Αναπαραγωγή Ο αρσενικός επιτίθεται στη θηλυκια

Για μένα και μέχρι νεοτέρας διαχωριστικό.
Κάποια στιγμή θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να τον εντάξεις πάλι στην οικογένεια.
Τότε που δεν θα υπάρχει φόβος για τα μικρά.
 
και για μένα βάλε καλού κακού το διαχωριστικό,
αυτό κάνει τη δουλειά που ζητάς προς το παρόν
Αν μετά από λίγες μερες ηρεμησει, δοκιμάζεις να το ξανατραβήξεις
 
Οκ ευχαριστώ. Τον πρώτο καυγά τον είδα εχθες που υπήρχε ένας νεοσσος. Έπρεπε να τον βγάλω εχθες αλλά δεν ήμουν σίγουρη κ έχασα ένα πουλάκι. Κρίμα. Πάντως η θηλυκια δε θέλει να βγαίνει από τη φωλιά με τίποτα. Πιστεύω να βγαίνει για να τρώει κ να τάιζει. Ίσως δεν βγαίνει εξ αιτίας του αρσενικού.
 
είσαι σίγουρη ότι φταίει ο καυγάς ή μηπως είναι σύμπτωση; Είδες κάτι συγκεκριμένο;
 
είσαι σίγουρη ότι φταίει ο καυγάς ή μηπως είναι σύμπτωση; Είδες κάτι συγκεκριμένο;
Με τέτοια ένταση η μητέρα δεν τρώει και φυσικά δεν ταΐζει.
Διαχωριστικό οπωσδήποτε...
Και είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στο δίλημμα... Να προτείνω έξωση...
 
Γινόταν σκοτωμος πάνω στη φωλιά. Πατούσαν ατσαλα και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ποδοπατηθηκε☹
 
Καλημέρα! Σήμερα το πρωί ελεγξα τη φωλιά. Νεκρός κ δεύτερος νεοσσος. Έμεινε ένας ζωντανός. Ήταν κ οι δυο αταϊστοι. Πιστεύω πως ο δεύτερος πέθανε από έλλειψη τροφής. Εβγαλα εντελώς τον αρσενικό τελικά. Εβγαλα κ τη φωλιά την καθάρισμα ( ο νεκρός νεοσσος είχε κολλήσει κάτω). Ο άλλος ζητούσε απεγνωσμένα φαγητό. Τα δυο αλλά αυγά φαίνονται μεν ενσπορα αλλά έχει σταματήσει η επώαση. Τα άφησα για να σιγουρευτω.. Ή θηλυκιά παιδιά μετά από όλη αυτή την μεγάλη αναστάτωση βγήκε έξω ανησυχη κ πηδουσε από κλαδί σε κλαδί, μπαινοβγαινε στη φωλιά κ όταν της έβαλα νέα σπορακια έτρωγε σαν τρελή. Μετά τάισε αμέσως κ συνέχισε να πηδάει από δω κ από κει. Νομίζω πως ανακουφιστηκε! Φοβηθηκα πως δεν θα κάτσει στη φωλιά αλλά εδώ κ ένα τέταρτο πηγε κ κάθεται κανονικά. Απολογισμός: κούραση της θηλυκιας διακοπή επώασης κ δύο νεκροί νεοσσοί. Ελπίζω ο μικρουλης να τα καταφερει τουλάχιστον.
 
Μακάρι να πάνει καλά απο εδώ και πέρα. Εγώ θα τον είχα απομακρύνει άμεσα μετά τον θάνατο του πρώτου νεοσσού. Είναι πολύ σοβαρό παραπτωμα. Οι νεοσσοί είναι τόσο εύθραυστοι που δεν σηκώνουν δοκιμές. Μην απογοητεύεσαι ακόμη για τα άλλα 2 αυγά. Μετά την εκκόλαψη των πρώτων νεοσσών οι γονείς σηκώνονται περισσότερο απο τη φωλιά και καθυστερούν παραπάνω να επιστρέψουν.
 
λυπάμαι,Ράνια, γι αυτήν την εξέλιξη.. Ειλικρινάκαι επέτρεψέ μου να συμφωνήσω με τον αγαπητό Ανέστη.. Μην απογοητεύεσαι και δώσε στο κορίτσι το καλύτερο που μπορείς: σπόρους, αυγό, αυγοτροφή, βιταμίνη στο νερό για καμμιά εβδομάδα να πάρουν λίγο τα πάνω τους!
όσο για τα υπόλοιπα 2 αυγά.. Δώσε τους λίγες μέρες ακόμη!👍
 
Ναι αργησα έπρεπε να τον βγάλω άμεσα. Τα αυγά ήταν τελικά κ τα δύο ραγισμένο κ είχαν στεγνώσει. Σήμερα που καθάρισα τη φωλιά τα ξαναειδα. Μάλλον στο χαμό έσπασαν.☹. Ο μικρός φαίνεται καλά. Το ίδιο κ η μαμά. Ή θηλυκιά τρώει συνέχεια σουπιοκοκκαλο. Δεν ξέρω γιατί. Τι βιταμίνες να δώσω;
 
Ή θηλυκιά τρώει συνέχεια σουπιοκοκκαλο. Δεν ξέρω γιατί. Τι βιταμίνες να δώσω;
Ασβέστιο χρειάζεται. Μπορείς να δώσεις ακόμα ωμό σουσάμι, να τρίψεις τσόφλια από βρασμένο αυγό στο μούλτι και να τα βάλεις στην αυγοτροφή και το σουπιοκόκκαλό της πιστεύω εντάξει θα είναι. Έχεις δώσει καθόλου υδατοδιαλυτό στο νερό;
 
Ζήτησα ασβέστιο από το pet shop κ δεν έχουν. Θα ξαναψαξω. Όχι δεν έχω δώσει.
 
Περίμενε να σου πουν και τα παιδιά αλλά δυο τρεις μέρες θα χρειαζόταν λίγο ασβέστιο στο νερό κατά την γνώμη μου, αφού το δείχνει κιόλας με το σουπιοκόκκαλο.
 
Καλό θα ήταν να πάρει υδατοδιαλυτό ασβέστιο αλλά αφού την καλύπτεις έστω με σουπιοκόκαλο μην ταράζεσαι αν δε βρεις μιας και η ωοτοκία τελείωσε και δεν κινδυνεύει πια με δυστοκία. Αν προχωρήσεις όμως σε άλλη γέννα να την προετοιμάσεις καλύτερα με συμπλήρωμα ασβεστίου και να το έχεις για παν ενδεχόμενο.
 
Καλημέρα. Όλα καλά με το νεοσσο. Ή μαμά έχει αναλάβει μόνη της κ τα καταφέρνει μία χαρά. Εβγαλα κ τα αυγά. Όντως είχε σταματήσει η επώαση. Έβαλα ένα ψεύτικο για να ακουμπάει το κεφαλακι το μικρό. Ο αρσενικός είναι σε άλλο χώρο. Είναι ζωηρός κ κελαιδαει συνέχεια. Εχτες ακουσαν ο ένας τον άλλο κ μιλούσαν από μακριά. Ο νεοσσος είναι σήμερα πέντε ημερών.
 
Αχ βρε Ράνια μου πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο! Δεν έχω ξαναδει τέτοιους καβγάδες και τέτοια διεκδίκηση φωλιάς! Τουλάχιστον σώθηκε ο ένας μικρός ήρωας! Στη δεύτερη γέννα τον βάζεις μόνο να βατέψει και μετά εξαποδώ!
 
Back
Top