Γενικά Ο βικτωρας μας

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης axinosx
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

axinosx

PB Member
Πόλη
Σέρρες
αυτός είναι ο Βίκτωρας ο τρελιάρης

[x]

όταν τον είχαμε σε μικρό κλουβί μας είχε συνηθίσει μέχρι που έφαγε κ από το χέρι μας. κάποια στιγμή όμως τον μεταφέραμε σε ένα πολύ ευρύχωρο κλουβί μαζί με το κοκατίλ και από τότε κ οι δύο γίνανε απόμακροι προς εμάς και αρκετά φοβητσιάρηδες. τώρα ο Βίκτωρ είναι πάλι μόνος στο μεγάλο κλουβί. υπάρχει τρόπος να ημερέψει και να ρθει στο χέρι μας; η μήπως θα είναι καλύτερα να πάρουμε άλλο ένα να το εκπαιδεύσουμε απο μικρό και μετά να τα βάλουμε μαζί για να ηρεμήσει κ αυτός. ισχύει το βλέπω κ μαθαίνω; σκεφτόμαστε για μπάντζυ ίσως η για θηλύκια ροζέλα σαν τον Βίκτωρα

Telika o Cockatiel eitane autoto poulaki pou sas efige? Ti krima!
Gianni opoio poulaki ki an na parete kai na to valete se toso megali klouva kai na mi pezete mazi tou den tha gini pote imeros... Kalitera na parete ena pio mikro klouvi gia na xorane 2 rozelles p.x. kai na ta milate, na ta parete sta xeria, na ta taisete...Molis tha tous afinete xoris prosoxi sas tha agriepsoun pali...
Ego tha protina na parete alli mia Rozella ki na alaksete to klouvi...
Na prosexete ton Viktor - einai omorfoulis !

κάθε μέρα όλη μέρα είναι κάποιος με τον βίκτωρα! Το πρωί τον βγάζουμε έξω στον ήλιο μπροστά στο μαγαζί κ όλη μέρα του σφυράει η μάνα μου ή ο πατέρας μου!
αλλά για να τον πιάσεις με τίποτα! Εδώ κ 2 ώρες προσπαθώ να τον βάλω στο μικρό του το κλουβάκι αλλά τσίφος! Έχω βγάλει όλα τα κλαδάκια/νερό/τροφή από το μεγάλο κλουβί κ τα έχω βάλει στο μικρό! Ούτε για πλάκα μπαίνει μέσα! Κάθεται στο τελευταίο κλαδάκι που είναι δίπλα στην ανοιχτή πορτούλα του μικρού κλουβιού αλλά ούτε σκέφτεται να μπει μέσα!

[x]

Γιαννη με το συμπαθειο αλλα αυτο το κλουβι που θελεις να τον βαλεις ειναι πολυ μικρο για τη ροζελα και δε χωραει να στριψει την υπεροχη ουρα της. Δεν αξιζει ετσι ειναι η γνωμη μου. Το πουλι εχει μαθει σε αλλες συνθηκες και θα στρεσσαριστει πολυ. Γιατι δεν τον αφηνετε εκει που ητανε ευτυχισμενος και τον χαιροσασταν κι εσεις. Ειναι ηδη ενηλικο απ'οτι καταλαβα και επειδη ειχα ροζελα για καποια χρονια σου λεω πως ειναι πολυ ζορικα πουλια για να τα εξημερωσεις και θα παιδευτειτε πολυ και οι δυο. Δε θελω να σε απογοητευσω ουτε να σου πω τι να κανεις απλα σου λεω τη δικη μου εμπειρια. Αν του παρεις ενα ταιρι και τα βαλεις στην κλουβα θα περνανε υπεροχα και θα τα χαιρεστε κι εσεις και μπορει να δειτε και απογονους... 😉 Τη δικια μου αν και την ειχα εξημερωσει σε καποιο βαθμο με πολυ κοπο και υπομονη και εβγαινε και καθοτανε στο χερι μου την εβλεπα οτι ειναι ακοινωνητη και πολυ επιφυλακτικη με ολους τους ανθρωπους και δεν περνουσε καλα, γι αυτο και αποφασισα και την εδωσα σε καποιον με κλουβα και τωρα ζει εκει. Πιστευω πως οι ροζελες ειναι καλυτερα σε κλουβες. Ταπεινη μου αποψη. 🙂

