν θέλουμε.
Και ένα τελευταίο τις πατήθρες να τις αλλάξεις θέση.
Θα βάλεις μια επάνω και αυτή που έχεις κάτω να την βάλεις λίγο πιο χαμηλά εκεί που τελειώνουν οι ταΐστρες ώστε να μπορεί να κάθεται και σηκώνοντας ελαφρά το κεφάλι του να βρίσκει εύκολα την τροφή του.
Είναι σκέτη γλύκα δεν χορταίνω να το χαζεύω.😘
 
@Babasu Ενα πραγματάκι: Εάν μπορείς καλύτερα να βγάλεις αυτές τις πατηθρες που έχεις καθώς παραμένει ίσια και δεν αλλάζει που σημαίνει πως τα πόδια του δεν γυμνάζονται σωστά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόβληματα στα πόδια όπως αρθρίτιδα, bumblefoot και πληγές στο μαλακό σημείο των πελματων. Αντίκατέστησε τες με αυτές από φυσικό ξύλο μαζί με τον φλοιό σε διάφορους διαμέτρους και υφές ώστε να γυμνάζονται τα πόδια του. Επίσης την πατήθρα πάνω από τα Μπολ καλό θα ήταν να την μετακινήσεις για να μην πέφτουν μέσα περιττώματα. Να τον χαίρεσαι είναι κουκλάκι ζωγραφιστό!
 
Μπορείτε να μου προτείνετε μερικές πατούσες φυσικές;
Έχω σκοπό να βάλω δικά μου ξύλα μέσα αλλά μέχρι τότε θα αρκεστώ στου εμπορίου.

@Vada φαγάκι εννοείτε έγινε μούσκεμα, το αλλάξαμε μετά. Το δάγκωμα πάντως είναι αρκετά δυνατό όταν βάλει τη μύτη…
 
@Babasu Επίσης πρόσθεσε μέσα και παιχνίδια τεμαχισμού καθώς και παιχνίδια αναζήτησης τροφής. Να ξέρεις πως τα παιχνίδια είναι εξαιρετικά σημαντικα για του παπαγάλους καθώς είναι πανέξυπνοι και χρειάζονται πράγματα να κάνουνε όσο είναι στο κλουβί. Εάν ένας παπαγάλος βαριέται και μπορεί να του προκαλεσει προβλήματα συμπεριφοράς καθώς και feather plucking. Τα παιχνίδια θα πρέπει να είναι από φυσικά υλικά ώστε να μπορεί να τα καταστρέψει κάτι που θα έκανε στη φύση. Με τα παιχνίδια αναζήτησης τροφής του μαθαίνεις να χρησιμοποιεί το μυαλό του ώστε να μπορέσει να πάρει τις λιχουδιές του. Στη φύση θα πετούσε χιλιόμετρα για να βρει μερικούς σπόρους και γι αυτό στην αιχμαλωσία θα πρέπει να του δίνουμε τέτοια παιχνίδια ώστε να κρατούν τα μυαλά τους απασχολημένα και για να προσπαθήσουμε να μιμηθούμε τον τρόπο που θα ζούσαν στην φύση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Babasu Δεν είναι κακό απο άποψη χώρου. Χρειάζεσαι σωστές πατήθρες και σε καλύτερες θέσεις όπως νομίζω ξαναείπαμε κάπου. Μια σε κάθε πλευρά κοντά στα μπολ και άλλη μια στο πάνω μέρος του κλουβιού βάζοντας το σχοινί-κούνια λίγο πιο προς την άκρη. Και σίγουρα κι άλλα παιχνίδια.
 
@Vada Αν και αργήσαμε λιγάκι, το διαβάσαμε το δαχτυλίδι.

SK D1 020619

Το d1 το γράφει κάθετα.

Χρώμα ασημένιο.

Αν μπορεί κάποιος να μου το αποκωδικοποιήσει.
 

Συνημμένα

  • BAF87938-7FFC-466E-8BEC-F9BB6F36078C.webp
    BAF87938-7FFC-466E-8BEC-F9BB6F36078C.webp
    30,3 KB · Προβολές: 15
Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάποιο νούμερο που να λέει ότι το πουλάκι είναι γεννημένο το 2022.

Ούτε κι εγώ… ότι είναι μωρό είναι μωρό, τώρα μαθαίνει να τρώει. Αποκωδικοποίηση το δακτυλίδι δεν μπορώ να κάνω…
 
Back
Top