Ασθένειες Ο Σκρουτζάκος μας (budgie) μάλλον πάσχει από PDD

Nausicaa

Budgies Expert
Εγγραφή
6 Απρ 2021
Μηνύματα
1.357
Πόλη
Αθήνα
Ο Σκρουτζάκος μας μάλλον πάσχει από αυτήν την ασθένεια. Δεν έχουμε κάνει ακόμα το τεστ, αλλά τόσο η πτηνίατρος όσο κι εμείς, βλέπουμε πως τα συμπτώματα ταιριάζουν. Γλυκόπικρη απάντηση μετά από τόσους μήνες έρευνας. Και πολύ κρίμα που δεν ξέρουμε πολλά για την ασθένεια.
 
@Vada Τα συνήθη. Ελαφρά έως έντονη διάρροια, καμιά φορά με ολόκληρα σποράκια, άλλες φορές κόπρανα μένουν παστωμένα γύρω από την κλοάκη του, και κάθε τόσο κάνει εμετό ολόκληρα σποράκια - δεν είναι regurgitation, γιατί συμβαίνει νύχτα, στις τρεις ή τέσσερεις το πρωί. Επίσης προσπαθούμε να τον παχύνουμε από τον Δεκέμβριο, αλλά έχει πάρει μόλις 2 γραμμάρια και ισως τώρα να τα έχει χάσει κι αυτά. Από την αρχή έλεγα ότι κάτι δεν πάει καλά με το γαστρεντερικό του από άποψη μηχανικής, σαν να μην έχει πάντα (ή και τις περισσότερες φορές) την δύναμη να σπρώχνει τα περιεχόμενα προς τα κάτω. Όσες φορες έχει κάνει εμετό, ήταν ολόκληρα σποράκια και δεν είχε μπορεσει να ενεργηθεί το βράδυ, σαν να αδυνατο'υσε να τα κατεβάσει από τον πρόλοβο προς το στομάχι κλπ. τα τεστ βγαίνουν καθαρά ή δε'ιχνουν ευκαιριακές λοιμ'ωξεις, οπως η κάντιντα που ε'ιχε 'οταν τον πρωτοπήραμε, οι ταινίες μετά, οι τριχομονάδες και τώρα βακτήρια. Ελπίζω με όλη μου την καρδιά τα βακτήρια να είναι κοκκίδια και να προέκυψαν από την αντιβίωση για τις τριχομονάδες, κάτι που συμβαίνει καμιά φορα, αλλά αυτό δεν θα εξηγούσε τις διάφορες διακυμάνσεις που έχει το γαστρεντερικό του. Η ημιπαράλυση του σωλήνα από την άλλη το εξηγεί. Στην αρχή να φανταστείς σκεφτόμουν μήπως έχει πρόβλημα με τον σφικτήρα της κλοάκης, ή όπως είναι το αντίστοιχο για τα πουλιά.

Προς το παρόν θα κάνει θεραπεία για τα βακτήρια και βλέπουμε. Δυστυχ'ως θα μείνει στο κλουβι του, μακριά από τα κορίτσια και την τεράστια κλούβα που πήραμε τις προάλλες. Προς το παρόν δλδ, μέχρι να βρούμε ποιο είναι το καλύτερο τεστ. Ο καημενούλης, έχω λιώσει στο κλάμα και είμαι και στην κανουργια μου δουλειά. Ρεζίλι, αλλά όλα για τον κιτρινούλη.
 
@Nausicaa Λυπάμαι πολύ. Εύχομαι να είναι κοκκίδια! Καλή του τύχη! Επίσης να πω ένα συγχαριτήρια και σε εσένα (και στον Σκρουτζάκο) που πολεμήσατε μαζί και σχεδόν νικήσετε τον πόλεμο με όλα τα άλλα. Μπράβο Ναυσικά που τον έσωσες είμαι σίγουρη πως σε ευγνωμονεί και μαζί σου ζει την καλύτερη ζωή που θα μπορούσε να είχε! 😘
 
@Nausicaa μου μακάρι μακάρι να είναι κοκκιδια. Κ όλα αυτά να είναι περαστικά. Τι να πω πάντως. Μπράβο σου που τον προστατεύεις κ τον προσέχεις έτσι. Όσο για την καινούργια δουλειά δεν γίνεσαι καθόλου ρεζίλι. Είσαι άνθρωπος με συναισθήματα, ευαισθησία κ ήθος. Είναι τυχεροί που σε έχουν. Όπως τυχερός μέσα στην ατυχία του είναι κ ο Σκρουτζακος που χάριν σε εσένα ζει όμορφες στιγμές κ σε έχει να τον νοιάζεσαι. Περαστικά του από καρδιάς κ μην λυγίζεις. Μπορεί τα νέα να είναι ευχάριστα. Πότε θα ξέρεις; Επίσης για να παχύνω τον Θεμιστοκλή ( καναρίνι), μου είχε πει η Δουκακη να του δίνω κάποια ml τροφή για νεοσσούς. Θα βοηθούσε εδώ;
 
@MARY58 @Ledagcc Με κάνατε και δάκρυσα, ευχαριστώ. Μια ζωούλα την έχει κι αυτός, και δεν ζήτησε καν να βρίσκεται εδώ, αυτό έλειπε, να τον παρατήσουμε γιατί μας δυσκολεύει η φροντίδα του. To κατά πόσο περνά καλά είναι συζητήσιμο, σίγουρα δεν απολαμβάνει ότι πρέπει να τον πιάνω κάθε μέρα για να καθαρίζω το μάτι και καμιά φορά τον πισινό του, αλλά τι να κάνουμε. Ας είναι υγιής και τα υπόλοιπα θα προκύψουν.

