Αναπαραγωγή Ο αρσενικός δεν ταΐζει και η κανάρα βγάζει τα πούπουλα των μικρών

Grigorios77

PB New Member
Εγγραφή
11 Φεβ 2021
Μηνύματα
19
Πόλη
Γιαννιτσά
Λίγα λόγια για το ιστορικό. Στις 22 Μαρτίου έσπασε το 1ο αυτό και έπειτα κάθε μέρα με τη σειρα αλλά τρία πουλάκια. Συνεπώς σήμερα τα πουλάκια είναι 26 ημερών το μεγαλύτερο και 22 το μικρότερο. Περίπου στην 10η μέρα παρατήρησα επιθετική συμπεριφορά του πατέρα προς τα μικρά. Ξαφνικά σταμάτησε να τα ταΐζει. Απομονωσα τον πατέρα βάζοντας το διαχωριστικο και άφησα τα μικρά με τη μητέρα. Η μητέρα τα ταιζε και δεν είχα παρατηρήσει περίεργη συμπεριφορά. Ο δε πατέρας συνέχισε αδιάφορος.
Μεχρι χθες το βράδυ το μεγάλωμα των μικρών πήγαινε σχετικά καλά. Σήμερα το πρωί είδα πούπουλα και τη μητέρα να επιτίθεται με μανία στα μικρά. Κυριολεκτικά ξεπουπουλιασε τις ουρές τους. Άμεσα έβγαλα το διαχωριστικό και άφησα μαζί τους τον πατέρα, έβαλα νήμα και παρατήρησα. Η θηλυκια επιτέθηκε με μανία στον πατέρα και προσπάθησε να τον ξεπουπουπουλιασει και αυτόν. Το έβαλα σε άλλο κλουβι και τώρα τα μικρά είναι μόνα τους και δίπλα η μητέρα μόνη της.
Έχω στεναχωρηθεί και ανησυχώ για το τάισμα των μικρών.
 
Θελουν να πανε σε δευτερη γεννα και μαδανε τα μικρα για να κανουν φωλια.
Θα χωριζα τα μικρά στη μια πλευρα και το ζευγάρι στην αλλη με καθαρη φωλια και υλικο.

Δεν θα παρατήσουν τα μικρά μην ανησυχείς. Βαλε αυγοτροφη και σπορακια στα μικρα θα αρχίσουν να τσιμπανε.
 
Η αλήθεια είναι ότι πριν λίγο είδα τη μητέρα να ταΐζει τα μικρά από το κάγκελο. Το θέμα είναι ότι διστάζω να βάλω μαζί της τον αρσενικό γιατί του επιτίθεται προκειμένου να του βγάλει πούπουλα.
Μια ακόμα ερωτηση: το ότι μάδησε τις ουρές των μικρών θα επηρεάσει την υγεία τους;
 
Καλημερα κανε αυτο που σου ειπε παραπανω !Στην μια μερια η θηλυκια με τον αρσενικο με νημα και φωλια και στην αλλη τα μικρα απαραιτητα να εχουν αυγο σπορια και νερο το ζευγαρακι σου θελει να παει και σε αλλη γεννα γιαυτο γινετε αυτο το μαδημα των μικρων κανε λοιπον τα παραπανω και ολα θα πανε καλα!Τα μικρα δεν θα παθουν τιποτα η ουρα τους θα ξαναβγει!Αυγο να υπαρχει και στην μερια που ειναι το ζευγαρι!
 
Ενταξει. Ηδη έχω ακολουθήσει τις συμβουλές σας. Μόνο τον αρσενικό δεν έβαλα μαζί της γιατί φοβάμαι την επίθεση της. Θα τον βάλω το απόγευμα.
(θέλω να διευκρινίσω ότι έχουν κάνει ήδη δύο γέννες και τώρα επιθυμεί τρίτη. Πίστευα ότι θα είναι κουρασμένη και θα την απέφευγε. Όμως αυτή θέλει σαν τρελή ενώ ο αρσενικός είναι λίγο αδιάφορος ή τουλάχιστον έτσι δειχνει)
 
Ενταξει. Ηδη έχω ακολουθήσει τις συμβουλές σας. Μόνο τον αρσενικό δεν έβαλα μαζί της γιατί φοβάμαι την επίθεση της. Θα τον βάλω το απόγευμα.
(θέλω να διευκρινίσω ότι έχουν κάνει ήδη δύο γέννες και τώρα επιθυμεί τρίτη. Πίστευα ότι θα είναι κουρασμένη και θα την απέφευγε. Όμως αυτή θέλει σαν τρελή ενώ ο αρσενικός είναι λίγο αδιάφορος ή τουλάχιστον έτσι δειχνει)
Εαν πας για τριτη γεννα θα πρεπει να βαλεις μεσα οποσδηποτε το απογευμα τον αρσενικο της εδωσες καινουργια φωλια και νημα ?Φροντισε να υπαρχει αυγο και στις δυο μεριες και παρατηρησε αν η θηλυκια ταιζει τα μικρα !
 
Αν δεν θέλεις να πας σε επόμενη γέννα (τρεις μου φαίνονται πολλές, αν οι δύο έχουν αποδώσει νεοσσούς), τότε πάρε τη μητέρα από το κλουβί και βάλε τη σε άλλο, και αν δεις να κάνει αυγό, τότε βάλε της φωλιά με νήμα να κάνει τα επόμενα και να τα κλωσσήσει και σταδιακά, κατά τη γνώμη μου μετά το 10ήμερο κλωσσήματος θα αφαιρείς καθημερινά και από ένα αυγό, στο τέλος δε θα πάρεις τη φωλιά και θα τη βάλεις σε κάπως λιγότερο φωτισμένο σημείο.
Στη ζευγαρώστρα μπορούν να παραμείνουν ο πατέρας και τα μικρά, επίσης χωρισμένα αν δεις άλλους τσαμπουκάδες από το αρσενικό και φυσικά θα φροντίσεις τις πρώτες ώρες / ημέρες να βλέπεις τον πατέρα τους να τα ταΐζει, γιατί αλλιώς άμεσα θα πρέπει να βάλεις στη θέση του τη μαμά τους.
 
