Ασθένειες Ο Παπαγάλος μου έχει έντονη φαγούρα στα φτερά του

Οκ θα πάρω την Δευτέρα σπρέι για ψείρες. Ο ψεκασμός δεν θα της δημιουργήσει κάποια δερματικά προβλήματα; Γιατί έτσι έχω ακούσει...😕
 
Κάθε πράγμα σιγά - σιγά. Πρώτα σκοτώνουμε τις ψείρες. Δερματικό πρόβλημα όχι, εφόσον κάνει συχνά μπάνια. Πάντως όταν ψεκάσεις άστον μία μέρα χωρίς μπάνιο(φρόντισε να έχει κάνει).
 
Μα δεν κάνει μπάνιο... Και άμα πάω να την ψεκάσω εγω με νερό κάνει σαν τρελή!
 
Σίγουρα πρέπει να κάνει μπάνιο. Τρελή ή όχι δοκίμασε να τη βάλεις στο μπάνιο με το νερό να τρέχει από τη βρύση σιγά σιγά. Ο άλλος παπαγάλος κάνει; Αν ναί επιβραβευσε τον άλλο παπαγάλο με μία λιχουδιά που του αρέσει όταν κάνει μπάνιο. Η ζήλεια μπορεί να την οδηγήσει να πάει. Νερό κρύο όχι παγωμένο. Αν δεν πάει τότε με το ψεκαστήρι. Ίσως το ότι δεν κάνει μπάνιο και ότι δεν την ψεκάζεις οδήγησε σε αυτή την κατάσταση.
 
Κώστα νομίζω θα τρομάξει πολύ αν την βάλει στο μπάνιο. Αφού δεν είναι ήμερος.
Η γνώμη μου είναι τώρα που έχει μεγάλες ζέστες, βγάλε το κλουβί στο μπαλκόνι, βγάλε τις ταϊστρες του και ψέκασε την με το ψεκαστήρι..Ακόμα κι αν δεν της αρέσει, θα κάνει θέλοντας και μη..
 
Μαρία αφήνεις τον παπαγάλο μέσα στο σπίτι ελεύθερο; Αν ναι άφησέ τον στο μπάνιο με τη βρύση να στάζει ή πάρτον μαζί σου όταν θα κάνεις εσύ μπάνιο!
Μύριαμ Αν δεν είναι ήρεμος πιστεύω ότι η Μαρία θα πρέπει να αφήσει χώρο και χρόνο και να του βάζει κάθε μέρα μπάνιο, άσχετα αν κάνει. Κάποια στιγμή θα ξεθαρέψει και θα πάει. Να το ψεκάσει νομίζω ότι θα πτομάξει/φοβηθεί πάλι. Το δικόμου μικρό δοκίμασε μπάνιο μετά από 3 μήνες ( μετά το καλοκαίρι )και αφού έκανε η θυλικιά που αγόρασα για συντροφιά. Το παράδειγμα καμιά φορά βοηθά.
 
Φροντίζω το κλουβί της να είναι πάντα καθαρό και δεν την έχω βγάλει έξω στο μπαλκόνι ποτέ είναι συνέχεια μέσα στο σπίτι. Της έβαλα την μπανιέρα έκανε μπάνιο αλλά η φαγούρα συνεχίζεται. Ειδικά κάτω απο τις φτερούγες και στο στήθος της.

Μαίρη με την μπανιέρα έκανε μπάνιο; Αν όπως γράφεις έκανε, βάζε κάθε μέρα μπανιέρα και άλλαζε το νερό πολύ συχνά..
 
Code:
δεν την έχω βγάλει έξω στο μπαλκόνι ποτέ είναι συνέχεια μέσα στο σπίτι.
Αυτο δεν ειναι καλο... Κατα την ταπεινη μου αποψη ενα μεγαλο μερος των φτερων που χανει μπορει να οφειλεται στο στρες... (εαν δεν εχει ψειρες)μπορει το πουλι να εχει παθει καταθλιψη μεσα στα ντουβαρια συνεχεια☹
Δοκιμασε να το βγαλεις λιγο εξω να χαρει το ζωντανο.

Φιλικα:)
 
Συμφωνώ με την Erina. Σίγουρα τα ζωντανά μας θέλουν προσωπικό χρόνο και χώρο. Άλλωστε ο καθαρός αέρας σε όλους κάνει καλό.
 
Όπως έχω ξαναπεί, δεν μπορώ να την βγάλω στην βεράντα γιατί έχω πολλά περιστέρια που έρχονται και τα ταιζω και αράζουν στο μπαλκόνι μου. Μάλιστα έχουν κάνει και 2 φωλιές. Οπότε φοβάμαι μήπως κολλήσει παράσιτα γιατί έτσι την είχα πατήσει και με το καναρινάκι που είχα 😕
 
Καλά τα περιστέρια αλλά πρώτα απ΄όλα η υγεία του παπαγάλου. Θα πρότεινα να βρεις κεβιτρεν Chevi-tren
και να ψεκάσεις απευθείας τα περιστέρια και τις φωλιές. Κάντο 2 φορές για 1 εβδομάδα και στη συνέχεια ψέκασε κ τον παπαγάλο σου και βγάλτον έξω. Μόνο έτσι θα φύγει από την κλεισούρα και ηρεμήσει το πτηνό.
 
Δεν παιζει ρολο αν ο παπαγαλος βγαινει εξω η οχι... Σιγουρα ειναι αναζωογονηση ο καθαρος αερας αλλα γνωριζω πολλους ανθρωπους σε διαφορα μερη που δεν βγαζουνε τους παπαγαλους εξω ειτε λογω καιρικων συνθηκων η για αλλους. Ειναι βεβαια καλο αν γινεται να τον βλεπει ηλιος 1-2 φορες την εβδομαδα για λιγη ωρα, οχι το μεσημερι και με τη δυνατοτητα να παει το πουλι στη σκια αν ζεσταθει.
 
Back
Top