Ναι, αυτό μας είπε η Δουκάκη, και το έλεγε και στο ίντερνετ όπου διάβαζα παρόμοιες ιστορίες. Μας έσωσε ήδη ο @Stavros και θα παραλάβουμε την κρέμα σύντομα. Προς το παρόν τρώει και πίνει συμπαθητικά.

Στείλαμε δείγμα και στην Κομοτηνή για λεπτομερή καλλιέργεια και για να "ξετινάξει" όπως το έθεσε η κ. Χρύσα το θέμα του μεγαβακτηρίου, γιατί κατά την γνώμη της είναι αρκετά σπάνια η PDD - συγκριτικά με την PBFD, ας πούμε. Αυτό που μας απασχολεί περισσότερο είναι η διστακτικότητα όλων των γιατρών και μικροβιολόγων να κάνουν τεστ για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Είναι επικίνδυνο, γιατί απαιτεί νάρκωση, οι πιθανότητες σφάλματος είναι αρκετές και χρειάζονται διάφορες διαδικασίες που θα πάρουν εβδομάδες και ταλαιπωρία του Σκρουτζ. Από την άλλη, αν το έχει, τότε είναι κολλητικό και θα πρέπει να μείνει σε απομόνωση για πάντα, και να ελέγξουμε και τα κορίτσια. Θεωρητικώς, τα μπάτζι έχουν μια (ανεξήγητη προς το παρόν) ανοσία στην ασθένεια αυτή, αλλά φυσικά δεν είναι απόλυτη και δεν θέλουμε να το ρισκάρουμε. Είμαστε λίγο δεμένοι κόμπος με το τι μέτρα πρέπει να λάβουμε. Να πετάξουμε τα αξεσουάρ πχ, να έχουμε άλλα καθαριστικά για κάθε ομάδα πτηνών? Και με το καινούργιο πουλάκι (δεν σας τον έχω γνωρίσει με το ένα και το άλλο, αλλά έχει σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα) τελειώνει η καραντίνα του, αλλά αν τα κορίτσια έχουν κολλήσει, δεν μπορεί να πάει στην κλούβα. Αν όμως δεν το έχουν, τότε βασανιζόμαστε πολύ και αδίκως, και τα βασανίζουμε κι αυτά.
 
@Nausicaa μου, πότε θα έχεις τα αποτελέσματα; Από ότι καταλαβαίνω δεν θα αφορούν τον ιό PDD αλλά PBFD; Κ το νέο φιλαράκι που έχει μυοσκελετικό θέμα, το ήξερες κ το επέλεξες για να το βοηθήσεις; Στο έχω ξαναπεί, Ναυσικά, είσαι πρότυπο κ ψυχάρα.
Νομίζω πάντως ότι πρέπει να το συζητήσεις με την Δουκακη για τον τρόπο διαχείρισης για να μην κολλήσουν τα κορίτσια κ το νέο μέλος. Πάντως επειδή έχω σαν μότο το "καλύτερα να περισσεύει παρά να λειπεται", εκτός εάν πει κάτι άλλο η Δουκακη, εγώ μέχρι τα αποτελέσματα, για καλό κ για κακό, θα τους είχα ξεχωριστά σκεύη κ εάν γίνεται διαφορετικούς χώρους. Περιμένουμε να δούμε το νέο σου μικρακι, κ περιμένουμε καλά νέα από τα αποτελέσματα.
 
@MARY58 Εξαρτάται, αν δεν έχει πολλη δουλειά το κούριερ θα τα πάνε σήμερα και θα 'έχουμε αποτελέσματα σε μερικές μέρες, γιατί οι καλλιέργειες θέλουν λίγο χρόνο να αναπτυχθουν και το μεγαβακτήριο θα το κάνει με το χέρι, οπότε ακόμα περισσότερο. Αλλά μέχρι την 'αλλη εβδομ'αδα θα ξέρουμε τα βακτήρια που είδε η Δουκ'ακη τουλάχιστον.