Συγγνώμη που επανέρχομαι. Τελικά η θηλυκια με τον αρσενικό μαζι και έκανε σήμερα αυγο. Βέβαια δεν είδα τον αρσενικό δραστήριο άρα μάλλον είναι ασπορο.
Το θέμα είναι ότι η θηλυκια κάθεται και κλωσαει και πλέον δεν ταΐζει τα μικρά. Ο δε πατέρας προκλητικά αδιάφορος ακόμα και επιθετικός. Ανησυχώ για τα τέσσερα μικρά στην άλλη πλευρά του διαχωριστικό. Είναι 28,27,26 και 25 ημερών. Θα τα καταφέρουν μόνα τους; τους βάζω αυγο, σπόρους, αυγοτροφη και μηλο.
 
Αυτο που κανει η θυληκια ειναι φυσιολογικο ,ενοειται οτι ο αρσενικος εχει και αυτος αυγο στην δικια του μερια Τα μικρα ειναι σχεδον στο οριο για να μπορεσουν να τραφουν και μονα τους!Εσυ το μονο που μορεις να κανεις ειναι να παρατηρεις αν τα ταιζει ο αρσενικος, και ελπιζω να πανε ολα καλα!
 
τους βάζω αυγο, σπόρους, αυγοτροφη και μηλο
Να τα βάζεις σε ένα ρηχό σκεύος στον πάτο του κλουβιού και να παρατηρήσεις αν τρώνε, λογικά θα τα καταφέρουν.
 
Ο αρσενικος δεν ταιζει. Τον παρατηρω εδω και 3 μέρες.
Θα βάλω σε πιατάκι σπόρους χαμηλά στο κλουβι. Αν και τα 2 μεγαλύτερα τσιμπολογουν και στις κανονικές ταιστρες.
Μήπως να αφαιρέσω το αβγό από τη φωλια ώστε να χάσει το ενδιαφέρον της η θηλυκια; Ίσως έτσι επιστρέψει στο τάισμα των μικρών.
 
Ο αρσενικος δεν ταιζει. Τον παρατηρω εδω και 3 μέρες.
Θα βάλω σε πιατάκι σπόρους χαμηλά στο κλουβι. Αν και τα 2 μεγαλύτερα τσιμπολογουν και στις κανονικές ταιστρες.
Μήπως να αφαιρέσω το αβγό από τη φωλια ώστε να χάσει το ενδιαφέρον της η θηλυκια; Ίσως έτσι επιστρέψει στο τάισμα των μικρών.
Με το να αφαιρεσεις το αυγο απο την καναρα δεν θα καταφερεις τιποτα ετσι κιαλιως αυριο θα κανει και αλλο !Αυγο εχεις στην μερια του ζευγαριου ? Η καναρα οταν δεν ασχολειται με την φωλια και την ωοτοκια μπορει ακομα να ταισει !
 
Ναι, έχω αβγό και στις δύο πλευρές. Έχεις δίκιο θα περιμένω. Απλώς η κανάρα είναι πολύ αφοσιωμένη και στις προηγούμενες γέννες, όπως και σε αυτήν, από το 1ο αβγό καθεται σχεδόν ολημερίς.
[automerge]1616420964[/automerge]
Να βάλεις και αυγοτροφή που είναι μαλακή και θα την φάνε εύκολα.
Εννοείς την κιτρινη; Ναι θα βάλω. Άντε να δούμε.
Ευχαριστώ για τις άμεσες συμβουλές.
 
Εννοείς την κιτρινη;
Αν είναι σε διαφανές σακουλάκι χωρίς στοιχεία να την αφήσεις στην άκρη και να αγοράσεις μια επώνυμη συσκευασμένη αυγοτροφή.
 
Από που; Μένω επαρχία (Γιαννιτσα) και στα πετ σοπ δίνουν μόνο χύμα. Συσκευασμένη είδα μόνο σε σούπερ μάρκετ και μάλιστα νομίζω ελληνικής ετικέτας.
Θα δοκιμάσω το απόγευμα να βρω. Θα ζητήσω κλειστή συσκευασία.
 
Λοιπόν, η θηλυκια όχι μόνο δεν τα ταισε από το χώρισμα, αλλά επιχείρησε να τα ξεπουπουλιασει καταφέρνοντας το δύο τρεις φορές μέχρι να επέμβω. Και μάλιστα με φωλια φτιαγμένη και νήμα δίπλα της. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ωθεί το ζευγάρι σε τέτοια συμπεριφορά.
Σκέφτομαι να αλλάξω κλουβι και να βάλω τα μικρά μόνα τους. Συνέχεια τσιμπολογουν και ελπίζω να τα καταφέρουν.
 
Μου είχε τύχει να μου χαρίσουν ένα καναρινακι μωρό ακριβώς στον απογαλακτισμο κ δεν μπορούσε να τραφεί καλά με σπόρια και επερνα κρόκο από βρασμένο αυγό, αυγοτροφη ξερή εμπορίου κ έβαζα λίγο νεράκι το Ανακατεύα κ γινόταν σα χυλός κ έτρωγε(μετά από κάνα 4ωρο βγαλτο όπως θα έκανες κ με αυγό) . Δοκίμασε το 😉
 

Σχετικά θέματα

Back
Top