Αναπαραγωγή Ο Μπετοβεν που εγινε Μπετυ και ερωτευθηκε κεραυνοβόλα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nNoe
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η επιχείρηση καθαριότητα" τελιωσε με σχετικη επιτυχια. Σχετικη γιατι δε ηταν δυνατον να απομακρυνθουν ολες οι κουτσουλιες απο τη φωλια.ΒΓΗΚΑΝ ομως αρκετες με απαλες κινησει με μια μπατονετα βρεγεμενη σε χαμομηλακι. Ο καθαρισμος του κλουβιου εγινε γρηγορα και μεσα σε 5λεπτα ολα ηταν στη θεση τους. Ο μπομπιρας της φωτογραφιας μολις τελειοωσε η επιχειρηση καθαρισμου, εβγαλε το κεφαλι του απο τη φωλια και ελεγξε το τοπιο. Μαλον ικανοποιημενο τον κοβω αν και μ αρκετες αποριες για τον κοσμο που ηρθε. Η μπετυ κανει ενα διαλεειμα απο το ταισμα. Μαλλον ξεκουραζεται προτου αρχιζει να ψαχνεται για νεα φωλια, αλλα μαλλον δε θα τους αφησω να ξανακανουν μικρα για φετος. Μια φορα ειναι καλα πιστευω και η ζεστη αρχισε να βαραει κοκκινακια...
 

Συνημμένα

  • mikros.webp
    mikros.webp
    56,6 KB · Προβολές: 82
Σιγουρα χαλαρωνει παντως και νομιζω οτι κοβει ματιες πως ειναι απο ψηλα:beach_relax: Αντε να δουμε και τα υπολοιπα σε κατασταση "τεντωματος" οπως φαινεται ο μικρος που μας εδειξες!
Σου ευχομαι τα καλυτερα για τα πουλακια σου!
 
Εδω ειναι και οι 5 μπομπιρες την 11-12 μερα της ζωης τους. Ο πιο μικρος ειναι αυτος αριστερα. Τα κοπρανα στο πισω μερος της φωλιας μαζευτηκαν παλι κ ειναι αρκετα, αλλα δε πειραζω τπτ τωρα.Λογικα μεσα στο ΣΚ ο πιο θαραλλεος πρεπει να" την κανει" απο τη φωλια. Η Μπετυ, εχει αποστασιοποιηθει αρκετα απο τα ταισμακαι τη κοβω ν αραζει πιο πολυ σ αντιθεση με τον Φρ. Που κανει πολλες δουλειες κ τρεχει συνεχεια πανω κατω.
 

Συνημμένα

  • mmm.webp
    mmm.webp
    34,4 KB · Προβολές: 79
Καλησπέρα Γιώργη. Πολύ χαίρομαι που πάνε όλα καλά με τα πουλάκια σου, είναι πανέμορφα. Έχω κι εγώ 2 μικρα 15 ημερών, όμως δέν μπορώ να αναιβάσω φωτογραφία να τα δείτε.☹ Το ένα μιάζει στο πατέρα και το άλλο στη μάνα. Έχω βέβαια ακόμα δύο κανάρες που κλωσάνε, η μια έχει 5 αυγά αλλά δεν είμαι σήγουρος ότι έχουν σπόρο και η άλλη 3. Περιμένω με ανυπομονησία τις εξελίξεις
 
Agnos 7, σ ευχαριστω για τις ευχες, ευχομαι κ εγω με τη σειρα μου να χεις ομορφες εκπληξεις στη συνεχεια..

Τα πραγματα με την οικογενεια, πανε ετσι κ ετσι. Δε ξερω εγω μπερδευομαι απο δω κ περα. Σημερα ειναι στην 17-18 μερα της ζωης τους.Απο προχτες εχουν αρχισει μικρες βολτες στα κλαρακια κ επιστροφη στη φωλια. Νεολαια, σου λεει ο αλλος. Το χουν πιασει το νοημα μου φαινεται. Σου λεει, που να παμε τωρα.. Κατσε φωλια... Καλα ειναι... Ναι, γελαω διοτι ειναι λιγο παραδοξο θεαμα να βλεπεις 5 καναρια σχηματισμενα πλεον, να προσπαθουν να στριμωχτουν σε μια φωλια.