Όχι, κανένα από αυτά δεν αφορά τον ιο ή την διαστολή προλόβου. Τα τεστ αυτά θέλουν είτε αίμα είτε ακτινογραφίες με σκιαγραφικό, οπότε και αναισθησία, κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο για τους παπαγάλους. Θα δούμε πώς και τι θα κανουμε. Προσπάθησα να μιλήσω με τους ανθρώπους στο Ψυχικό για το τι επιλογές προσφέρουν οι δικές τους εγκαταστάσεις και εξοπλισμός, αλλά ήταν εξαιρετικά αγενείς για πολλοστή φορά και δεν βγάλαμε άκρη. Θα δούμε. Ναι, κι εγώ αυτης της φιλοσοφίας είμαι, γιαυτό και τα έχουμε χωρίσει και κάνουμε βαθύ καθαρισμα παντού. Σήμερα εν τω μεταξύ, ενώ ξύπνησε στραβά, δεν έχει διάρροια πια, είναι κάπως καλύτερα. Θα μας τρελάνει ο κύριος Σκρουτζ.

Κ το νέο φιλαράκι που έχει μυοσκελετικό θέμα, το ήξερες κ το επέλεξες για να το βοηθήσεις; Στο έχω ξαναπεί, Ναυσικά, είσαι πρότυπο κ ψυχάρα.
Ναι, φυσικά, γιαυτό το πήρα, η αγγελία ήταν ενάμιση μήνα στο φμπ και κανένας δεν ενδιαφερόταν να τον πάρει γιατί μοιάζει με ζουληγμένη πατάτα αλλά είναι σκέτος γλύκας, ολο χάδια θέλει. Να φανταστείς τον έχουμε βγάλει Ιούλιο, γιατί το λίγο σκούρο που έχει στα φτερά του μοιάζουν με τις δάφνες του καίσαρα, αλλα είναι τόσο γλυκός που τον φωνάζουμε Ζαχαρούλη! Από Χαλκιδική μας ήρθε Αθήνα, κανένας δεν τον ήθελε στις γύρω περιοχές. Τον είδε η δουκάκη, μια χαρά είναι αν εξαιρέσουμε το ό,τι έχει το πόδι του. Αδιευκρίνιστο μεν, αλλά δεν φτιάχνεται κιόλας, έχει επηρεάσει ολόκληρο το μυοσκελετικό της δεξιάς του πλευράς και δεν μοιάζει να πονά, οπότε μερικές διαρρυθμίσεις στον χώρο για να μπορεί να ξαπλώνει και να ξεκουράζει το πόδι του και that;s it, δεν είναι και τίποτα το φοβερό, δεν μπορώ να καταλάβω τι στραβό του έβρισκαν. Τέλος πάντων. Σευχαριστώ πραγματικά, αλλά είναι τόσο γλυκά πλάσματα, που χαρα μας είναι να τα φρονντίζουμε, κι ας μας κόβει το αίμα ο κ. Σκρουτζ κάθε δε'υτερη μέρα/
 
Το έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπώ. Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι μέλος αυτής της τόσο αξιόλογης παρέας. Κ δεν βάζω τον παράγοντα πτηνών κ γνώσεων. Είστε ωραίοι άνθρωποι κ με συγκινεί πόσο καλόψυχη είσαι Ναυσικά μου. Νασαι καλά βρε κορίτσι μου. Μόνο τα καλύτερα σου αξίζουν.
 
Συμφωνώ. Μπράβο σου που τον φροντίζεις με τόση υπομονή, έχεις πολύ καλή ψυχή γενικά. Μακάρι να είναι κοκκιδια και τίποτα άλλο, τον ακούω τόσο καιρό τον σκρουτζακο και τον έχω συμπαθήσει πολύ. Θυμάμαι ότι κάτι είχε ξαναπαθει. Μακάρι να του περάσει και να μην του ξανατυχει τίποτε κακό.
 
Μπράβο σου, καλή δύναμη σε σένα και στα πουλάκια. Ομολογώ ότι δε θα μπορούσα να αναλάβω τη φροντίδα πουλιού με καλές πιθανότητες να είναι βαριά ασθενές, ενώ ήδη τρέχω άλλο. Btw, ξύπνιοι οι βόρειοι! Σου λέει Σε λλέει όλο και κάποιος χαμουτζής θα βρεθεί 😁
 
Τελευταία επεξεργασία:
Oh.... Απ'οτι φαίνεται άλλαξαν κάποια πράγματα μέσα σε έναν χρόνο. Πήρες καινουριο παπαγάλο που τώρα δυστυχώς η κατάσταση του είναι περίεργη...Δεν ξέρω τι να πω. Το έχω χάσει με τους παπαγάλους, δεν έχω εμπειρία, ουτε μπορώ να σε βοηθήσω . Ξέρεις όμως..το post σου μου θύμισε τον Marley. Είχε τα ίδια συμπτώματα. Δεν ξέρω τι έφταιγε. Κόστισε η απώλεια του. Πολυ. Γι'αυτό κοίτα να το παλέψεις με τον μικρό σου . Όσο μπορείς. Ξέρω ότι δεν σε βοηθάω έτσι και λυπάμαι γι'αυτό οπότε.... Περιμένω ευχάριστα νέα! Ααα και, είσαι καλή ψυχή! Με υπομονή, αγάπη και αφοσίωση θα τα καταφέρεις!
 
Back
Top