βρε ο βίκτωρας σε πουλάει κ σε αγοράζει σε χρόνο dt ! Τον χειμώνα που τον είχα μέσα στο μαγαζί όταν έβλεπε κόσμος τρελαίνονταν ! Γελούσε, γυρνούσε σβούρες στα κλαδιά,έκανε τα πάντα για να τραβάει την προσοχή των άλλων! Αφού τον σκέπαζα για να κοιμηθεί κ τραβούσε το πανί κ το έριχνε κάτω!
τελικά δεν μπήκε στο μικρό κλουβί κ με το που με είδε ξανά βγήκε! Μάλλον θα τον αφήσω στο μεγάλο κλουβί κ θα του πάρω μια κοπελίτσα να του κάνει παρέα!

Οι ιδέες του Ανέστη νομίζω πως είναι ότι καλύτερο! Χαίρομαι που τελικά υιοθετήσατε την πιο σοφή λύση για τον Βικτωρα!

Πραγματικά η κλούβα φαίνεται άνετη και ασφαλής με φυσικά υλικά που θα κανουν πολύ καλό όχι μόνο στον ψυχικό του κόσμο, αλλα και στη διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης στο φιλαράκι σας! Ελπίζω και εύχομαι να του βρείτε μια ομορφη παπαγαλίνα να ταιριάξουν και να σας χαρίσουν σύντομα πολλά μικρά ροζελάκια!

πολυ ομορφος ειναι να τον χαιρεσε φαινετε και στο βλεμα του οτι ειναι πολυ ζωηρος.

από ζωηράδα τίποτα άλλο! Δεν τον χωράει ο τόπος όταν τον είχα στο μικρό κλουβάκι γυρνούσε σβούρες σε όλο το κλουβί ! Την άνοιξη έκανα ένα κλουβί 1,50μέτρα ύψος 1 μέτρα πλάτος κ 1,80 μέτρα μήκος!άργησε λίγο να μπει μέσα άλλα όταν μπήκε...
δεν σταμάτησε να πετάει μια από δω μια από κει μια από δω μια από κει! Επειδή όμως το κλουβί ήταν αρκετά μεγάλο κ πολύ δύσκολο να μετακινηθεί κ πλησίαζε κ το φθινόπωρο αναγκάστηκα να τα βάλω ξανά στα μικρά τους τα κλουβάκια για να είναι πιο εύκολη η μετακίνηση τους μέχρι που πήρα ένα μεγαλούτσικο κλουβί με ρόδες κ μπορώ να τον βγάζω κάθε πρωί έξω κ τον βράδυ τον βάζω μέσα!
εδώ κ 2 μήνες ρίχνει συνέχεια το νερό του όσες φόρες κ να τού βάλω νερό μετά από ένα λεπτό το ρίχνει κάτω! Το ποτηράκι του είναι καθαρό κ του έχω βάλει τρία διαφορετικά αλλά πάλι τα ρίχνει! Ξέρει κανείς πού οφείλεται αυτή η συμπεριφορά;

Ετσι κανουν ολες οι ροζελες με το νερο! Το αγαπανε πολυ και βουτιουνται μεσα χωρανε δε χωρανε στο μπωλ! Επισης τους αρεσει να κανουνε σουπα το νερο και να ριχνουνε μεσα το φαγητο τους η αλλα πραγματα! . 😀 Ειναι απο τα πουλια που οταν τα εχεις πρεπει να τους αλλαζεις νερο συχνοτερα απο τα αλλα. 😉

να σας ζήσει είναι πολύ όμορφος.
έχω και εγώ μία ολόιδια παπαγαλίνα και πράγματι ισχύουν όλα αυτά που είπε ο Ανέστης.

Back