Το ζευγαρι τωρα. Η κυρια, εκανε κινησεις για φωλια(κραταγε λιναρια στο ραμφος κλπ). Ειπα δε θελω να την ξαναζευγαρωσω. Ειπα να της βαλω ομως μια φωλια να δω πως θα παεικαι να χω του νου μου σ ολη την οικογενεια, να μη βιαστω δλδ να τα χωρισω η να τραβηξω τον αρσενικο. Η φωλια μπηκε, αλλα εδω κ 2 μερες φωλια δε στρωνεται. Ετσι σημρα την ξαναεβγαλα διοτι σε μια ατσαλη πτηση του ενα μικρο μπηκε εκει μεσα κ πιαστηκε το ποδαρακι του απο το συρμα της. Η Κυρια Μπετυ, γενικως βολταρεικαι οταν περιποιουμαι την οικογενεια, θεωρει σωστο να παει να τα προστατεψει μπαινοντας και η ιδια μεσα στη φωλια τους μεχρι να φυγω.

0 Κυριος Φρειδερικος, μεχρι σημερα ειναι υποδειγμα. Τα κανει ολκα κ συμεφερεο.Αν κ πισυετω εχει παχυνει. Τεσπα. Η ουσια ειναι οτι απο σημερα το πρωι εχει σανιδωσει! Κυνηαγει τη θυληκια, κυνηγαει τα μικρα, κυνηγαει ολο τον κοσμο. Τους κραζει. Ολοι τρωνε κραξιμο. Μου δινει την εικονα ενος σαλταρισμενου πατερα. Δε πιανω ομως, το γιατι εχει σανιδωσει. Ειναι σα να λεει, στη θυληκια,"κανε φωλια τωρααα κ μη χαζευεις,"ειναι σα να λειε στα μικρα..."φαε μονος σου, βαρεθηκα να σε ταιζω."... Διοτι παρεπιπτοντως κανενας απο τους νεολαιους δεν εχει αρχισει να εξασκει μονος του το σπορ της διατροφης. Τα θελουν ολα στο χερι.

Γενικα ειναι λιγο κωμικοτραγικη η κατασταση στα ματια μου κ μ εχει μπερδεψει. Να περιμενω λιγοι ακομα;Να τραβηξω τον αρσενικο εξω;να βαλω χωρισμα;Ειπαμε οτι ΔΕΝ θελουμε να εχουμε δευτερη γεννα.ΑΥτος ειναι ο στοχος και φυσικα η ομαλη πορεια προς τον πληρη απογαλακτισμο...
 
Για σου Γιώργο. Ειδες η σημερινή νεωλέα; καλοπερασάκιδες. Πρέπει όμως να έχεις το νου σου να μη χτυπήσει τα μικρά ο πατέρας. Εγώ στη θέση σου θα τον έβγαζα τον αρσενικόκαι αν τα μικρά έχουν αρχίσει να τσιμπάνε (φαγητό) και έχουν μεγαλώσει αρκετα(ουρά μεγαλήτερη απο 2 εκατοστά) θα τα έβαζα μόνα τους ώστε να ξεκουραστεί και η μαμά μιας και κάνει πολύ ζέστη.:beach_relax:. Στείλε και καμιά φωτό να τα δούμε να ζουζουνίζουν 😉
 
θα χω το νου μου σιγουρα, απλα ηθελα τον πατερα μεσα γιατι εχει κανει απιστευτη δουλεια και ταιζει αβερτα ακομα.. Πρεπει να σημειωσω οτι το πρωι εγινε αυτος ο χαμος. Μετα ηρεμησε η οικογενεια παλι και εχουμε μια ηπια συμπεριφορα.Ισως να μην εγινε παρα ενα οικογενειακο καυγαδακι!Βασικα παρακολουθω και καταγραφω τι γινεται θελοντας να εχω ολη την οικογενεια μαζι μεχρι οσο παει διοτι φαινεται καθαρα ολη η αλληλεπιδραση των μελων της. Τα μικρα ακομα δε τρωνε ουτε τους χοντροκοπανημενους σπορους απο μονα τους, οποτε θελουν βοηθεια την οποια εχουν αυτη τη περιοδο κατα 70% θα ελεγα απο τον πατερα.Αμα δω ομως περιεργη συμπεριφορα παλι μαλον θα τους χωρισω .
 
Kαλημερα. Εχω ενα προβλημα και θελω τη βοηθεια σας.Λοιπον,τε δεδομενα. Σας ειπα σε προηγουμενο Post οτι ειχα βαλει φωλια στη θυληκιακαι νημα αλλα δε το χρησιμοποιησε καθολου. Εκεινο που δε σας ειπα, ειναι οτι δεν ειχα βαλει κανενα χωρισμα. Σημερα το πρωι λυθηκε η απορια μου. Η Μπετυ εκανε αυγο μεσα στη παλια φωλιά, κ ενω ακομα αυτη δεν εχει πληρως εγκαταλειφτει απο τα μικρά.
Επιπλέον, ο αρσενικός μετα απο προσεχτικότερη παρατηρηση δε κυνηγάει όλοτον κόσμο, αλλα ενα συγκεκριμενο καναρινάκι. Τον πρωτο που ειναι ο πιο θαραλλεος και ο πιο τσαμπουκας και ειναι ο μονος που "το παλευει" με σπορους και μηλο(προσπαθει κ τσιμπαει δλδ). Μιλαμε για ομηρικοι καυγαδες μεταξυ των δυο τους.
Εχουμε την εξης εικονα.5 μικρα 19-20 ημερων.4 μικρα μεσα εξω απο τη φωλια,2 σχεδον σε μονιμη βαση,1 μεσα στη φωλια τον περισσοτερο χρονο, η Θυληκια εκανε το πρωτο αυγο σημερα στη παλια φωλια και φυσικα οταν παω ν αλλαξω τροφη ολα τα μικρα πανικοβλημενα μπαινουν ολα μεσα στη φωλια. Ο Αρσενικος ΤΑΙΖΕΙ τα πιο μικρα και κυνηγαει το πιο μεγαλο.

Τι θελουμε τωρα;

Δε θελουμε δευτερη γεννα και θελουμε να συνεχιστει ομαλα ο απογαλακτισμος ολων μεχρι να φυγουν απο το κλουβι των γονιων τους..
ΠΟΙΟΝ ΒΓΑΖΩ; ΠΟΙΟΝ ΧΩΡΙΖΩ; ΠΟΙΟΝ ΑΦΗΝΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ?
Καθε βοηθεια δεκτη και υπερ-εκτιμητεα.
(Μ εχει πιασει αγχος. Δεν ειχα καθολου τοσο αγχος ολο αυτον τον καιρο, αλλα τωρα μ εχει πιασει αγχος...)
 
φιλε να χαιρεσαι την οικογενεια!

βαλε και κανα βιντεακι να δουμε τα μικρα να κοβουν βολτες!
 
Μ αυτο το Post θελω να κλεισω αυτη την ιστοριουλα που ξεκινησε απο τα τελη Απριλιου. Θα την κλεισω με 2 φωτογραφιουλες. Στη μια σε πρωτο πλανο οι γονεις (πανω κ κατω) και στο βαθος ολη η παρεα και στη δευτερη πιο καθαρη, η παρεα των πιτσιρικαδων με τον πατερα τους.

Λιγα τελευαταια σχολια. Τελικα η Μπετυ εκανε και τη δευτερη γεννα της, με 5 αυγα τα οποια αφαιρεθηκαν και αφαιρεθηκε και η φωλια στο τελος. Σ ολο το διαστημα που εκαμε τα αυγα, ο Φρειδερικος ητανε μονος του με διαχωριστικο και η μανα με τα μικρα στο αλλο. Σωστο η λαθος, ετσι εκρινα εξαιτιας της συμπεριφορας του αρσενικου.
Σημερα σηκωσα το διαχωριστικο, αφησα ολη την οικογενεια μαζι με σκοπο να μεινουν μαζι για μια βδομαδα ακομα μεχρι το ΣΚ οποτε και συμπληρωνεται ενας μηνας ζωης των μικρων, οποτε και μετα θα τα μετακομισω μονα τους.
Αν δω κατι περιεργο θα κανω καποιες κινησεις νωριτερα.
Ο Φρειδερικος αποδειχτηκε ενας εξαιρετικος πατερας και η Μπετυ μια πολυ καλη κ αφοσιωμενη στα καθηκοντα της μανα. Τα μικρα ειναι ολα καλα, βγηκαν ολα στο κλαρακικαι οι 2 μεγαλυτεροι δινουν ρεσιταλ καθε μερα κανοντας σημερα και το πρωτο τους μπανιο(δε κολωνουν πουθενα τα "τσακαλια").
Αυτα, σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια και τις παρατηρησεις σας καθως και τις υποδειξεις σας.
 

Συνημμένα

  • ΙΟΥΝ 002.webp
    ΙΟΥΝ 002.webp
    64,5 KB · Προβολές: 58
  • ΙΟΥΝ 003.webp
    ΙΟΥΝ 003.webp
    52,2 KB · Προβολές: 63
  • Like
Αντιδράσεις: Frania
Back
Top